انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجی امارات متحده عربی روز سه شنبه سوم مهر به کشورهای اروپایی هشدار داد طرح آنها برای ایجاد «سازوکار ویژه» ای برای دور زدن تحریم های آمریکا هرچند ممکن است روزنه امیدی برای ایران ایجاد بکند، اما در نهایت رویکرد سختگیرانه آمریکا در قبال ایران آن را بی اثر خواهد کرد.
بیشتر در این باره: تاکید ۱+۴ بر «پیگیری اقدامات برای پرداخت پول و تداوم صادرات نفت ایران»انور قرقاش در نیویورک به رویترز گفته است که نگران اختلاف سه کشور اروپایی فرانسه، بریتانیا و آلمان با آمریکا بر سر توافق هسته ای با ایران، موسوم به برجام است.
وی تصریح کرده است، آمریکا و سه کشور اروپایی بر سر آینده فعالیت هستهای ایران، توقف برنامه موشکی و پایان دادن به فعالیتهای منطقه ای ایران توافق دارند.
انور قرقاش تاکید کرده است: هرچه زودتر ما بتوانیم به این اختلاف نظرها پایان بدهیم بهتر است.
وزیر امور خارجه امارات متحد عربی در ادامه گفته است: ایرانی های روی این حساب می کنند و شاید هم در حال ایجاد شکاف میان رویکرد واشنگتن و سیاست اروپایی ها (است).
وزیران خارجه چهار عضو دائم شورای امنیت، فرانسه، روسیه، چین و بریتانیا، به علاوه آلمان، با حضور فدریکا موگرینی، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، روز گذشته در بیانیهای اعلام کردند که در تلاش هستند که راهکاری برای ارائه تسهیلات مالی و بانکی به جمهوری اسلامی و دور زدن تحریم های آمریکا پیدا کنند.
بیشتر در این باره: مکرون: قانون جنگل نمیتواند به حل مسئله هستهای ایران کمک کندامانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز روز سه شنبه گفته است: هرچند تلاش اروپایی ها برای تغییر نظر شرکت هایی که ایران را ترک کردند نتیجه نداشت، اما آنها درصدند تا تسهیلات اقتصادی در اختیار ایران قرار دهند.
انور قرقاش همچنین گفته است: متاسفانه، اختلاف نظرات درباره رویکرد (درقبال ایران) مفید نیست و به ایران نوعی حیات و امید می دهد تا به اقداماتی که مایه نگرانی همه است، ادامه دهد.
وزیر خارجه امارات تصریح کرده است: سیاست دونالد ترامپ برای تشدید اعمال فشار بر ایران و تحریم های ۱۴ آبان نتیجه خواهد داد و ایران طی یکسال آینده به میز مذاکره باز خواهد گشت.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، ۱۸ اردیبهشت تصمیم خروج ایالات متحده از توافق هستهای با ایران را اعلام کرد.
آقای ترامپ معتقد است توافق اتمی نه تامینکننده منافع ملی کشورش است و نه جلوی دستیابی نهایی ایران به سلاح هستهای را گرفته و نه مانع از مسائلی مانند «حمایت از تروریسم»، «فعالیتهای مخرب» و یا توسعه برنامه موشکی جمهوری اسلامی شدهاست.
با تصمیم دونالد ترامپ تحریمها علیه ایران بازگردانده شد. تاکنون یک مرحله از تحریم های آمریکا اجرا شده است و قرار است مرحله دوم یعنی تحریم های نفتی از ۱۳ آبان ماه به اجرا گذاشته شوند. این در حالی است که کشورهای اروپایی درصددند تا راهی برای حفظ برجام و ادامه روابط اقتصادی و بازرگانی با تهران پیدا کنند.