لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۴

بحران کرونا؛ شمار متقاضیان بیمه بیکاری در آمریکا به ۳۶ میلیون نفر افزایش یافت


ضحنه‌ای از اعتراض مخالفان تعطیلی کسب‌وکارها در ایالت ویسکانسین
ضحنه‌ای از اعتراض مخالفان تعطیلی کسب‌وکارها در ایالت ویسکانسین

با وجود این‌که بخشی از فعالیت‌های اقتصادی در شماری از ایالت‌های آمریکا از سرگرفته شده است ولی طی هفته گذشته حدود سه میلیون نفر دیگر تقاضای بیمه بیکاری داده‌اند.

افزایش بیکاری باعث شده که برخی از مقامات و صاحبنظران در آمریکا به این نتیجه برسند که احتمالا دولت برای احیای فعالیت‌های اقتصادی و جلوگیری از رکود، باید کمک‌های مالی بیشتری در نظر بگیرد.

دمکرات‌ها طرفدار این هستند که علاوه بر حدود سه تریلیون دلاری که تاکنون به اشکال مختلف برای احیای اقتصاد کشور اختصاص یافته است، یک تریلیون دلار دیگر باید هزینه شود. اما جمهوری‌خواهان ضمن مخالفت با این پیشنهاد می‌گویند ابتدا باید دید کمک‌های مالی قبلی روی اقتصاد کشور چه تاثیری به جا خواهد گذاشت.

اداره کار آمریکا روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت اعلام کرد از حدود دو ماه پیش که همه‌گیری ویروس کرونا بخش‌های قابل توجهی از فعالیت‌های اقتصادی را تعطیل کرد حدود ۳۶ میلیون نفر تقاضای بیمه بیکاری کرده‌اند.

گزارش اداره کار می‌افزاید بازگشایی محدود بخشی از فعالیت‌های اقتصادی در بسیاری از ایالت‌ها تاکنون روی کاهش بیکاری تاثیری نداشته است.

گزارش می‌شود که هنوز هم برخی از بیکاران به خصوص شاغلان سابق حرفه‌های فصلی، کارمندان قراردادی و یا خویش‌فرماها برای دریافت بیمه و یا کمک هزینه بیکاری با مشکل روبرو هستند و ممکن است تقاضای بسیاری از آنها پیگیری نشده باشد.

در جورجیا، یکی از نخستین ایالت‌هایی که فعالیت‌های اقتصادی را بازگشایی کرد تعداد متقاضیان کمک هزینه بیکاری طی هفته گذشته حدود ۲۴۰ هزار نفر افزایش یافت.

در فلوریدا نیز که رستوران‌ها و بسیاری از مغازه‌های کوچک باز شده‌اند تعداد بیکاران حدود ۲۲۰ هزار نفر افزایش یافته است. اما در برخی دیگر از ایالت‌ها مثل تگزاس و کارولینای جنوبی که فعالیت‌های عادی از سرگرفته شده، تعداد متقاضیان کمک هزینه بیکاری به شکل چشمگیری کاهش یافته است.

دولت آمریکا هفته گذشته رقم بیکاری در ماه آوریل را ۱۴.۷ درصد اعلام کرد که بالاترین رقم از زمان رکورد اقتصادی دهه ۱۹۳۰ میلادی است. فقط در ماه آوریل بیش از ۲۰ میلیون نفر بیکار شدند و یک دهه ایجاد اشتغال ظرف یک ماه نابود شد.

طبق آمارهای دولت بسیاری از افرادی که از اواخر ماه مارس بیکار شده‌اند تحت تاثیر توقف بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی، در ماه آوریل در جستجوی کار نبوده‌اند و در نتیجه در فهرست جویندگان کمک هزینه بیکاری منظور نشده‌اند.

به گفته کارشناسان، اگر این موارد نیز در نظر گرفته شوند احتمالا نرخ واقعی بیکاری در آمریکا در حال حاضر حدود ۲۴ درصد است.

اکثر کارشناسان معتقدند که در ماه مه رقم رسمی بیکاری به ۱۸ درصد خواهد رسید ولی در ماه‌های تابستان رو به کاهش خواهد گذاشت.

افزایش رقم بیکاری با سرعتی سرسام‌آور روی داده است. به عنوان نمونه در ماه فوریه امسال این رقم حدود ۳.۵ درصد بود که پایین‌ترین رقم طی نیم قرن اخیر است. بازار اشتغال آمریکا طی ده سال گذشته همواره در حال بهبود بوده و حتی در ماه مارس رقم بیکاری حدود ۴.۴ درصد بود.

اقتصاددان‌ها می‌گويند تولید ناخالص ملی آمریکا طی سه ماهه آوریل تا ژوئن به نسبت ميانگين سالانه حدود ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت که بالاترین رقم سه ماهه کاهش تولید ناخالص ملی در تاریخ آمریکاست.

رئیس بانک مرکزی آمریکا روز چهارشنبه هشدار داد که رکود اقتصادی ناشی از بحران کرونا می‌تواند به یک روند طولانی افت اقتصادی و در نتیجه به از بین رفتن مهارت‌های نیروی کار و ورشکستگی موسسات اقتصادی کوچک منجر شود.

او از کنگره و دولت آمریکا خواست کمک مالی بیشتر و اقداماتی نظیر معافیت مالیاتی برای موسسات کوچک در نظر بگیرند.

نانسی پلوسی، رئیس دمکرات مجلس نمایندگان، پیشنهاد یک بسته کمک مالی دیگر به ارزش سه تریلیون دلار برای پرداخت مستقیم پول به ایالت‌ها، شهرداری‌ها، خانوارها و کارکنان بخش درمانی را مطرح کرده است.

دونالد ترامپ ایالت‌ها را تشویق می‌کند تا هر چه سریع‌تر فعالیت‌های اقتصادی را احیا کنند ولی شواهد دو هفته اخیر نشان می‌دهد که این اقدامات روی اشتغال تاثیر چندانی نداشته است.

بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس/ش.ر/ک.ر

XS
SM
MD
LG