سخنگوی دفتر سیاسی گروه طالبان در دوحه، در حساب کاربری خود در توئیتر نوشتهاست که مذاکرات با ایالات متحده ادامه خواهد داشت، و تلاشها در حال حاضر متمرکز بر نهایی کردن توافقنامه صلح است.
همزمان وزیر خارجه ایالات متحده تاکید کرده دولت دونالد ترامپ قصد دارد هرچه زودتر و در مقیاسی وسیع، نیروهای ارتش را به خانه بازگرداند، و در عین حال میخواهد مطمئن باشد حملهای از افغانستان علیه آمریکا صورت نخواهد گرفت.
این اظهارات مایک پومپئو اشارهای تلویحی به حملات سپتامبر ۲۰۰۱ علیه ایالات متحده است که توسط القاعده صورت گرفت. القاعده در آن زمان تحت حمایت طالبان در افغانستان حضور داشت. همین موضوع در نهایت دلیل حمله ایالات متحده به افغانستان و آغاز طولانیترین نبردی شد که آمریکا در آن حضور دارد.
با گذشت نزدیک به دو دهه اکنون نهمین دور از مذاکرات طالبان و هیئت آمریکایی به رهبری زلمی خلیلزاد ادامه دارد؛ و آنطور که خبرنگاران رادیو آزادی -بخش افغانستان در رادیو اروپای آزاد- میگویند انتظار میرود آهسته آهسته نهایی شود و در همین دور به نتیجهای محسوس برسد.
سهیل شاهین، سخنگوی طالبان، نیز به رادیو آزادی گفته «روی نقاط نهایی بحث میکنیم. امید میرود و کوشش هم میکنیم که توافقنامه صلح در همین دور (دور نهم) نهایی شود».
تازهترین دور مذاکرات بین آمریکا و طالبان از پنجشنبه هفته گذشته آغاز شدهاست.
همزمان اما همچنان نگرانیهایی در مورد آینده افغانستان پس از دستیابی به توافق صلح وجود دارد.
از واکنشها به توئیت سهیل شاهین
دولت افغانستان گفته پس از پایان دور نهم مذاکرات در دوحه، قصد دارد هیئتی را روانه دیدار با طالبان کند. اما نام اعضای این هیئت اعلام نشده و برخی احزاب و گروههای افغان میگویند باید یک هیئت فراگیر باشد تا از موضعی قوی با طالبان گفتوگو کند.
از سویی یکی از فرماندهان طالبان که نامش فاش نشده به خبرگزاری رویترز گفته «ما به نبردها علیه دولت افغانستان ادامه خواهیم داد تا با استفاده از زور قدرت را در دست گیریم».
این مقام طالبان که از او با عنوان «مقام ارشد» یاد شده گفته آنها با آتشبس مورد نظر آمریکا توافق نخواهند کرد.
با این حال خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا در مذاکرات صلح افغانستان، تاکید کرده که ایالات متحده هم در حال حاضر، و هم پس از دستیابی به توافقنامه صلح با طالبان، از نیروهای افغان حمایت خواهد کرد.