شبیه‌سازی حمله هسته‌ای «گسترده» روسیه با دستور پوتین

شلیک یک موشک بین‌قاره‌ای یارس در رزمایش جدید روسیه

با افزایش تنش‌ها میان غرب و روسیه بر سر مساله اوکراین، رسانه‌ها از تلاش روسیه برای به نمایش در آوردن قدرت هسته‌ای این کشور خبر می‌دهند.

به گزارش آسوشیتدپرس، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز سه‌شنبه هشتم آبان ماه رزمایش بزرگی با حضور نیروهای هسته‌ای این کشور و شامل شلیک موشک‌ها در شبیه‌سازی یک حمله تلافی‌جویانه را آغاز کرده است.

ولادیمیر پوتین در گفت‌وگویی ویدئویی با فرماندهان نظامی این کشور اعلام کرد که این رزمایش شامل اقدام مقامات عالی در استفاده از سلاح‌های هسته‌ای و شلیک موشک‌های بالستیک و کروز با قابلیت هسته‌ای خواهد بود.

به گفته آندری بلوسوف، وزیر دفاع روسیه، هدف از این رزمایش، تمرین نیروهای استراتژیک تهاجمی برای اجرای یک حمله هسته‌ای «گسترده» در پاسخ به حمله هسته‌ای دشمن است.

در بخشی از تمرینات روز سه‌شنبه، ارتش یک موشک بالستیک بین‌قاره‌ای «یارس» را از پایگاه پرتاب «پلستسک» در منطقه آزمایش «کوره» در شبه‌جزیره کامچاتکا شلیک کرد.

زیردریایی‌های هسته‌ای «نووومسکوسک» و «کنیاز اولگ» نیز موشک‌های بالستیک بین‌قاره‌ای را از دریای بارنتز و دریای اوختسک شلیک کردند، در حالی که بمب‌افکن‌های استراتژیک هسته‌ای تی-یو ۹۵ تمریناتی را برای شلیک موشک‌های کروز دوربرد انجام دادند.

رئیس‌جمهور روسیه که بارها از قدرت هسته‌ای این کشور به عنوان ابزاری برای «بازدارندگی» در برابر حمایت بیشتر غرب از اوکراین استفاده کرده است، روز سه‌شنبه تأکید کرد که زرادخانه هسته‌ای روسیه همچنان «ضامن قابل اعتماد حاکمیت و امنیت کشور» باقی می‌ماند.

پوتین با اشاره به افزایش تنش‌های ژئوپولتیک و ظهور تهدیدات و خطرات جدید تصریح کرد که برای روسیه مهم است که «نیروهای استراتژیک مدرنی»‌داشته باشد که به گفته وی « همیشه»‌ آماده نبرد باشند.

او تأکید کرد که روسیه استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را به عنوان « تدبیر نهایی برای تأمین امنیت خود» در نظر می‌گیرد.

به گفته آقای پوتین، مسکو به «مدرن‌سازی» نیروهای هسته‌ای خود ادامه خواهد داد و موشک‌های جدیدی را در این کشور مستقر خواهد کرد که دقت بالاتر، زمان‌ شلیک سریع‌تر و قابلیت‌های بیشتری برای عبور از پدافند دفاع‌ موشکی دارند.

ماه گذشته، رهبر روسیه به ایالات متحده و متحدان ناتو هشدار داد که اجازه دادن به اوکراین برای استفاده از سلاح‌های بلندبرد تأمین‌شده توسط غرب برای حملات به عمق روسیه، ناتو را در وضعیت جنگی با مسکو قرار خواهد داد.

بیشتر در این باره: پوتین می‌گوید روسیه «تغییر در دکترین هسته‌ای» خود را بررسی می‌کند

او این پیام را با اعلام نسخه جدیدی از دکترین هسته‌ای خود تضمین کرد که اگر روسیه مورد حمله هر کشوری که توسط یک کشور مجهز به سلاح هسته‌ای حمایت می‌شود قرار گیرد، روسیه آن را یک حمله مشترک تلقی خواهد کرد.

تمرینات روز سه‌شنبه پس از سلسله‌ای از تمرینات دیگر نیروهای هسته‌ای روسیه انجام شد که به گفته وزارت دفاع روسیه همه موشک‌ها به اهداف خود دست یافته‌اند.

اوایل سال جاری، ارتش روسیه یک تمرین هسته‌ای مشترک با متحد خود، بلاروس، برگزار کرد که برخی از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی روسیه را در این رزمایش مانند موشک‌های اسکندر به نمایش در آورد.

پوتین از اسفند ۱۴۰۰ و از زمانی که ده‌ها هزار نیرو را برای اشغال اوکراین به مرزها فرستاد، مکرراً تهدید کرده که روسیه آماده است تا از زرادخانهٔ هسته‌ای، برای دفاع از خود استفاده کند.

زرادخانهٔ روسیه، با سلاح‌های استراتژیک مانند موشک‌های دور بُرد و سلاح‌های تاکتیکی کمتر قدرتمند مانند گلوله‌های توپ هسته‌ای، اکنون بزرگ‌ترین در نوع خود در جهان است و ایالات متحده با فاصله‌ای اندک در رتبهٔ دوم قرار دارد.