سازمان ملل در آخرین گزارش خود میگوید که شمار تلفات ناآرامیهای دو ساله سوریه به حدود ۹۳ هزار نفر رسیده است که از این میان دستکم «شش هزار و ۵۰۰ تن»، کودک هستند. این سازمان تأکید دارد که رقم واقعی کشتهشدگان میتواند به مراتب بیشتر از این باشد.
یک شبکه تلویزیونی در لبنان میگوید بشار اسد در گفتوگو با این شبکه گفته است که سوریه سامانه موشکی پیشرفته «اس-۳۰۰» از روسیه دریافت کرده است. پیشتر آمریکا و اسرائیل نسبت به ارسال این سامانه به سوریه ابراز نگرانی کرده بودند.
یک روز پس از آن که رهبر حزبالله لبنان اعلام کرد که گروه او تا «پایان راه» در سوریه باقی میماند، روز یکشنبه، پنجم خردادماه، دو راکت به ناحیه تحت کنترل حزبالله لبنان در بیروت برخورد کرد. هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.
اسرائیل درهشداری آشکار به سوریه گفته است «بشار اسد خطر از دست دادن حکومت خود را به جان خریده است»، اگر به حملات هوایی آتی اسرائیل به اهداف نظامی در سوریه واکنش نشان دهد.
به دنبال انفجارهای روز شنبه در ترکیه که به مرگ ۴۶ تن انجامید، آنکارا جنگجویان وفادار به بشار اسد را مسئول این حادثه دانست، امری که سوریه آن را رد کرده است. ایران، آمریکا و سازمان ملل این بمبگذاریها را محکوم کردهاند.
در حالی که دبیرکل سازمان ملل از دمشق خواسته است تا به محققان اجازه بدهد برای بررسی امکان استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه به این کشور سفر کنند، این سازمان میگوید تحقیقات در این مورد، در حال حاضر در خارج از سوریه آغاز شده است.
سازمان ملل هشدار داده است که تا پایان سال ۲۰۱۳ احتمالا بیش از نیمی از جمعیت سوریه نیازمند کمک خواهند بود. این سازمان شمار سوریهایی را که در حال حاضر به کمک احتیاج دارند ۶.۸ میلیون تن تخمین زده است.
در حالی که بریتانیا به تازگی برای چندمین بار بر لغو ممنوعیت ارسال اسلحه به سوریه تأکید کرده است، نخست وزیر اسرائیل میگوید کشورش حق خود برای جلوگیری از دستیابی تروریستها در سوریه به تسلیحات را محفوظ نگه میدارد.
گزارشهای رسیده از سوریه حاکی است که دولت بشار اسد از روز سهشنبه، ۱۳ فروردینماه، واردات سوخت از ایران به سوریه را به مدت حدود دو ماه از مالیات معاف کرده است.
تلویزیون دولتی سوریه روز پنجشنبه اعلام کرد که انفجار چندین موشک در دانشگاه دمشق منجر به مرگ «دستکم ۱۵ تن» شده ست. رسانههای دولتی سوریه این حمله را به شورشیان نسبت دادهاند.
در اثر یک بمبگذاری انتحاری در مسجدی در مرکز دمشق که اول فروردین رخ داد، یکی از روحانیان ارشد سنی که از حامیان نامی بشار اسد به شمار میرفت، به همراه بیش از ۴۰ تن دیگر کشته شد.
همزمان با تأیید حکم اعدام ۲۱ تن از سوی دادگاه قاهره به دلیل مجرم شناخته شدن در شورش استادیوم پورت سعید، هزاران تن در مصر در اعتراض به این حکم دست به تظاهرات زدند. این حادثه سال گذشته بیش از ۷۰ کشته بر جای گذاشت.
بیشتر