کرملین تماس تلفنی بین پوتین و ترامپ را تکذیب کرد

کرملین روز دوشنبه ۲۱ آبان گزارشی از رسانه‌های آمریکایی مبنی بر تماس تلفنی بین ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، دربارهٔ بحران اوکراین را رد کرد.

روزنامه واشینگتن‌پست روز یکشنبه گزارش داده بود که ترامپ از رهبر روسیه خواسته بود که تنش‌ها در جنگ اوکراین را افزایش ندهد.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در گفت‌وگو با خبرنگاران این گزارش را «اطلاعات کاملاً نادرست» خواند و هرگونه تماس تلفنی بین دو طرف را تکذیب کرد.

به گزارش واشینگتن‌پست، چندین فرد آگاه به تماس، که نخواستند نامشان فاش شود، اعلام کردند که ترامپ به پوتین یادآوری کرده که نیروهای نظامی آمریکا در اروپا حضور گسترده‌ای دارند.

این افراد همچنین افزودند که ترامپ علاقه‌مندی خود را برای گفت‌وگوهای بیشتر جهت «حل و فصل زودهنگام جنگ اوکراین» ابراز کرده است.

استیون چونگ، مدیر ارتباطات ترامپ، در پاسخ به خبرگزاری فرانسه وجود این تماس تلفنی را تأیید یا رد نکرد و اظهار داشت: «ما دربارهٔ تماس‌های خصوصی بین رئیس‌جمهور ترامپ و سایر رهبران جهانی اظهار نظر نمی‌کنیم.»

انتخاب ترامپ احتمالاً تأثیر زیادی بر جنگ تقریباً سه‌ساله اوکراین خواهد داشت، زیرا او بر پایان سریع درگیری تأکید دارد و نسبت به کمک‌های چند میلیارد دلاری واشینگتن به کی‌یف ابراز تردید کرده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، چهارشنبه گذشته با دونالد ترامپ تماس گرفت و ایلان ماسک، حامی میلیاردر جمهوری‌خواه ترامپ، نیز در این تماس حضور داشت.

دونالد ترامپ همچنین روز یکشنبه با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، تلفنی صحبت کرد و به گفته سخنگوی شولتس، این دو توافق کردند که «برای بازگرداندن صلح به اروپا با یکدیگر همکاری کنند.»

بیشتر در این باره: تأثیر احتمالی ریاست‌جمهوری ترامپ بر جنگ روسیه علیه اوکراین

پس از پیروزی مجدد دونالد ترامپ، مسکو ابتدا واکنش سردی نشان داد و سخنگوی کرملین هم گفت ولادیمیر پوتین قصد ندارد با رئیس جمهور منتخب «یک کشور غیردوست که به طور مستقیم و غیرمستقیم درگیر جنگ علیه کشور ما است» تماس بگیرد.

اما روز پنجشنبه ولادیمیر پوتین به طور علنی پیروزی دونالد ترامپ را تبریک گفت، از واکنش «شجاعانه» او در جریان سوء قصد در پنسیلوانیا تمجید کرد و تصریح کرد که «آماده» صحبت با او است.

دونالد ترامپ روز چهارشنبه با جو بایدن در کاخ سفید دیدار و گفت‌وگو کند.

به گفته جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، آقای بایدن در این دیدار از آقای ترامپ خواهد خواست که اوکراین را رها نکند.

جیک سالیوان روز یکشنبه به شبکه سی‌بی‌اس گفت که جو بایدن طی ۷۰ روزی که تا پایان دوره ریاست جمهوری‌اش باقی مانده «این فرصت را خواهد داشت که به کنگره و دولت آینده تاکید کند آمریکا نباید از اوکراین فاصله بگیرد و خروج از اوکراین به معنای بی‌ثباتی بیشتر در اروپا است».

این مقام کاخ سفید در عین حال حاضر نشد در این باره اظهار نظر کند که دولت بایدن ممکن است خواستار تصویب بودجه جدید برای اوکراین شود.

بیشتر در این باره: روس‌ها کدام نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا را ترجیح می‌دهند؟

به نوشته رویترز و با استناد به گزارش دفتر پاسخگویی دولت آمریکا، در دوران ریاست جمهوری جو بایدن بیش از ۱۷۴ میلیارد دلار کمک به اوکراین به تصویب کنگره رسید.

میزان این کمک‌ها و سرعت تصویب احتمالی آنها در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ مشخص نیست اما انتظار می‌رود کاهش یابد.

آقای ترامپ برای تصویب لوایح مورد نظر خود نیز کار چندان دشواری ندارد؛ بر اساس نتایج انتخابات، جمهوری‌خواهان با کسب ۵۲ کرسی در دوره جدید سنا اکثریت این مجلس را در دست خواهند داشت.

نتایج مجلس نمایندگان هنوز مشخص نیست و شمارش آرا در برخی ایالت‌ها ادامه دارد. بر اساس برآورد موسسه پژوهشی ادیسون، جمهوریخواهان حائز ۲۱۳ کرسی در این مجلس می‌شوند که کمتر از ۲۱۸ کرسی مورد نیاز برای اکثریت است.

روسیه در پنجم اسفند ۱۴۰۰ تهاجم تمام‌عیار به خاک اوکراین را آغاز کرد و طی دو سال و نیم گذشته مناطقی از این کشور را به تصرف خود درآورده است.

روسیه می‌گوید تا زمانی که مناطق تصرف شده به عنوان خاک این کشور به رسمیت شناخته نشود جنگ نمی‌تواند پایان یابد.

اوکراین بر بازپس گیری تمام قلمرو خود تاکید دارد و متحدان غربی کی‌یف از این موضع حمایت کرده‌اند.