تحقیقات رادیوفردا نشان میدهد دولت ایران در سال ۱۴۰۳ برای یک طرح فرهنگی-هنری متوقف مانده و دستکم نه مؤسسه و بنیاد عمدتاً ناشناخته بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته است.
بررسیها نشان میدهد بودجۀ «دفتر شهردار تهران» در ۱۴۰۳ دو برابر افزایش یافته است و بخش عمدۀ آن در اختیارگروهها و برنامههای حکومت ایران مانند «بسیج» و «طرح همدانی» قرار میگیرد
آمار رسمی ایران نشان میدهد هر ۳۶ ساعت یک مادر هنگام زایمان میمیرد. نرخ مرگ زنان هنگام زایمان همچنان بیش از یکونیم برابرِ میزانی است که در برنامۀ ششم توسعه به دولت تکلیف شده بود.
آیا به کند و کاو در دادههای رسمی دولت ایران علاقهمند هستید؟ آیا میتوانید آمار و ارقام خام را به گزارشهای تحقیقی و خواندنی تبدیل کنید؟ به تیم دادهکاوی رادیوفردا بپیوندید.
تحقیقات رادیوفردا نشان میدهد ارزش بودجۀ اختصاصیافته به انتخابات زودهنگام ۱۴۰۳ ایران که از اعتبار بلایای طبیعی تأمین میشود، تقریباً نصف ارزش بودجه انتخابات ریاستجمهوری قبلی است
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، اکنون در ۸۵ سالگی یکی از پیرترین رهبران سیاسی زندۀ دنیا بهشمار میرود و بنا بر محاسبات رادیوفردا، دوران زمامداری او پنج برابر متوسط جهانی است.
گروه دادهکاوی رادیوفردا با بررسی شاخصها و آمارهای رسمی نگاهی انداخته است به کارنامۀ ریاستجمهوری ۳۴ ماهۀ ابراهیم رئیسی: از شتاب گرفتن احکام اعدام در ایران تا سقوط ارزش پول ملی.
در لایحۀ بودجۀ امسال دولت ایران، یک مبلغ مشخص در ۳۰ ردیف تکرار شده است. این رقم تکرارشونده به هزینۀ طرحهای غیرشفافی اختصاص دارد که اجرای آنها در اختیار نیروهای مسلح است.
بیش از ۴۲۳ میلیارد تومان از منابع عمومی بودجه ۱۴۰۳ برای تأمین هزینههای وبسایت علی خامنهای و سایر فعالیتهای «دفتر حفظ و نشر آثار» رهبر جمهوری اسلامی به بیت رهبری پرداخت میشود.
محاسبات رادیوفردا نشان میدهد حکومت ایران در سال ۱۴۰۳ برای نیروهای مسلح خود دستکم ۱۷ میلیارد دلار بهطور رسمی بودجه اختصاص داده است.
لایحۀ بودجۀ ۱۴۰۳ نشان میدهد دولت ایران قصد دارد علاوهبر پول نفت، با کسب درآمد میلیاردی از جریمههای رانندگی و اعمال مالیات بر درآمد کارگران و مشاغل، بودجۀ کشور را تأمین کند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در نطقهای خود در سال ۱۴۰۲ بارها از واژه «باید» و ضمیر «من» استفاده کرده و به واژههای «مردم»، «کشور» و «اسلام» بیشترین علاقه را نشان داده است.
بیشتر