لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۳۳

دفاع اوباما از دستاوردهای هشت سال ریاست جمهوری خود


باراک اوباما عصر سه شنبه دهم ژانویه در آخرین سخنرانی دوران ریاست جمهوری خود از مردم خواست از دمکراسی در این کشور در مقابل چالش ها و تهدیدها محافظت کنند. آقای اوباما همچنین در این سخنرانی از دستاوردهای هشت ساله دولت خود دفاع کرد.

دوران ریاست جمهوری باراک اوباما پس از هشت سال حضور در کاخ سفید، ۱۰ روز دیگر به پایان می‌رسد. دونالد ترامپ، رییس جمهوری منتخب آمریکا، روز ۲۰ ژانویه به طور رسمی سوگند یاد می کند.

این سخنرانی درمرکز همایش «مک کورمیک» در شهر شیکاگو با حضور ۲۰ هزار نفر برگزار شد.

باراک اوباما در این سخنرانی خطاب به مردم آمریکا تاکید کرد، بزرگ‌ترین افتخارم خدمت به شما بود.

وی در ادامه گفته است: اگر هشت سال پیش من می‌گفتم، آمریکا قادر خواهد بود که روند بزرگ‌ترین رکود اقتصادی خود را معکوس کند، صنعت خودرو سازی را احیا کند، طولانی‌ترین دوران اشتغالزایی را در تاریخ را داشته باشد. اگر من می‌گفتم، فصل تازه‌ای از روابط با مردم کوبا گشوده خواهد شد، بدون شلیک حتی یک گلوله برنامه سلاح هسته‌ای ایران متوقف خواهد شد، و می‌گفتم مغز و طراح حملات یادزهم سپتامبر از بین خواهد رفت. اگر به شما می‌گفتم حق بیمه برای ۲۰ میلیون شهروند تامین خواهد شد، شما می‌گفتید اینها بلند پروازنه است.

اشاره آقای اوباما به دستاوردهای دولت او در هشت سال گذشته در عرصه داخلی و بین المللی است.

رییس جمهوری آمریکا در آخرین سخنرانی خود تصریح کرد: جهان در ده روز آینده شاهد یکی از درخشانترین نشانه‌های دمکراسی ما خواهد بود. انتقال قدرت از یک رییس جمهوری که به طور دمکراتیک و آزاد انتخاب شده است به رییس جمهور آینده به صورت مسالمت آمیز انجام خواهد شد.

آقای اوباما در سخنرانی خود از مردم خواست تا در مقابل چالش‌های پیش روی دمکراسی در آمریکا متحد باشند و بدانند که دمکراسی به کسی هدیه داده نمی‌شود، بلکه باید برای آن تلاش و کوشش کرد.

وی با این حال تصریح کرد، بدیهی فرض کردن دمکراسی، تهدیدی برای دمکراسی است.

رییس جمهوری آمریکا گفته است: آنچه که من آموخته‌ام این است که تغییر زمانی محقق می‌شود که مردم عادی نیز در آن مشارکت داشته باشند و در کنار گرد هم امده و با یکدیگر آن را درخواست کنند.

وی با این حال تصریح کرده است، یکی از خطرهای پیش روی دمکراسی در آمریکا مساله «ترس» است که باعث می‌شود تعادل نظام دمکراتیک بهم بخورد.

باراک اوباما با اشاره به چالش‌های پیش روی آمریکا گفت: هشیار باشیم اما نترسیم. داعش مردم بی‌گناه را می‌کشد. اما آنها نمی‌توانند آمریکا را شکست دهند، مگر اینکه در این جنگ، ما به قانون اساسی و اصول بنیانی خود خیانت کنیم.

وی اضافه کرد: رقبایی چون چین و روسیه نمی‌توانند مانند ما درجهان موثر باشند مگر اینکه ما آنچه را که برایش مبارزه می‌کنیم، رها کنیم و کشور خود را تبدیل کنیم به کشور بزرگی که کشور‌های کوچک در اطراف خودش را ازار می دهد و اذیت می‌کند.

باراک اوباما گفته است: دمکراسی مستلزم این نیست که همه یکپارچه و یک شکل و هم عقیده باشند. بنیانگذاران این کشور با هم اختلاف داشتند، ولی در ‌‌نهایت با یکدیگر مصالحه کردند. آنها انتظار دارند که ما نیز چنین کنیم.

وی اضافه کرده است: قانون اساسی ما «چیزی جز یک تکیه کاغذ نیست. از خودش هیچ قدرتی ندارد. ما، مردم، به آن قدرت می‌دهیم.»

رییس جمهوری آمریکا در ادامه به تهدیدهایی مانند نابرابری، تبعیض نژادی و فرصت‌های اقتصادی اشاره کرد و گفت: دمکراسی ما نتیجه نخواهد داد، مگر اینکه برای همه فرصت اقتصادی مهیا کند.

وی با این حال تاکید کرد که آمریکا نسبت به هشت سال گذشته جای بهتری شده، و در موقعیت قوی تری قرار گرفته است.

رییس جمهوری آمریکا اضافه کرد، نسبت به آینده کشور در مقایسه با زمانی که روی کار آمد، خوش بین تر است.

آقای اوباما در انتهای سخنرانی خود از میشل اوباما، همسرش برای همراهیش طی ۲۵ سال گذشته تشکر کرد.

وی همچنین از جو بایدن، معاون اول رییس جمهوری امریکا تمجید کرد و گفت، طی این سال ها او را مانند برادر خود می داند.

XS
SM
MD
LG