محکومیت هشت متهم پرونده کانال‌های تلگرامی به حبس

عباس جعفری دولت‌آبادی،دادستان تهران

دادستان تهران از محکومیت هشت نفر از متهمان پرونده کانال‌های تلگرامی به شش ماه تا پنج سال حبس خبر داد.

روزنامه «حمایت» در شماره روز سه‌شنبه (هفتم شهریور) ماه خود به نقل از عباس جعفری دولت‌آبادی اعلام کرد که این افراد «به عنوان مجازات تکمیلی به منع عضویت در احزاب، گروه‌های سیاسی و فعالیت‌های رسانه‌ای» شده‌اند.

وکیل‌ مدافع دو نفر از متهمان پرونده مدیران کانال‌های تلگرامی هم در همین روز از صدور حکم موکلینش توسط دادگاه انقلاب خبر داده است.

علی مجتهدزاده به ایسنا گفته «مطلع شدم احکام متهمان پرونده مدیران کانال‌های تلگرامی صادر شده و از موکلینم خواسته شده برای رویت حکم به دادگاه انقلاب مراجعه کنند.»

احکام این هشت نفر پس از برگزاری سه جلسه دادگاه به منظور رسیدگی به اتهاماتشان از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی صادر شده است.

این مدیران کانال‌های تلگرامی از سوی برخی رسانه‌ها، «اصلاح‌طلب» یا «هوادار دولت» معرفی می‌شوند، در اسفند سال ۱۳۹۵ بازداشت شده بودند که پس از مدتی با تودیع وثیقه از زندان آزاد شده بودند.

حسن روحانی، رئیس جمهور و محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران، از بازداشت این افراد به شدت انتقاد کرده و آن را دارای انگیزه‌های سیاسی دانسته‌‌اند.

با این وجود غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه اواخر فروردین اعلام کرده بود که اتهام این افراد مسایل ضد امنیتی و خلاف «عفت عمومی» است.

شبکه اجتماعی «تلگرام» یکی از پرکاربرترین شبکه‌ها در ایران است و به گفته مقام‌های مسئول میلیون‌ها نفر در کشور از آن استفاده می‌کنند.

مقام‌های قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر تلاش‌ بسیاری برای مسدود کردن «تلگرام» کرده‌اند، اما با مخالفت دولت موفق به این کار نشدند.

این در حالی است که بسیاری از مقام‌های و نهادهای رسمی جمهوری اسلامی و پیشاپیش همه آنها دفتر آیت‌الله خامنه‌ای حضوری فعال در این شبکه اطلاع‌رسان دارند.

در روز ۲۹ دی‌ماه سال گذشته، رضا صالحی‌ امیری٬ وزیر ارشاد، از بسته شدن بیش از ۱۶۰ هزار «کانال فساد» در فضای مجازی خبر داده بود؛ کانال‌هایی که به گفته وی فعالیت «الحادی» و «فاسد» داشته‌اند.

در سال های گذشته، گزارشگران بدون مرز بارها سانسور اینترنت و سرکوب فعالان سایبری در ایران را محکوم کرده است.

پس از وقایع سال ۱۳۸۸ فرماندهان سپاه پاسداران و سازمان بسیج بارها از قصد خود برای تشکیل قرارگاه‌های مجازی برای مقابله با آن‌چه «جنگ نرم دشمن» می‌نامند، سخن گفته‌اند.