دونالد ترامپ از احتمال به تعویق افتادن دیدار با رهبر کره شمالی خبر داد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز سه‌شنبه اول خرداد گفت این احتمال وجود دارد که دیدار با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، «به تعویق» بیافتد.

وی با این حال گفت که طرف مقابل برای مذاکره درباره خلع سلاح اتمی شبه‌جزیره کره «جدی» است.

آقای ترامپ که میزبان رئیس‌جمهوری کره جنوبی در کاخ سفید گفت: «این احتمال وجود دارد که دیدار در تاریخ از پیش اعلام شده برگزار نشود».

او افزود: «اگر حالا روی ندهد، شاید بعدتر روی دهد».

مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا هم روز سه‌شنبه گفت آمریکا به انجام دیدار رهبران آمریکا و کره‌شمالی در روز ۱۲ ژوئن - ۲۲ خرداد - امیدوار است ولی هیچ امتیازی به این کشور داده نشده است.

وی در مصاحبه‌ای با رادیو فاکس نیوز گفت: «برنامه‌های مربوط به برگزاری این اجلاس پیش می‌رود. ما به آن امیدوار هستیم. ولی بگذارید با صراحت بگویم که سیاست‌ آمریکا تغییر نکرده و هیچ امتیازی مطرح نشده و داده نشده است».

وی تاکید کرد که پیشنهاد برگزاری این اجلاس از سوی رهبر کره شمالی مطرح شده است.

هر چند تاریخ این دیدار برای روز ۱۲ ژوئن تعیین شده ولی کیم جونگ اون اخیرا با شرط آمریکا که توقف برنامه‌های هسته‌ای کره شمالی است مخالفت کرده است.

همزمان یا این تحولات، سازمان ملل از شرکت‌های بزرگ در معاملات نفتی خواسته است برای اجرای تحریم‌های مربوط به محدود کردن میزان واردات نفت خام توسط کره شمالی با این نهاد همکاری کنند.

شورای امنیت سازمان ملل پارسال در واکنش به آزمایش‌های موشکی کره شمالی که می‌توانند خاک آمریکا را تهدید کنند تحریم‌ها علیه پیونگ یانگ را تشدید کرد.

طبق این تحریم‌ها کره شمالی سالانه می‌تواند فقط پنج میلیون بشکه نفت خام و ۵۰۰ هزار بشکه فرآورده‌های نفتی وارد کند.

اما هیات کارشناسی شورای امنیت در ماه مارس امسال گفت که نفت بیشتری با استفاده از روش‌های غیرقانونی به کره شمالی فروخته می‌شود. این هیات در گزارش خود گفته که مشغول تحقیق در مورد انتقال غیرقانونی نفت به کره شمالی و نقش شرکت‌های نفتی بزرگ در این معاملات است.

رئیس این هیات به خبرگزاری رویترز گفت از شرکت‌های نفتی بزرگ خواسته که برای اجرای این تحریم‌ها همکاری کنند و به دقت احتمال انتقال نفت خود توسط شرکت‌های ثالث به کره شمالی را بررسی کنند.

هیات کارشناسی شورای امنیت که بر تحریم‌های کره شمالی نظارت می‌کند روز ۱۰ مه با ارسال نامه‌ای به شرکت‌های نفتی در منطقه و پالایشگاه‌ها و شرکت‌های تخصصی به خصوص در سنگاپور از آنها تقاضای همکاری کرده است.

همه شرکت‌ها موظف شده‌اند ظرف یک ماه پس از دریافت این نامه به آن پاسخ دهند در پایان این مهلت نام شرکت‌هایی که همکاری نکرده‌اند منتشر خواهد شد.

هیات کارشناسی شورای امنیت در گزارش ماه مارس خود شرکتی به نام ترافیگورا که دفتر آن در سوئیس است را به عنوان منبع اصلی معاملات نفتی که بعد به کره شمالی فروخته شده است معرفی کرد. این تنها شرکت چند ملیتی بود که نامش در آن گزارش قید شد.

شرکت ترافیگورا دخالت در معاملات غیرقانونی نفت را تکذیب کرده و گفته که اطلاع نداشته که نفت این شرکت به کره شمالی رسیده است.

چند شرکت بزرگ فعال در بازار نفت آسيا اعلام کردند اقدامات لازم برای جلوگیری از نقض تحریم‌ها را به اجرا گذاشته‌اند.

شرکت شل اعلام کرد در معاملات خود شروطی را منظور می‌کند که از انتقال نفت به کشورهای تحریم شده جلوگیری می‌کند و شرکت بریتیش پترولیوم نیز گفت از تمامی ضوابط مربوط به این تحریم‌ها تبعیت کرده است.

به استناد گزارش‌هایی از خبرگزاری‌های آسوشیتدپرس، رویترز و سایت رادیو فردا/ش.ر- ک.ت/ ک.ر