لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۰

احمدی مقدم: احمدی‌نژاد گفت بروید خاتمی و بقیه را دستگیر کنید


اسماعیل احمدی مقدم، رییس سابق نیروى انتظامى، گفته است، پس از راهپیمایی اعتراضی در ۲۵ خردادماه سال ۱۳۸۸، محمود احمدی‌نژاد خواهان بازداشت محمد خاتمی، رییس دولت هفتم و هشتم شده بود.

اسماعیل احمدی مقدم در مصاحبه‌ای با مجله رمز عبور، که در۳۱ مردادماه در خبرگزاری فارس بازنشر شده، در خصوص واکنش محمود احمدی نژاد به راهپیمایی ۲۵ خرداد سال ۱۳۸۸ در اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری گفته است: ساعت شش با محمود احمدی نژاد جلسه داشتیم. هنوز هیچ کس نیامده بود. ایشان گفت: «چه خبر؟» گفتم: «خیابان‌ این جوری بود.»گفت:«خیلی خوب شد. دایره را تکان دادیم و اضافات و آشغال‌ها رو آمد. با آن‌ها برخورد کنید و همه را جمع کنید ببرید. بروید خاتمی و بقیه را دستگیر کنید و شر همه را کم کنید و بروید.»

رییس سابق نیروى انتظامى می‌گوید در واکنش به این اظهارات محمود احمدی‌نژاد خطاب به وی گفته است: «مرد حسابی! چه می‌گویی؟ می‌روی مصاحبه و سخنرانی می‌کنی و می‌گویی خس و خاشاک و آت و آشغال. الان همه به خیابان‌ها ریخته‌اند و بحران است و نمی‌شود قضیه را به این سادگی جمع کرد و حالا می‌گویی بگیرید ببرید و تمام؟!»

رییس پیشین نیروی انتظامی ایران می‌گوید محمود احمدی‌نژاد در جریان انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ اعتقادی به رقبای خود نداشت و خود «را از پیش برنده می‌دانست».

به گفته اسماعیل احمدی مقدم اما با نزدیک شد به زمان انتخابات، محمود احمدی‌نژاد متوجه شد که «موج خیلی قوی‌تر از این حرف‌هاست.»

رییس پیشین نیروی انتظامی ایران با این حال با اشاره توان بسیج اصلاح طلبان تصریح کرده است: «محبوبیت میرحسین بیشتر از خاتمی است. یعنی خاتمی می‌توانست تمام آدم‌هایش را پشت میرحسین بیاورد و میرحسین قدرت داشت در جناح احمدی‌نژاد یک برش بزند، ولی خاتمی چنین قدرتی را نداشت.»

هاشمی و «اتاق فکر در مجمع»

اسماعیل احمدی مقدم اضافه کرده است: «در مورد میرحسین همه می‌توانستند همه داشته‌های خاتمی را بیاورند و حتی قدری هم بیشتر، اما یک جنگ زرگری راه انداختند که چون تو آمدی من رفتم، ببخشید و از این حرف‌ها. منتهی با اتاق فکری که هاشمی، خاتمی، سید حسن خمینی و آقای ناطق نوری درست کرده بودند، معلوم بود و از مدت‌ها قبل با هم در مجمع تشخیص مصلحت نظام جلسه می‌گذاشتند و داشتند آش را می‌پختند! در واقع اتاق راهبردی‌اش آنجا بود.»

وی در ادامه گفته است که بعداز آغاز اعتراضات علی لاریجانی، رییس مجلس، نیز از ابطال انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ حمایت می‌کرد.

اسماعیل احمدی مقدم گفته است: «آقایان توکلی و لاریجانی که البته آقای توکلی اظهار نمی‌کرد، ولی آقای لاریجانی رفتارهای شائبه‌آفرین داشت، مثلاً اجازه بدهید بروند فلان جا سخنرانی کنند یا چه اشکالی دارد در استادیوم آزادی جمع شوند؟ نمی‌خواهم بگویم چه کسانی گفته‌اند، استدلالشان این بود که بد چیزی هم نشد. اگر این انتخابات ابطال شود، میرحسین به دلیل فتنه‌آفرینی‌اش و احمدی‌نژاد به خاطر رفتارهای سوءاش رد صلاحیت می‌شوند و هر کس رئیس‌جمهوری شود، به نفع مملکت خواهد بود.»

وی اضافه کرده است:«بعضی از دوستان خودی که با آن طرف هم نبودند، فکر می‌کردند الان فرصت خوبی است که از شر احمدی‌نژاد و بقیه با هم خلاص شوند. دعوای دوستانمان در مجلس با آقای لاریجانی از همین نقطه است، چون آقای لاریجانی با هر دو طرف موضع داشت.»

رییس پیشین نیروی انتظامی ایران در خصوص احتمال بروز دوباره نا آرامی در انتخابات ریاست جمهوری گفته است:«فرض کنید سال ۹۶، آقای روحانی کاندیدا شده و آقای احمدی‌نژاد هم به میدان آمده است. چه تصوری دارید؟ به احتمال زیاد‌‌ همان اتفاقات خواهد افتاد. اگر هم نیفتند، به هر حال تنش زیاد است.»

در جریان اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸، تهران و شماری از شماری از شهرهای دیگر برای ماه ها شاهد تظاهرات معترضان بود.

در این اعتراضات دهها نفر کشته و هزاران نفر بازداشت شدند.

مهدی کروبی و میرحسین موسوی به همراه زهرا رهنورد، همسر آقای موسوی از بهمن سال ۱۳۸۹ در حبس خانگی به سر می برند.

XS
SM
MD
LG