گارد مرزی عربستان سعودی روز شنبه ۲۰ مهرماه اعلام کرد نفتکش ایرانی سابیتی، با وجود اینکه اعلام کرده بود که «آسیب» دیده است، ولی سامانه ردیابیاش را خاموش کرد و به مسیرش ادامه داد.
مقامات جمهوری اسلامی از «حمله» به این نفتکش سخن گفتهاند اما گارد مرزی عربستان سعودی تلویحا هر گونه حمله به این کشتی را رد کرده است.
به گفته گارد مرزی سعودی، نفتکش «سابیتی» ساعت ۱۱:۴۷ دقیقه روز جمعه ۱۹ مهر در پیامی به ایستگاه گارد ساحلی جده اعلام کرد که از قسمت جلو دچار «آسیب» شده و نفت از مخزنهای کشتی به دریای سرخ نشت کرده است.
بر اساس گزارش خبرگزاریها، بررسی اطلاعات از سوی نهادهای عربستان حکایت از آن داشت که نفتکش سابیتی «به مسیر خود ادامه داده و به فاصله ۶۷ مایلی جنوب غرب بندر جده رسیده است».
گارد مرزی عربستان سعودی اعلام کرده که این نفتکش «سامانه ردیابیاش را خاموش کرده و به تماسهای مقامهای آن پاسخ نداده است».
بر اساس این گزارش، «ساعت ۱۵:۵۰ آخرین موقعیت کشتی به روز شد که نشان میداد سابیتی با سرعت ۹.۷ گره دریایی در مسیر ۱۵۲ درجه حرکت کرده و به فاصله ۷۹ مایلی جنوب غربی بندر جده رسیده است».
تَنکر تِرکرز، وبسایت ردیابی کشتیها، نیز روز جمعه خبر داده بود که نفتکش سابیتی «در حال عزیمت به خلیج فارس است».
بیشتر در این باره: وقتی عربستان مانع حمله آمریکا به ایران شدبه رغم ادعای حمله به سابیتی، رسانههای ایران هنوز هیچ تصویری از نقاط آسیبدیده احتمالی این کشتی منتشر نکردهاند.
در همین حال علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، و علی ربیعی سخنگوی دولت ایران حادثه رخ داده برای این نفتکش را «شرارت در آبراههای بینالمللی» و «حمله بزدلانه» خواندهاند و تهدید کردند که این اقدام «بدون پاسخ نخواهد ماند».
حادثه یاد شده تقریبا یک ماه پس از آن رخ میدهد که به تاسیسات آرامکو در عربستان سعودی و در اردیبهشتماه امسال به چند نفتکش خارجی در آبهای امارات متحده عربی حمله شد. ریاض و واشینگتن انگشت اتهام درباره عامل این حملات را به سوی ایران نشانه رفتهاند ولی تهران این ادعا را تکذیب کرده است.