وضعیت آلودگی هوا در کلانشهرهای تهران و کرج بار دیگر در شرایط «ناسالم برای همه گروهها» قرار گرفته و یک مقام وزارت بهداشت در مورد ورود به وضعیت «بسیار ناسالم» هشدار داده است.
بهگفتهٔ یک مقام وزارت بهداشت، هوای شهر تهران در آستانهٔ شرایط «بسیار ناسالم» قرار گرفته و شاخص کیفیت هوا در بیش از ۹۰ درصد ایستگاههای شهر تهران بالاتر از ۱۵۰ قرار دارد.
طبق تعریف رسمی، وضعیت «بسیار ناسالم» خطرات جدی بهداشتی برای همهٔ افراد در همهٔ سنین در هر حالتی از وضعیت جسمی در پی دارد.
عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، روز شنبه ۱۷ آذر در مورد شرایط آلودگی هوای تهران هشدار داده و وضعیت آلودگی را «اضطراری» ارزیابی کرده است.
این مقام وزارت بهداشت همچنین، بهدلیل پیشبینی پایداری هوا تا روز دوشنبه و افزایش غلظت آلایندهها، درخواست تشکیل کارگروه شرایط اضطراری کرده و گفته است که ایستگاههای مناطق ۱۹ و ۲۰ در آستانهٔ شرایط «بسیار ناسالم» هستند.
متخصصان، شیوع برخی بیماریها و حتی بخش قابلتوجهی از آمار مرگومیر در کلانشهرها را به آلودگی هوا مرتبط میدانند.
در همین مورد، رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران، سوم آذرماه از وقوع سالانه حدود ۵۰ هزار مورد مرگ مرتبط با آلودگی هوا خبر داده و گفته بود حدود ۱۲ درصد از کل موارد مرگومیر در ایران را مرتبط با بیماریهای ناشی از آلودگی هوا است.
استفاده از مازوت برای سوخت نیروگاهها، کیفیت خودروهای داخلی و کاستیهای گستردهٔ شبکهٔ حملونقل عمومی ازجمکله عوامل اصلی آولودگی هوای کشور شمرده میشود که هرسال با شروع فصل سرما حالت بحرانی پیدا میکند.
پس از تشدید آلودگی هوای کلانشهرها، مدارس ابتدایی استان تهران و البرز در روزهای ۱۷ و ۱۸ آذرماه غیرحضوری شدند و فعالیت آموزشی مهد کودکها، پیشدبستانیها و مدارس استثنایی هم تعطیل شده است.
بر اساس اعلام کارگروه اضطرار آلودگی هوا، تردد کامیونها در پایتخت نیز بهمدت ۴۸ ساعت ممنوع شده است.
بیشتر در این باره: پشت پردهٔ توقف «مازوتسوزی» و خاموشیها در ایران