تأثیر بحران و جنگ بر حکومت؛ تضعیف یا تقویت؟

  • نیوشا بقراطی

رهبر جمهوری اسلامی ایران در حال بازدید از نیروهای نظامی و انتظامی

کمتر روزی است که خبری حاوی مفهوم جنگ و درگیری، در ارتباط با ایران و آمریکا روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار نگیرد.

یک بار بحث اعزام ناوگروه و بمب‌افکن‌های آمریکایی به منطقه در میان است، بار دیگر گمانه‌زنی درباره عملیات خرابکاری علیه چهار نفت‌کش عربستان و امارات. گاه صحبت از اعلام وضعیت غیرعادی برای آمریکا و متحدانش در عراق به‌خاطر فعالیت‌های ایران می‌شود، گاهی هم ابراز امیدواری دونالد ترامپ مبنی بر این‌که جنگ نشود، این واژه را به خبرهای باز می‌گرداند.

در میان بحث‌های غالب این روزها مبنی بر این‌که جنگ می‌شود یا نه، یک پرسش مهم دیگر هم به ذهن می‌رسد؛ این‌که چنین شرایطی -شرایط بحران- چه تأثیری بر بقای جمهوری اسلامی دارد؟ تضعیف و تزلزل پایه‌های حکومت، یا تقویت و تثبیت آن؟ رویکرد فعلی کاخ سفید در قبال جمهوری اسلامی چه تأثیری بر ثبات حکومت ایران دارد؟ درگیری احتمالی و جنگ می‌تواند چه تأثیری بر بقای جمهوری اسلامی داشته باشد؟

Your browser doesn’t support HTML5

ساعت ششم - تأثیر بحران و جنگ بر حکومت؛ تضعیف یا تقویت؟

در این برنامه در کنار مخاطبان رادیو فردا، با حضور دو تحلیلگر سیاسی با دو نظر متفاوت به‌دنبال پاسخ این پرسش‌ها هستیم. دامون گلریز پژوهشگر و مدرس دانشگاه لاهه و فعال سیاسی معتقد است بحران و تنش فعلی تا پیش از وقوع یک جنگ احتمالی باعث سست شدن پایه‌های حکومت می‌شود. در مقابل، ملیحه محمدی تحلیلگر و فعال سیاسی اعتقاد دارد بحران می‌تواند به حکومت در راستای تقویت پایه‌های خود کمک کند.