در ادامه اعتصاب‌ها در کردستان، بازار مریوان روز شنبه تعطیل ماند

در پی محدود شدن ورود کالا از مرزهای غربی ایران و افزایش تعرفه‌ها، اعتراض‌ها در شهرهای مختلف این مناطق ادامه دارد و خبرگزاری ایلنا از ادامه اعتصاب بازاریان مریوان خبر داده است.

بنابر تصاویر و ویدئوهایی که رادیو فردا دریافت کرده است، مغازه‌ها در بازار مریوان روز شنبه یکم اردیبهشت، برای چندمین روز پیاپی همچنان بسته ماند.

یکی از مغازه‌داران در مریوان به خبرگزاری ایلنا گفته است که در پی بسته شدن مرز به روی کولبران و وضع شدن تعرفه‌های جدید، «اگر مغازه‌هایمان هم باز باشد کاسبی چندانی نداریم، پس ترجیح می‌دهیم در خانه بمانیم و کار نکنیم».

بنابر همین گزارش، اعتراض‌ها در چند شهر استان کردستان، از جمله بانه، جوانرود و سقز، و همچنین پیرانشهر در آذربایجان غربی همچنان ادامه دارد.

همچنین به نوشته برخی رسانه‌های محلی، از جمله وبسایت «کردپا»، در روزهای اخیر چند تن از مغازه‌داران بازداشت شده‌اند. با این حال بازداشت این معترضان هنوز از سوی مقام‌های قضایی ایران تایید نشده است.

اعتراض‌ها از روزهای ابتدایی فروردین و توسط کولبران بیکارشده آغاز شد اما به مرور گسترش یافت و مغازه‌داران و بازاریان نیز به آن پیوستند. در روزهای گذشته معترضان دست‌کم در دو شهر بانه و مریوان دست به اقدام نمادین «پهن کردن سفره خالی در کوچه‌ها و خیابان‌ها» زدند.

به گزارش مهر، دولت حسن روحانی اجرای طرح جلوگیری از کولبری و اجرای «مبادلات مرزی با کارت پیله‌وری» را از نهم اسفند گذشته و در بازارچه سیرانبند در بانه آغاز کرد.

اما این طرح با اعتراض کولبران و بازاریان روبه‌رو شد و همچنین انتقاد شدید نمایندگان این شهرها در مجلس را در پی داشت.

به گزارش ایسنا محسن بیگلری، نماینده سقز و بانه، روز چهارشنبه در نطق خود در مجلس ضمن انتقاد شدید از بسته شدن بازارچه‌های مرزی گفت: «جای تعجب است که فقط کالای کولبران به عنوان قاچاق دیده می‌شود و دستور بسته شدن بازارچه‌های مرزی داده می‌شود، اما با قاچاق سازمان‌یافته و واردات غیرقانونی خودروهای لوکس برخوردی نمی‌شود».

این نماینده همچنین با اشاره به بیکار شدن کسبه ساختمان پلاسکو در تهران هشدار داد که با بستن مرزهای غربی به روی کولبران، «پانصد پلاسکو در سقز، بانه و مریوان به زودی ویران می‌شود».

رسول خضری، نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس، نیز دولت را به «بی‌تدبیری» متهم کرده و هشدار داده است که انسداد مرز «امرار معاش ۷ میلیون بازرگان و ده‌ها هزار تن از کسبه و کولبران» را با اخلال مواجه کرده است.

با استفاده از گزارش‌های ایلنا،‌مهر، ایسنا و رسانه‌های محلی؛ ج./م.ا.