شامگاه سهشنبه کارزار جهانی دولت ترامپ برای مقابله با مجرم شناختن همجنسگرایی در چندین کشور جهان کلید خورد.
مقامهای آمریکایی با اعلام این خبر به شبکه انبیسی گفتند که این تصمیم از جمله پس از آن گرفته شدهاست که یک جوان همجنسگرا در ایران به تازگی اعدام شد.
بنابراین گزارش، هدایت این کارزار را ریچارد گرنل، سفیر ایالات متحده در آلمان برعهده دارد. او بلندپایهترین مقام دولت ترامپ است که همجنسگرا بودن خود را صریحاً بیان میکند.
Your browser doesn’t support HTML5
این کارزار شامگاه سهشنبه در برلین آغاز به کار کرد و بدین منظور سفارت ایالات متحده کنشگران حقوق دگرباشان را از سراسر اروپا برای «شام استراتژیک «به برلین دعوت کردهاست تا برای رفع جرم از همجنسگرایی در دهها کشور که بیشترشان در خاورمیانه، آفریقا و کارائیب قرار دارند چارهیابی کنند.
از جمله کشورهایی که حقوق همجنسگرایان را نادیده میگیرد، جمهوری اسلامی ایران است. مقامات جمهوری اسلامی معمولاً همجنسگرایی را یک انحراف جنسی میخوانند و منکر وجود همجنسگرایان در ایران میشوند، از جمله محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری پیشین ایران، در سفر سال ۱۳۸۶ خود به نیویورک، در دانشگاه کلمبیا گفت: «ما در کشورمان مانند کشور شما» همجنسگرا نداریم.
با این وجود، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در خردادماه ۹۳ با انتشار گزارشی، از تحقیق بر روی ۱۴۱ هزار و ۵۵۵ دانشآموز ایرانی خبر داد که بر اساس آن ۱۷٫۵ درصد دانشآموزان همجنسگرا بودند و ۷۴ درصد نیز با جنس مخالف رابطه جنسی داشتهاند.
ریچارد گرنل ماه گذشته در واکنش به اعدام یک همجنسگرا در ایران آن را یک هشدار برای هر کسی دانسته بود که از حقوق ابتدایی بشر حمایت میکند.
اشاره آقای گرنل میتواند به اعدام یک مرد ۳۱ ساله ایرانی در ماه ژانویه امسال باشد که خبر آن در جروزالمپست نیز به عنوان اعدامی «مرتبط با اتهامات مربوط به نقض قوانین ضد همجنسگرایی» بازتاب یافت.
منبع این خبر، ازجمله خبرگزاری فارس است که روز ۲۰ دیماه نوشت: «حد الهی اعدام برای یک محکوم ۳۱ ساله که به جرم آدمربایی و لواط به عنف به حد الهی اعدام محکوم شده بود، در کازرون در ملاء عام اجرا شد.»
ماه پیش آقای گرنل در نشریه بیل نوشت: «این اولین بار نیست که رژیم جمهوری اسلامی یک مرد همجنسگرا را به بهانههای واهی اعدام میکند و متأسفانه آخرین بار هم نیست.»
او گفته بود سیاستمداران، سازمان ملل متحد و دولتهای دموکرات، دیپلماتها و مردم خوب در هر جایی باید بلند و رسا دربارهٔ این مشکل سخن بگویند.
انبیسی در گزارش خود نوشت: «گفتوگو دربارهٔ مشکلات حقوق بشر در ایران یکی از موضوعاتی است که از حمایت گسترده در اروپا برخوردار است و میتواند به اروپا و آمریکا کمک کند تا دربارهٔ ایران بیشتر به هم نزدیک شوند.»
ریچارد گرنل به عنوان نماینده دونالد ترامپ در ماههای اخیر تلاش زیادی انجام داده تا کشورهای اروپایی را به خروج از برجام و فشار و تحریم بیشتر تهران تشویق کند. هرچند دولت ترامپ در همراهی این کشورهای اروپایی برای فشار بر برنامه موشکی ایران موفق بوده اما آنها همچنان در توافق هستهای با ایران هستند و تلاشهایی برای حفظ روابط اقتصادی داشتهاند.
انبیسی در گزارش خود اشاره کرده در حالی فشار بر ایران دربارهٔ نقض حقوق همجنسگرایان افزایش یافته که برخی کشورهای عرب نیز به حقوق آنها بیتوجه هستند.
کشورهای منطقه خاورمیانه، آفریقا و حوزه کارائیب که همچنان همجنسگرایی را غیرقانونی میدانند، در کانون این تلاش دولت ترامپ قرار دارند.
یک مقام آمریکایی درگیر برنامهریزی این رویداد میگوید: «این نگرانکننده است که در قرن بیست و یکم، حدود ۷۰ کشور قوانینی دارند که دگرباشی جنسی را جرم دانسته و مجازات میکنند.»