مقام وزارت خارجه آمریکا: اسرائیل را در دفاع از خود کاملا محق می‌دانیم

توپخانه و نیروهای زرهی اسرائیل در مرز لبنان؛ تنش‌ها بین دو همسایه رو به فزونی گذاشته و گفته می‌شود وضعیت فعلی و رخدادهای اخیر «وخیم‌ترین» شرایط میان اسرائیل و لبنان، پس از نبردهای سال ۲۰۰۶ است.

در پی تازه‌ترین تنش‌ها در مرز لبنان و اسرائیل و حملات موشکی حزب‌الله لبنان به خاک اسرائیل، یک مقام وزارت خارجه آمریکا به رویترز گفته «ما به اسرائیل کاملا حق می‌دهیم از خود دفاع کند».

روز یک‌شنبه پس از حمله حزب‌الله لبنان با راکت‌های ضد تانک به پایگاهی در اسرائیل، ارتش اسرائیل با ده‌ها گلوله توپخانه و حملات هوایی اقدام به تلافی کرد.

بیشتر در این باره: حزب‌الله لبنان مسئولیت حمله به شمال اسرائیل را بر عهده گرفت

این حملات در پی حملات و انفجارهای زنجیره‌ای در پایگاه‌ها و مواضع متعلق به شبه‌نظامیان مورد حمایت تهران در لبنان، سوریه و عراق رخ می‌دهد.

در پی حملات روز یک‌شنبه حزب‌الله و اسرائیل، سعد حریری نخست‌وزیر لبنان از آمریکا و فرانسه خواست تا با اعمال نفوذ، مانع از تشدید بحران شوند.

آن طور که دفتر نخست‌وزیر لبنان می‌گوید آقای حریری در عین حال با مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، تلفنی گفت‌وگو کرده‌است.

رویترز به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داده که واشینگتن در مورد وقایع ابراز نگرانی کرده و به حزب‌الله لبنان هشدار می‌دهد از اقداماتی که امنیت آن کشور را به خطر می‌اندازد، دوری کند.

این مقام وزارت خارجه که نامش فاش نشده از ارائه توضیحات و جزئیات مذاکرات دیپلماتیک خودداری کرده‌است: «ما از گزارش‌ها [در مورد حملات] باخبر هستیم و نگران افزایش تنش در مرز [لبنان و اسرائیل] هستیم».

این مقام افزوده است «ایالات متحده به‌طور کامل از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می‌کند».

پیشتر نیز خبرگزاری فرانسه از یک مقام وزارت خارجه ایالات متحده نقل کرده بود که «این نمونه دیگری از نقش بی‌ثبات‌کننده گروه‌های نیابتی ایران برای تخریب صلح و امنیت در منطقه است».

گفته می‌شود وضعیت فعلی و رخدادهای اخیر «وخیم‌ترین» شرایط میان اسرائیل و لبنان، پس از عملیات نظامی ۳۴ روزه ارتش اسرائیل و حزب‌الله در سال ۲۰۰۶ است.

حملات زنجیره‌ای

دوم شهریور ماه پس از آن‌که اسرائیل اعلام کرد در سوریه به اهداف مربوط به نیروی قدس سپاه و شبه‌نظامیان شیعه حمله کرده، حزب‌الله لبنان اعلام کرد «دو پهپاد اسرائیلی» در جنوب بیروت، منفجر شده‌اند یا به زمین برخورد کرده‌اند.

تنش‌ها اما به آن روز ختم نشد و انفجارها و حملات در مناطق دیگر، از جمله در عراق و مرز لبنان و سوریه ادامه یافت.

میشل عون، رئیس‌جمهوری لبنان در روز چهارم شهریور گفته بود، «حملات پهپادی اسرائیل» به خاک لبنان می‌تواند «اعلام جنگ» محسوب شود و لبنان حق دارد از تمامیت ارضی‌ خود دفاع کند.

اسرائیل مسئولیت حملات پهپادی را نپذیرفته‌است. اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر آن، تاکید کرده کشورش «به دفاع از امنیت خود از هر راهی که مورد نیاز باشد، ادامه می‌دهد».

طی ساعت‌های گذشته نگرانی‌هایی از بالا گرفتن تنش‌ها شکل گرفته و نخست‌وزیر لبنان نیز گفته شدیدا نگران روند وقایع است.

رویترز، خبرگزاری فرانسه، رادیو فردا