مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد بدهی وزارت آموزش و پروش در پرداخت مطالبات فرهنگیان «در مجموع حدود ۴۴ هزار میلیارد تومان» است.
بررسی «جدول معوقات پرداختنشده» و «دیون انباشتهشده» این وزارتخانه در سال ۱۴۰۲، نشان میدهد میزان بدهی آموزش و پرورش به فرهنگیان کشور «رقمی معادل ۱۶ درصد بودجه این وزارتخانه در سال جاری» است.
این گزارش تأکید کرده که «با وضعیت فعلی برآورد بودجه آموزش و پرورش، پرداخت آنها در سال ۱۴۰۳ ناممکن است و مجدداً شاهد چالشهای گذشته خواهیم بود.»
بر این اساس بیشترین بدهی وزارت آموزش و پرورش مربوط به «معوقات فوق العاده رتبهبندی نیمه دوم سال ۱۴۰۰ فرهنگیان» و بیش از ۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است.
بر اساس این جدول که موارد بسیاری را در بر دارد هنوز مواردی چون «هزینه مهد کودک» سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و «حقالزحمه امتحانات نهایی» سال ۱۴۰۲ پرداخت نشده است.
بیشتر در این باره: تجمعات اعتراضی معلمان در ۱۰ شهر ایران با بازداشت همراه شد
تشکلهای صنفی معلمان و فرهنگیان در سالهای گذشته اعتراضات گستردهای را در زمینه پرداخت مطالباتشان انجام دادهاند اما تاکنون مقامات جمهوری اسلامی اقدام مؤثری در این زمینه انجام ندادهاند.
این در حالی است که در پی عدم پرداخت حقوق و مزایای معلمان، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش فروردین سال گذشته از مقام خود کنارهگیری کرد.
وزارت آموزش و پرورش در اطلاعیهای که در آن زمان منتشر کرد معاون برنامهریزی و توسعه منابع این وزارتخانه یعنی صادق ستاریفرد را به عنوان مقصر عدم پرداخت بدهی فرهنگیان معرفی کرد.
دیوان عدالت اداری آذرماه همان سال رأی به انفصال از خدمت یکساله صادق ستاریفرد داد.
همشهری آنلاین در این زمینه نوشت دلیل این حکم تعدادی از معلمان مأمور به مدارس خارج از کشور بودند که نسبت به عدم پرداخت بخشی از حق مأموریت خود شکایت داشتند.
با وجود این بدهی سنگین، رضا مرادصحرایی، وزیر آموزش و پرورش دولت ابراهیم رئیسی، ۱۳ اردیبهشتماه امسال تأکید کرد که بر اساس «سند تحول بنیادین»، «امسال ۱۹هزار مربی پرورشی و تربیت بدنی برای مدارس استخدام میشوند».
مشاور وزیر آموزش و پرورش سوم دیماه سال گذشته نیز از استخدام «سه هزار طلبه زن و مرد به عنوان معلم» در آزمون استخدامی خبر داده بود.
بیشتر در این باره: آموزش و پرورش: پس از آزمون استخدام معلمی متوجه شدیم ۳۵۰۰ نفرشان طلبه هستند