ایران و کره شمالی، محورهای اصلی نخستین سخنرانی ترامپ در سازمان ملل

دونالد ترامپ در نخستین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل درباره چالش‌های مهم جامعه بین‌المللی صحبت خواهد کرد.

دونالد ترامپ روز سه‌شنبه ۲۸ شهریور برای نخستین بار به عنوان رییس‌جمهوری آمریکا در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی می‌کند. گفته می‌شود آقای ترامپ در این سخنرانی خواستار اقدام جامعه جهانی علیه کره شمالی خواهد شد و از توافق هسته‌ای با ایران انتقاد می‌کند.

گزارش‌ها حاکی است که دونالد ترامپ در نخستین سخنرانی خود در این مجمع درباره چالش‌های مهم جامعه بین‌المللی صحبت خواهد کرد.

انتظار می‌رود رییس‌جمهوری آمریکا از بوروکراسی در سازمان انتقاد کند. دونالد ترامپ روز دوشنبه گفت که سازمان ملل به دلیل «سوء مدیریت و بوروکراسی» قادر نبوده است از همه ظرفیت‌های خود استفاد کند.

مقام‌های کاخ سفید به خبرگزاری رویترز گفته‌اند،‌ دونالد ترامپ در سخنرانی خود از جامعه بین‌المللی خواهد خواست تا فشار بر کره شمالی را برای پایان دادن به برنامه هسته‌ای و موشکی‌اش افزایش دهند. وی همچنین از توافق هسته‌ای شش قدرت جهانی با ایران انتقاد خواهد کرد.

جنگ علیه گروه حکومت اسلامی (داعش) و همچنین اعتراضات در ونزوئلا از دیگر محورهای سخنرانی دونالد ترامپ خواهد بود.

اصلاحات در سازمان ملل

دونالد ترامپ روز دوشنبه در نخستین حضور خود در سازمان ملل از بروکراسی و سوءمدیریت در سازمان ملل متحد انتقاد کرد و خواستار انجام «اصلاحات جسورانه واقعی» در این سازمان شد.

آقای ترامپ در دوران مبارزات انتخاباتی خود نیز از ساختار سازمان ملل انتقاد کرده بود.

رییس‌جمهوری آمریکا روز دوشنبه گفت: سازمان ملل در سال‌های اخیر به خاطر بروکراسی و سوء‌مدیریت نتوانسته است تمام ظرفیت خود را فعال کند، حال آنکه بودجه این سازمان از سال ۲۰۰۰ حدود ۱۴۰ درصد و کارمندان آن بیش از دو برابر شده است.

۱۲۸ کشور پیش‌نویس اعلامیه سیاسی ۱۰ ماده‌ای را که ایالات متحده تهیه کرده، امضا کرده‌اند. در این اعلامیه از تلاش‌های آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، برای «آغاز اصلاحات مؤثر و معنی‌دار» در سازمان ملل حمایت شده‌است.

توافق هسته ای با ایران

توافق هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی یکی دیگر از محورهای اصلی سخنرانی دونالد ترامپ خواهد بود.

آقای ترامپ طی ماه‌های اخیر به شدت از توافق با ایران انتقاد کرده و دستور بازبینی سیاست‌های در قبال ایران و برجام را صادر کرده است.

رییس‌جمهوری آمریکا روز دوشنبه در جریان دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پاسخ به سؤالی در این مورد که در قبال توافق هسته‌ای با ایران چه خواهد کرد، گفت که «خواهید دید چه می‌شود».

دونالد ترامپ همچنین هفته گذشته بار دیگر از توافق هسته‌ای با ایران به عنوان «بدترین توافقی که تاکنون دیده است» یاد کرد و گفت ایران روح برجام را نقض کرده است.

در همین زمینه، هدر نوئورت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا بامداد سه‌شنبه در خصوص سخنرانی دونالد ترامپ در مجمع عمومی و توافق هسته‌ای با ایران به «سی‌ان‌ان» گفت: هر اقدام بی‌ثبات کننده‌ای در خاورمیانه روی می‌دهد ایران در آن نقش دارد. از یمن که مردم هم اکنون با قطحی و گرسنگی مواجهند تا جنگ داخلی در سوریه و کمک تسلیحاتی به حزب‌الله.

این در حالی است که حسن روحانی، رییس‌جمهوری ایران، روز گذشته نسبت به پیامدهای خروج آمریکا از برجام هشدار داد.

در همین حال ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، روز دوشنبه اعلام کرد که حفظ برجام «بسیار حیاتی» است اما لازم است مذاکراتی برای تقویت این پیمان، پس از پایان دوره آن در سال ۲۰۲۵ انجام شود.