مجله خودرو: پیکان همچنان در بازار ایران مشتریان خاص خود را دارد، اما این خودرو که به بخشی از هویت ایرانیان طی چند دهه گذشته تبدیل شده با چه قیمتی در ایران خرید و فروش میشود.
قیمت پیکان
در شهرهای مختلف هنوز خودروی نوستالژیک پیکان طرفداران خاص خود را دارد، به طوری که در بازار میتوان خرید و فروش این خودروی قدیمی را مشاهده کرد.
بررسی آگهیهای فروش نشان میدهد در آمل یک دستگاه پیکان مدل ۸۰ را به قیمت ۱۶ میلیون تومان میفروشند.
در شهررضا نیز میتوان یک پیکان مدل ۸۳ را به قیمت ۵۰ میلیون و همین مدل خودرو را در مهاباد با نرخ ۴۶.۵ میلیون تومان خریداری کرد.
یک پیکان مدل ۸۱ را در عجبشیر هم با قیمت ۴۵ میلیون تومان برای فروش آگهی کردهاند.
به صورت میانگین خودرو پیکان در مدلهای ۸۱، ۸۲، ۸۳ را میتوان با قیمتی بین ۳۰ تا ۳۹ میلیون تومان در شهرهای مختلف خرید و فروش کرد.
باز یکی چینی گرانتر از چین در ایران
یک شرکت ایرانی با نام فردا که وابسته به خانواده گرامی از بزرگترین خانوادههای واردکننده خودرو در ایران است یک محصول ناموفق چینی با قیمتی بیش از دو برابر بازار چین را در ایران معرفی کرده است.
خودرو «فرداT5 » یک کراس اوور تک دیفرانسیل، در واقع همان دانگ فنگ T5 است که خودروسازی فردا با برند خود وارد بازار ایران خواهد کرد. این خودرو از مرکز تست تصادف C-NCAP چین فقط سه ستاره ایمنی کسب کرد. این خودرو از نظر ایمنی وضعیت خوبی ندارد و چندان ایمن نیست.
این خودرو با قیمتی بیشتر وارد بازار ایران میشود. دانگ فنگ T5 در بازار چین بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار یوان قیمت دارد. با تبدیل نرخ یوان به تومان (هر یوان معادل چهار هزار و ۴۷۰تومان)، این خودرو بین ۴۴۷ تا ۵۳۶ میلیون تومان قیمت دارد. البته در مراسم رونمایی از فردا T5، محدوده قیمت این خودرو بین ۹۹۰ میلیون تومان تا یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان اعلام شد.
مانند اکثر خودروهای چینی بازار ایران، فردا T5 مجهز به پیشرانه چهار سیلندر ۱.۵ لیتری توربو با حداکثر قدرت ۱۵۶اسب بخار و ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور است. نیروی موتور به واسطه جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک به محور جلو منتقل میشود. قدرت موتور این خودرو اصلاً مناسب این خودرو نیست این خودرو دارای سیستم چهار چرخ محرک هم نیست.
با قیمت این خودرو در ایران، در بازار جهانی میتوان دو دستگاه تویوتا یاریس کراس خرید که هم اکنون در کلاس خود در جهان ایمنترین است.
پسته در برابر قطعات خودرو
علیرضا پیمانپاک معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تهاتر پسته با موتور و قطعات خودرو در تجارت با چین خبر داد.
وی در پاسخ به این پرسش که با وجود توئیت اخیر شما درباره ۵۳۰ مورد تهاتر محصولاتی مانند پتروشیمی، مس، فرش، پسته، قطعات خودرو و غیره در دو ماه گذشته، بخش خصوصی در مواردی از آن و بهویژه حوزههای فرش و پسته اظهار بی اطلاعی کرده است، توضیح داد: این تهاترها به صورت موردی انجام شده است و افرادی که این تهاترها را انجام دادهاند در ارتباط با حوزه خشکبار یا فرش، عضو اتحادیه نبودهاند.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، اعلام کرد: به عنوان مثال یکی از خودروسازیهای خصوصی، ۲۰۰ تن پسته را با موتور و اجزا و قطعات مورد نیاز کارخانه خود با کشور چین، تهاتر کرد.
به گزارش فارس، پیمان پاک بیان داشت: مجموعههایی که امکان تهاتر دارند تقاضای خود را به ما ارائه میدهند و پس از بررسی تاییدههای بانک مرکزی اخذ و برای واحد مذکور کد تهاتر صادر و سپس برای بررسی قرارداد تهاتر درخواست کننده، اقدام به صدور مجوز تهاتر میشود.
پرونده فساد کروز و عظام دو قطعهساز بزرگ ایران
با انتشار جزئیاتی از پرونده فساد کروز و عظام دو قطعهساز بزرگ ایران، مشخص شده است این دو شرکت در مجموع حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان پرونده فساد دارند.
کروز و عظام، دو شرکت بزرگ قطعهساز درحالیکه باید نقش خود را در توسعه صنعت خودرو و رفع نیازهای موجود ایفا کنند، با اتهاماتی همچون زدوبند، رشوه، سوء استفاده از تحریم و استفاده از رانت اطلاعاتی، بیشتر فسادساز بودهاند تا قطعهساز و در مجموع حدود ۵۰هزار میلیارد تومان پرونده فساد دارند.
در حالی که در سال های گذشته، کلیدواژههایی همچون تحریمهای اقتصادی، افزایش نرخ ارز و مسدود شدن حسابهای بانکی به دفعات به عنوان دلایل ناکارآمدی صنایع خودروسازی و قطعهسازی ایران عنوان میشد، اما بررسی دقیقتر حاکی از وجود فساد و حتی فساد سازمانیافته در این دو شرکت صنعتی است.
مجله خودرو
تازهترین خودروهای ایرانی بر روی پلتفرمهای از ردهخارج قدیمیجایگزین پراید در بازار خودرو ایرانکرمان موتور و عرضه کلاغ به جای قناریتسلا به جمع «غیر قابل اطمینانها» پیوستمجله خودرو؛ هندیها ابرخودرو برقی میسازند از موتور جدید ایرانی تا سخنان جنجالی رئیس شورای رقابتاز تحویل شاهین تا پژو ۳۰۸ایران خودرو بهدنبال ساخت «ارزانترین خودرو» ایران