هشدار پوتین: شبه‌جزیره کره در آستانه یک درگیری بزرگ است

در ادامه تنش در شبه‌جزیره کره، رئیس جمهور روسیه از یک سو و وزیر خارجه فرانسه از سوی دیگر با هشدار در مورد وخامت وضع در این منطقه از طرفین دعوا خواستند بار دیگر راه مذاکره را در پیش بگیرند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، روز جمعه، دهم شهریور، در بیانیه‌ای هشدار داد که این شبه‌جزیره در آستانه «یک درگیری بزرگ» است.

او همچنین در ادامه این بیانیه تاکید کرد که راهی جز «دیالوگ مستقیم» برای حل این بحران نمی‌شناسد.

در بیانیه آقای پوتین آمده است: «مسائل منطقه تنها از راه دیالوگ و گفت‌وگوی مستقیم بین تمامی طرف‌های درگیر، بدون پیش‌شرط، قابل حل است.»

در بیانیه دفتر آقای پوتین، «تهدیدها و فشار و توهین» در پاسخ به کره شمالی «بن‌بست» خوانده شده است.

آقای پوتین همچنین هر گونه افزایش فشار بر حکومت پیونگ‌یانگ برای وادار ساختنش به محدودیت در فعالیت اتمی را «غلط و بی‌فایده» خوانده است.

اشارات رئیس جمهور روسیه می‌تواند به گفته‌های اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، باشد که روز سه‌شنبه، هفتم شهریور، در واکنش به شلیک موشک توسط کره شمالی بر فراز ژاپن، متحد نزدیک آمریکا، بر تهدید نظامی واشینگتن علیه پیونگ‌یانگ تاکید کرد و گفت: «همه گزینه‌ها روی میز است.»

در مقابل مقام‌های کره شمالی اقدام اخیر خود را پاسخی به مانور نظامی این روزها در شبه‌جزیره کره توصیف کردند، مانور سالانه‌ای که همواره شکایت کره شمالی را به دنبال داشته است.

روز پنج‌شنبه، نهم شهریورماه، آخرین روز از مانور نظامی مشترک ده روزه‌ای بود که دو کشور آمریکا و کره جنوبی سالانه برگزار می‌کنند. این رزمایش عمدتاً به شبیه‌سازی رایانه‌ای موقعیت‌های جنگی اختصاص دارد.

با این حال دو بمب‌افکن اتمی ایالات متحده نیز در روز پنج‌شنبه در کنار جت‌های جنگی کره جنوبی، پروازی آزمایشی انجام دادند.

روز جمعه وزیر خارجه فرانسه نیز با هشدار در مورد توانایی اتمی کره شمالی، این کشور را به گفت‌وگو و آرامش دعوت کرد.

به گفته ژان‌ـ‌ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، این احتمال هست که کره شمالی «در عرض چند ماه» به چنان توانایی در زمینه هسته‌ای دست یابد که «آمریکا و حتی اروپا» را نیز هدف قرار دهد.

بر همین اساس این مقام بلندپایه فرانسوی اوضاع منطقه را «بسیار جدی» توصیف کرده و از پیونگ‌یانگ خواست که بار دیگر قدم به «راه مذاکره» بگذارد.

ولادیمیر پوتین نیز در زمینه مذاکره بین کشورهای درگیر تنش بار دیگر پیشنهاد روسیه و چین را مطرح کرده که بر اساس آن کره شمالی دست از آزمایش‌های موشکی‌اش برمی‌دارد و در مقابل آمریکا و کره جنوبی هم دیگر مانور نظامی نخواهند داشت.

این طرحی است که پیشتر هم خود کره شمالی در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما مطرح کرده و از آقای اوباما جواب رد گرفته بود.

کره شمالی در سال‌های اخیر با نادیده گرفتن قطعنامه‌های شورای امنیت چندین آزمایش موشکی انجام داده، اما آزمایش موشکی که از فراز خاک ژاپن عبور کند، اقدامی «کم‌سابقه» و «تحریک‌آمیز» ارزیابی شده است.