پزشکان بدون مرز: بیش از ۱۰۰۰ نفر طی دو هفته در غوطه شرقی کشته شدند

غوطه شرقی.

پزشکان بدون مرز اعلام کرد، طی دو هفته بیش از ۱۰۰۰ هزار نفر در غوطه شرقی کشته شده اند.

این نهاد بین المللی در بیانیه ای اعلام کرد، بین روزهای ۱۸ فوریه تا ۴ مارس بیش از چهار هزار و ۸۰۰ مجروح و یک هزار کشته به بیمارستان ها و کلینک های پزشکان بدون مرز در غوطه شرقی منتقل شده اند.

پزشکان بدون مرز می گوید، در این مدت دست کم ۱۵ بیمارستان و مرکز خدمات درمانی از ۲۰ مرکز که این نهاد به خدمات ارائه می کنند ، هدف بمباران قرار گرگفته اند.

در همین حال، یک فرمانده نیروهای طرفدار حکومت سوریه روز پنجشنبه ۱۷ اسفند گفت، ارتش این کشور با پیشروی از جبهه شرقی با هدف پیوستن به نیروهایی که در حاشیه غربی منطقه هستند، آماده تقسیم کردن غوطه شرقی به دو بخش است و فشار به آخرین مناطق تحت کنترل شورشیان در حومه دمشق را افزایش می دهد.

به گزارش رویترز، حکومت سوریه با حمایت روسیه و ایران در یک کارزار نظامی شدید قصد دارد مقاومت شورشیان در غوطه شرقی را درهم بشکند.

طبق این گزارش، شورشیان ضمن متهم کردن حکومت به کاربرد تاکتیک «زمین سوخته» زمین» گفته اند، با عملیات چریکی و کمین گذاشتن در مناطقی که کنترل آنها را از دست داده اند سعی می کنند از پیشروی نیروهای دولتی جلوگیری کنند.

شکست در غوطه شرقی برای شورشیان از زمان از دست دادن کنترل مناطق شرقی حلب در اواخر سال ۲۰۱۶ بزرگترین عقب نشینی نظامی خواهد بود.

فرمانده نیروهای طرفدار سوریه که حاضر نشد نامش در این گزارش فاش شود گزارش دیده بان حقوق بشر سوریه در اواخر روز چهارشنبه که اعلام کرد ناحیه غوطه شرقی در عمل به دو بخش تقسیم شده است را تایید کرد.

اما سخنگوی فیلق الرحمن یکی از نیروهای شورشی مستقر در غوطه شرقی در استانبول خبر تقسیم منطقه به دو نیم را تکذیب کرد.

به گفته سازمان ملل متحد و صلیب سرخ جهانی حرکت کاروانی از کمک های بشردوستانه که قرار بود پنجشنبه به غوطه شرقی برود به تاخیر افتاده است.

سازمان ملل متحد می گوید حدود ۴۰۰ هزار نفر در شهرها و روستاهای غوطه شرقی گرفتار شده اند. آنها سالها در محاصره نیروهای دولتی بوده و حتی قبل از شروع تهاجم اخیر با کمبود شدید مواد غذایی و دارو روبرو بودند. بسیاری از غیرنظامیان ساکن منطقه به شهر دوما گریخته اند.

روسیه به شورشیان پیشنهاد کرده که می توانند همراه خانواده و سلاح های انفرادی خود از محاصره خارج شوند. در موارد قبلی نیز هنگامی که شورشیان شکست خورده اند به آنها اجازه داده شده به مناطق تحت کنترل شورشیان در جوار مرز ترکیه بروند.

وزارت دفاع روسیه روز چهارشنبه گفت برخی از شورشیان قصد دارند این پیشنهاد را بپذیرند. اما تاکنون همه گروههای شورشی حداقل در مواضع علنی خود این پیشنهاد را رد کرده و می گویند به نبرد ادامه خواهند داد.

خبرگزاری رویترز می افزاید سفیر سوریه در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در شورای حقوق بشر گفت هدف عملیات نظامی در غوطه شرقی «گروههای تروریستی و براساس قوانین بشردوستانه بین المللی است.»

او در واکنش به سخنان روز چهارشنبه زید راعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت:«با وجودی که ما به یک آتش بس بشردوستانه متعهد بوده ایم شورشیان هر روز دمشق را هدف می گیرند.»

امدادگران و فعالان مخالف حکومت ارتش سوریه را به کاربرد گاز سمی کلراین در عملیات غوطه شرقی متهم کرده اند. اما دولت سوریه این اتهام را رد کرده است. در مقابل مسکو و دمشق می گويند شورشیان می خواهند یک حمله طراحی شده با گازهای سمی انجام داده و حکومت سوریه را به کاربرد این سلاح های ممنوعه متهم کنند.

در هفته های اخیر دولت آمریکا بارها سوریه را به کاربرد گازسمی کلراین متهم کرده است. مناطق تحت کنترل شورشیان در غوطه شرقی در سال ۲۰۱۳ هدف یک حمله شیمیایی بزرگ قرار گرفت.

با استفاده از وب سایت پزشکان بدون مرز و گزارش رویترز؛ ش.ر/ خ.ک