مسمومیت دانش‌آموزان؛ یک نماینده: شماری از اعضای «جریان انحراف» در این ارتباط بازداشت‌شده‌اند

یک نماینده مجلس می‌گوید که «طیف گسترده‌ای از معاندین و فرصت‌طلب‌ها از گروهک‌ جریان انحراف» عامل مسمومیت در مدارس دخترانه بودند و شماری از آنها «بازداشت» شده‌اند.

مرتضی محمدوند روز دوشنبه، پنجم تیرماه، در مصاحبه با ایلنا با «جنایتکار»، «دروغگو» و «فرصت‌طلب» خواندن «گروهک‌ جریان انحراف»، گفت که آنها «در همه‌جا نفوذ» کرده بودند.

او اعلام کرد که بسیاری از عوامل مسمومیت دانش‌آموزان دختر «بازداشت» شده و برخی دیگر نیز «تحت نظر و بازجویی» هستند.

با وجود اینکه نماینده خرم‌آباد در مجلس در این مصاحبه چند مرتبه بر «گروهک جریان انحراف» به عنوان عامل اصلی این مسمومیت‌ها تأکید کرد، اما در پاسخ به سوال مستقیم در مورد ماهیت جریان یادشده، توضیحی ارائه نکرد.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که رئیس کمیته حقیقت‌یاب مسمومیت دانش‌آموزان در مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه، ۲۱ خرداد، از نهایی شدن گزارش این کمیته و ارائه آن به رئیس مجلس خبر داده و گفته بود که عده‌ای با استفاده از بمب‌های بد بوی موجود در بازار اقدام به مسمومیت دانش‌آموزان کرده‌اند.

بیشتر در این باره: گزارش کمیته حقیقت‌یاب مسمومیت دانش‌آموزان نهایی شد؛ «بمب‌های بد بو، عامل مسمومیت‌ها»

حمیدرضا کاظمی بدون اشاره به جزییات ماجرا گفته بود: «با جمع‌آوری اطلاعات مشخص شد عده‌ای با غرض و شیطنت و با استفاده از بمب‌های بد بو که در بازار وجود دارد دست به این کار زدند.»

خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران نیز در فروردین سال جاری مدعی شد که «شیطنت‌های دوره نوجوانی همزمان با پوشش رسانه‌ای گسترده» عامل اصلی مسمویت دختران در مدارس است.

از سویی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی نیز روز هشتم اردیبهشت در بیانیه‌ای به عنوان «نتیجه نهایی تحقیقات» خود در مورد حملات به مدارس، مدعی شد «تمارض» دانش‌آموزان و «هراس جمعی» از عوامل اصلی گسترش مسمومیت‌های زنجیره‌ای در مدارس عمدتاً دخترانۀ کشور بوده است.

بیشتر در این باره: وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی منکر کاربرد «مواد سمی» در حملات زنجیره‌ای به مدارس عمدتاً دخترانۀ ایران شد

آقای محمدوند در مورد این اظهارنظرها گفت که هرکسی این موارد را به گردن دانش‌آموزان انداخت، از اصطلاح «بمبک» استفاده کرد یا در برخورد با عوامل مسمومیت‌ها کوتاهی کرد، «به یک صورتی این مسئله را لوث کرد» و «قطعاً هم این دنیا و آن دنیا گرفتار می‌شود».

او افزود که عوامل مسمومیت دختران «باید به اشد مجازات برسند».

مسمومیت‌های مشکوک دانش‌آموزان دختر در ایران از آذر سال گذشته در شهر قم آغاز شد و به سرعت مدارس بسیاری از شهرهای دیگر را نیز دربرگرفت.

گستره این رخدادها و عدم واکنش سریع نیروهای امنیتی و ضد و نقیض بودن اظهارات برخی مقامات جمهوری اسلامی به گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال دست داشتن عواملی نزدیک به حکومت ایران در این رخدادها دامن زد.

بر اساس گزارش‌های ایلنا و رادیو فردا؛ پ.م/ب.ب