رای گیری درباره قطعنامه آتش بس در سوریه به تعویق افتاد

یک امدادگر در حال کمک به پسر بچه مجروح در غوطه شرقی.

مذاکرات اعضای شورای امنیت درباره پیش نویس قطعنامه آتش بس ۳۰ روزه در سوریه و غوطه شرقی به نتیجه نرسید و رای گیری درباره این پیش نویس به روز شنبه موکول شد. این در حالی است که بمباران غوطه شرقی توسط نیروهای دولتی سوریه در روز جمعه ادامه داشت.

مذاکرات درباره قطعنامه پیشنهادی کویت و سوئد برای آتش بس در غوطه شرقی در حومه دمشق پنجشنبه به نتیجه نرسید و اعلام شد که روز جمعه در این زمینه رای گیری خواهد شد. اما از مذاکرات روز جمعه نیز نتیجه ای حاصل نشد و گفته می شود روز شنبه در این خصوص رای گیری انجام خواهد شد.

به گزارش رویترز، منصور ایاد العتیبی، سفیر کویت در سازمان ملل متحد، گفته است، پیش نویس قطعنامه برای پایان دادن به کشتار در غوطه شرقی و دیگر مناطق سوریه ظهر روز شنبه به رای گذاشته می شود.

منصور ایاد العتیبی اضافه کرده است، مذاکرات اکنون بر سر مفاد بخشی از این پیش نویس در خصوص توقف خشونت ها ۷۲ ساعت پس از تصویب قطعنامه متمرکز است.

پیش نویس این قطعنامه پیش‌بینی کرده است که ۷۲ ساعت پس از تصویب قطعنامه، باید در غوطه شرقی آتش‌بس برقرار شود و ۴۸ ساعت پس از آن اجازه خارج کردن بیماران و مجروحان و همچنین ارسال کمک های انساندوستانه به مناطق محاصره شده، داده شود.

اولاف اسکوگ، سفیر سوئد در سازمان ملل متحد نیز گفته است: ما هنوز نتوانستیم به طور کامل اختلافات را بر طرف کنیم. ما از تلاش ها در این زمینه دست نخواهیم کشید. امیدوارم بتوانیم یک قطعنامه مفید، معنی دار و موثر را فردا تصویب کنیم.

رویترز می گوید، دلیل تاخیر در رای گیری پیشنهاد روسیه در خصوص پیش نویس سوئد و کویت است . روسیه عضو دائم شورای امنیت و حامی اصلی حکومت بشار است.

در همین زمینه، نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد،‌ می گوید، روسیه از رای گیری درباره قطعنامه آتش بس در شورای امنیت جلوگیری کرده است.

خانم هیلی در حساب کاربری توییتر خود نوشته است: باور کردنی نیست که روسیه مانع رای گیری درباره ارسال کمک های انسانی در سوریه شده است.

دیده بان حقوق بشر سوریه نیز اعلام کرده است که در بمباران منطقه غوطه شرقی تا روز جمعه ۴۶۲ تن از جمله ۹۹ کودک کشته شده اند.

این در حالی است که تلویزیون دولتی سوریه نیز می گوید، در حملات توپخانه و خمپاره ای نیروهای شبه نظامی مخالف حکومت به مناطقی در اطراف دمشق یک نفر کشته و ۵۸ تن زخمی شده اند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز جمعه با انتقاد از روسیه، ایران و دولت بشار اسد در ارتباط با خشونت‌های اخیر در سوریه، این وضعیت را «رسوایی انسانی» توصیف کرد.

در همین حال، رهبران آلمان و فرانسه جمعه از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه خواستند از قطعنامه پیشنهادی شورای امنیت سازمان ملل متحد برای برقراری فوری یک آتش بس یکماه در سوریه حمایت کند.

آنها همچنین از روسیه خواسته اند که بمباران غوطه شرقی را که در کنترل شورشیان است متوقف شود.

حملات نظامی نیروهای دولتی سوریه به غوطه شرقی از شامگاه یکشنبه آغاز شد و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، پیشتر به اعضای شورای امنیت گفته بود، این منطقه اکنون «جهنم روی زمین» است.

سازمان ملل می گوید، بیش از ۴۰۰ هزار نفر در منطقه غوطه شرقی گرفتار شده اند و در محاصره نیروهای دولتی قرار دارند.

با استفاده از گزارش های رویترز و رادیو فردا؛ خ.ک