خواسته سازمان ملل از دولت استرالیا: بازداشتگاه‌های نائورو و پاپوآ را ببندید

در پی هشدار پزشکان بدون مرز، دفتر آوارگان سازمان ملل نیز از دولت استرالیا خواست تا بدون فوت وقت بازداشتگاه پناهجویان این کشور در جزایر دور از خاک استرالیا را تخلیه کرده و تعطیل اعلام کند.

به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، سخنگوی این دفتر سازمان ملل در پایتخت استرالیا روز جمعه، ۲۰ مهرماه، ضمن اعلام خواسته این سازمان تاکید کرد که وضعیت بهداشت و سلامتی در بازداشتگاه‌های آوارگان استرالیا در خارج از این کشور «در حال فروپاشی است».

این مقام با تاکید بر مسئولیت دولت استرالیا در این زمینه پیشنهاد کرده است که کانبرا به طرح نیوزیلند که بهار گذشته اعلام شد پاسخ مثبت داده و تعدادی از پناهجویان را به این کشور بفرستد.

سازمان پزشکان بدون مرز روز پنج‌شنبه، ۱۹ مهرماه، ضمن تاکید بر وضعیت روانی «وخیم» و خطرناک پناهجویان و به‌ویژه کودکان در بازداشتگاه نائورو از دولت استرالیا خواست آنها را از این بازداشتگاه خارج کند.

طبق گزارش سازمان پزشکان بدون مرز، سلامت روانی پناهجویانی که استرالیا آنها را در بازداشتگاه جزیره نائورو نگاه می‌دارد به اندازه‌ای وخیم است که برخی کودکان به حالت اغما نزدیک شده و با خوردن و نوشیدن و حتی تکلم مشکل پیدا کرده‌اند.

حال کاترین استابرفیلد، سخنگوی دفتر آوارگان سازمان ملل در کانبرا، وضعیت بهداشت و سلامتی در بازداشتگاه‌های نائورو و پاپوآ گینه نو را «در حال فروپاشی» و «بحرانی» توصیف کرده است.

خانم استابرفیلد در گزارش خود همچنین به وضع دختربچه‌ای اشاره کرد که ماه گذشته در نائورو دست به خودسوزی زده، اما به رغم توصیه پزشک هم‌چنان در این بازداشتگاه نگهداری می‌شود.

به گفته این مقام، در بازداشتگاه پاپوآ گینه نو نیز «بسیاری» از پناهجویان در ماه گذشته دست به خودکشی یا خودآزاری جسمی زده‌اند.

این مقام سازمان ملل همچنین تاکید کرد که استرالیا باید مسئولیت این بازداشتگاه‌ها را به‌ رغم دوری‌شان از خاک این کشور بپذیرد، چرا که خود طراح آنها بوده و هزینه‌شان را پرداخته است.

بر اساس سیاست سختگیرانه مهاجرتی استرالیا، پناهجویانی که تلاش می‌کنند به استرالیا برسند بازداشت شده و به سه اردوگاه در پاپوآ گینه نو یا اردوگاهی در جزیره نائورو فرستاده می‌شوند.

بیش از هزار مرد، زن و کودک که گفته می‌شود بسیاری از آنها ایرانی هستند در اردوگاه‌های پاپوآ گینه نو و نائورو زندگی می‌کنند و به آنها گفته شده که هرگز حق اقامت در استرالیا را دریافت نخواهند کرد.

روزنامه گاردین تعداد این پناهجویان را ۱۴۲۰ نفر قید می‌کند،‌ به علاوه ۵۰۰ نفر که برای درمان به استرالیا فرستاده شده‌اند.

مدافعان حقوق بشر در مورد وضعیت حقوق مدنی در این جزیره بارها ابراز نگرانی کرده‌اند و در استرالیا نیز تاکنون بارها تظاهراتی علیه نحوه رفتار دولت این کشور با پناهندگان برگزار شده است.

منابع: روزنامه گاردین، رویترز، رادیوفردا/ ف. دو.