رکورد تازه ویروس کرونا در جهان؛ ۲۸۴ هزار مبتلا در یک روز

یکی از خیابان‌های سائو پائولو در کشور برزیل

سازمان بهداشت جهانی در روز جمعه از رکورد تازه موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا در جهان خبر داد و گفت٬ طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۸۴ هزار و ۱۹۶ مبتلا به این ویروس شناسایی شدند که به بالاترین حد خود از زمان آغاز همه‌گیری رسیده است.

به گزارش رویترز، بیشترین افزایش در کشورهای آمریکا ، برزیل ، هند و آفریقای جنوبی مشاهده شده است. در همین حال شمار قربانیان طی ۲۴ ساعت گذشته ۹ هزار ۷۵۳ نفر اعلام شده است.

شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان تا روز جمعه به ۱۵ میلیون و ۶۲۰ هزار نفر رسیده است. همچنین تعداد قربانیان این ویروس در جهان ۶۳۴ هزار و ۱۴۴ نفر اعلام شده است.

بیشتر در این باره: ویروس کرونا در آمریکا؛ شمار مبتلایان از مرز ۴ میلیون نفر گذشت

در همین حال، سومایا سوامیناثن، دانشور ارشد سازمان بهداشت جهانی روز جمعه گفت، نهادهای ناظر بر کیفیت دارو در کشورهای مختلف به احتمال فراوان اقدامات مربوط به بررسی و تایید واکسن ویروس کرونا را هماهنگ خواهند کرد تا به محض تولید این داروها مصرف آن تجویز شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز خانم سوامینائن در یک کنفرانس خبری مجازی گفت آزمایش ایمنی و موثر بودن واکسن‌ها که معمولا یک سال طول می کشد در دوران همه گیر شدن ویروس می تواند تسریع شود و در صورتی که تمام اطلاعات در اختیار نهادهای ناظر قرابر بگیرد این روند ممکن است به حدود ۶ ماه کاهش یابد.

البته او تاکید کرد که سنجش ایمنی واکسن‌های جدید کماکان اصل تعیین کننده است.

او افزود:«با وجودیکه سرعت کار در واکنش به پاندمی بسیار مهم است ولی نباید به بهای بی‌توجهی به ایمنی این داروها تمام شود. بدون کسب اطمینان کامل از ایمنی و تاثیر گذاری این واکسن‌ها نمی توان با عجله تزریق آن به میلیونها نفر را شروع کرد.»

در حال حاضر بیش از ۲۰۰ واکسن تجربی برای بیماری کووید - ۱۹ در دست آزمايش است، بیش از ۲۰ مورد از این واکسن‌ها در مرحله آزمایش بالینی روی انسان هستند و چند مورد نیز به فاز آزمایش روی چندین هزار نفر رسیده اند.

خانم سوامیناثن در این نشست خبری به چند نمونه پیشرفته از این واکسن‌ها از جمله واکسن شرکت داروسازی «مدرنا» واکسنی که در همکاری دانشگاه آکسفورد با شرکت داروسازی «آسترازنکا» تحت آزمایش است و واکسن هایی که در چین و روسیه در حال توسعه هستند، اشاره کرد.

تولید کنندگان واکسن‌ها برای دریافت اجازه تجویز از نهادهای ناظر کشوری باید ثابت کنند که تزريق آن به گروه کثیری از بیماران ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ ثمربخش بوده است. دوره آزمایشی هر واکسن جدیدی روی بیماران قاعدتا چند ماه طول می کشد تا نتایج قطعی آن مشخص شود.

خانم سوامیناثن افزود:«میزان اطمینان از تاثیرگذاری این واکسن‌ها باید حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد باشد.»

او در عین حال هشدار داد که تعداد اندکی از واکسن‌های تجربی مراحل مختلف آزمایش‌ها را با موفقیت طی کرده و اجازه تجویز را دریافت خواهند کرد.

او افزود:«در مورد بیماری کووید - ۱۹ واکسن‌های فراوانی در مسیر تحقیق و تولید هستند و این بسیار عالی است چون معمولا ضریب موفقیت واکسن‌های تجربی حدود ۱۰ درصد است.»

او در پاسخ به سئوالی در مورد احتمال کنترل ویروس کرونا بدون استفاده از واکسن گفت در پیش گرفتن روش موسوم به ایمنی گروهی یا گله‌ای بسیار خطرناک و مرگبار است. به گفته او برای رسیدن به مرحله ایمنی گروهی حدود ۶۰ درصد از جمعیت باید به کووید-۱۹ مبتلا شوند و در چنین حالتی جمعیت زیادی جان خود را از دست خواهند داد.

منبع: رویترز؛ ش.ر