شمار مراجعات هفتگی نیروی کار اخراج شده در آمریکا برای دریافت کمکهای دولتی در هفته گذشته به ۱.۳ میلیون نفر رسید که رکوردی تاریخی است و نشان میدهد بسیاری از شرکتها با شتاب گرفتن شیوع کرونا در کشور کارمندان خود را اخراج میکنند.
آسوشیتدپرس مینویسد اوجگیری مبتلایان روزانه به کرونا و مراجعات برای گرفتن کمکهای دولتی تهدیدی برای احیای اقتصاد کشور است.
بر اساس گزارش «بانک آو آمریکا» شمار مبتلایان روزانه در ۴۰ ایالت آمریکا افزایش یافته و در ۲۲ ایالت، برنامههای کاهش محدودیتهای مربوط به کرونا، بازگشایی کار و کسب و احیای فعالیتهای اقتصادی به تعویق انداخته شده است.
وزارت کار آمریکا میگوید، شمار بیکارانی که از دولت کمکهای مالی دریافت میکنند، هفته گذشته ۴۰۰ هزار نفر کاهش یافت و به ۱۷.۳ میلیون نفر رسید که نشان میدهد برخی از شرکتها دوباره شروع به استخدام مجدد نیروی کار کردهاند، اما هفته گذشته برای اولین بار نزدیک ۹۳۰ هزار نفر در قالب برنامه دیگری که شامل افراد خوداشتغال میشود، خود را مستحق دریافت کمک دیده و برای گرفتن کمکهای مالی دولت مراجعه کردهاند.
بدین ترتیب، شمار کل مراجعات هفتگی به دولت برای دریافت کمکهای مالی به ۱.۳ میلیون نفر رسیده که یک رکورد تاریخی است.
وزارت کار آمریکا ۱۲ تیرماه با انتشار گزارشی از ایجاد ۴.۸ میلیون شغل در ماه ژوئن و افت نرخ بیکاری از ۱۳.۳ درصد در ماه مه به ۱۱.۱ درصد خبر داد. قبل از شیوع کرونا، نرخ بیکاری در آمریکا ۳.۵ درصد بود و به رغم ایجاد شغلهای جدید، سطح بیکاری در کشور هنوز هم بسیار بالاست.
آسوشیتدپرس مینویسد، شتاب گرفتن شیوع کرونا و از بین رفتن شغلها، خصوصا در ایالتهای فلوریدا، کالیفرنیا و تگزاس چشمانداز احیای اقتصاد کشور را تاریک کرده است.
برای اولین بار در چهارشنبه هفته گذشته شمار مبتلایان روزانه کرونا در آمریکا از مرز ۶۰ هزار نفر عبور کرد و از آن زمان تاکنون تنها یک روز شمار مبتلایان روزانه مقداری از ۶۰ هزار نفر کمتر بوده است.
تقریبا سه هفته پیش، برای اولین بار شمار مبتلایان روزانه در آمریکا رکورد ۴۰ هزار نفر را زد و طی یک هفته گذشته متوسط مبتلایان روزانه در این کشور ۶۵ هزار نفر بوده است. شمار مبتلایان روزانه، در روز چهارشنبه هفته جاری به نزدیک ۷۲ هزار نفر اوج گرفت.
آمریکا با ۳.۶ میلیون مبتلا، سهم ۲۶ درصدی در کل مبتلایان ثبت شده در جهان و با ۱۴۰ هزار نفر فوتی، سهمی ۲۴ درصدی در کل قربانیان جهان دارد.
بانک جهانی پیشبینی کرده است اقتصاد کشور در سال جاری میلادی ۶.۱ درصد نسبت به پارسال کوچکتر شود.
آسوشیتدپرس همچنین به ممنوعیت اخراج نیروی کار در برخی بخشها تا زمانی که کمکهای دولتی دریافت میکنند اشاره کرده و مینویسد یکی از این بخشها، شرکتهای هواپیمایی است، اما آنها هم در نظر دارند نیروهای کار اضافی خود را در آینده اخراج کنند.
شرکت هواپیمایی آمریکن ایرلاینز روز چهارشنبه اعلام کرد احتمالا مجبور به اخراج ۲۵ هزار نیروی کار خود شود. شرکت هواپیمایی یونایت ایرلاینز نیز گفته است احتمالا ۳۶ هزار نیروی کار این شرکت کارشان از از دست بدهند.
منابع: آسوشیتدپرس، وزارت کار آمریکا، بانک جهانی، رادیو فردا. ف.ق