لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۰۳

شناسایی ۱۶ محل جدید برای ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران


سازمان انرژی اتمی ایران از شناسایی ۱۶ محل جدید برای ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران خبر داد و افزود که این امر «در راستای برنامه بلندمدت جمهوری اسلامی ایران برای توسعه تولید برق از طریق نیروگاه‌های هسته‌ای» انجام شده‌است.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، سازمان انرژی اتمی ایران روز شنبه ۵ اسفند خبر داد که شناسایی این سایت‌ها «پس از ماه‌ها تلاش در مناطق ساحلی دریای خزر، خلیج فارس، دریای عمان، خوزستان و شمال غرب کشور» انجام شده است.

این سازمان توضیح بیشتری در مورد محل دقیق این سایت‌ها نداد اما پیش از این خبرهایی در مورد احتمال ساخت نیروگاه هسته‌ای دیگری در بوشهر منتشر شده‌بود؛ نیروگاه‌های هسته‌ای برای خنک‌سازی واحدهای خود به مقادیر زیادی آب نیاز دارند و به این خاطر مکان‌های مناسب برای ساخت این دست از نیروگاه‌ها در ایران بیشتر در سواحل دریاها شناسایی می‌شود.

رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در مرداد ماه سال ۸۹ اعلام کرد که از آنجا که مجلس، دولت را موظف به تولید ۲۰ هزار مگاوات برق از طریق انرژی هسته‌ای کرده است، «حداقل ۲۰ نیروگاه در حد نیروگاه بوشهر باید در کشور فعالیت کند».

قصد ایران برای ساخت نیروگاه‌های جدید اتمی در حالی مطرح می‌شود که راه‌اندازی کامل نیروگاه فعلی هسته‌ای در بوشهر که ساخت آن از ۳۸ سال پیش شروع شده هنوز با دشواری روبه‌رو است و خبرگزاری اینترفکس روسیه روز جمعه چهار اسفند خبر داد که فعالیت این نیروگاه هم‌اینک به خاطر تعمیر توربین ژنراتور این نیروگاه متوقف شده است.

به نوشته این خبرگزاری کار این نیروگاه تا ۱۰ اسفند، ۲۸ فوریه، متوقف خواهد ماند.

پس از اعلام راه‌اندازی‌های اولیه نیروگاه بوشهر ایالات متحده آمریکا و بریتانیا اعلام کردند که راه‌اندازی این نیروگاه اتمی باعث افزایش نگرانی‌ها در زمینه تولید جنگ‌افزارهای هسته‌ای در ایران نخواهد بود اما اسرائیل استفاده ایران از انرژی هسته‌ای را «کاملا غیر قابل قبول» ارزیابی کرد.

برخی کشورهای همسایه ایران ازجمله کویت از ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در ایران که کشوری زلزله‌خیز است به دلیل «احتمال نشتی و آلودگی به دلیل عوامل طبیعی» و لطمه وارد شدن به طبیعت کشورهای همسایه ابراز نگرانی کرده‌اند.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری ایران، در واکنش به این نگرانی‌ها گفته‌است که «تأسیسات نیروگاه اتمی بوشهر از لحاظ امنیتی مدرن‌تر از نیروگاه اتمی ژاپن است و فکر نمی‌کند که «وقوع زمین‌لرزه سهمگین در نزدیکی این نیروگاه موجب بروز مشکلات جدی بشود.»

محمود احمدی‌نژاد در حالی از ایمنی بالای نیروگاه اتمی بوشهر خبر داده است که در اوایل اسفند ۸۹ سوخت اتمی داخل رآکتور بوشهر به دلیل «شکستگی» یکی از چهار پمپ سیستم خنک‌کننده رآکتور تخلیه شد.

مسئولان جمهوری اسلامی همواره از مصرف بی‌رویه برق در ایران خبر داده‌اند و در همین زمینه به گزارش خبرگزاری ایسنا، روز چهارشنبه دوم اسفند نیز محمد بهزاد، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی به دو برابر بودن متوسط نرخ رشد سالانه مصرف برق در ایران نسبت به متوسط جهانی در ۱۰ سال گذشته اشاره کرد.

«کشف منابع جدید اورانیوم در ایران»

خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، روز شنبه ۵ اسفند خبر داد که به گفته سازمان انرژی اتمی ایران هم‌اینک «منابع اورانیوم کشف شده در ایران به چندین برابر میزان موجود افزایش یافته است.»

این سازمان در ادامه یادآور شد: «با اکتشاف‌های جدید در یک و نیم سال اخیر و پس از بررسی‌های دقیق ذخایر و منابع معدنی کشور با ثبت رکورد چهار و نیم برابری نسبت به ۳۵ سال گذشته، از یک هزار و ۵۲۷ تن به چهار هزار و ۴۰۰ تن منابع جدید اورانیوم افزایش یافت.»

در بخش دیگری از این خبر آمده‌است که «با به دست آمدن رکورد پنج برابری نسبت به سه دهه گذشته از ۶ هزار و ۶۵۰ تن به ۳۳ هزار تن ذخایر جدید اورانیوم رسید.»

بیشتر منابع مورد استفاده اورانیوم در ایران تاکنون در کویر ساغند یزد و در نزدیکی بندرعباس قرار داشته‌اند.

آژانس بین‌المللی انرژی در اسفندماه سال ۸۹ گزارشی منتشر کرد که در آن آمده بود «با توجه به پایان یافتن ذخایر اورانیوم ایران، جمهوری اسلامی در شکار اورانیوم است و تمرکز خود را روی زیمبابوه گذاشته است.»

اورانیوم ماده‌ای است که در صورت غنی‌سازی بالا می‌تواند در ساخت بمب اتم مورد استفاده واقع شود و این امر باعث نگرانی قدرت‌های غربی از کشف، استخراج، و غنی‌سازی این ماده در ایران شده‌است؛ جمهوری اسلامی ایران این نگرانی‌ها را بی‌اساس می‌داند.
XS
SM
MD
LG