لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۰۹

واکنش‌ها به تصمیم ترامپ درباره خروج نیروهای آمریکا از سوریه


انتشار گزارش‌ها در خصوص تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه واکنش‌هایی در پی داشته است.

دونالد ترامپ روز چهارشنبه با اعلام پیروزی در برابر گروه داعش، خاطرنشان کرد که دیگر دلیلی برای باقی ماندن در سوریه نمی‌بیند.

آقای ترامپ در حساب توئیتری خود نوشت: «پس از پیروزی تاریخی علیه داعش اکنون زمان بازگرداندن جوانان رشید ما به خانه فرا رسیده است».

در همین زمینه، بنیامین نتانیاهو،نخست وزیر اسرائیل، در بیانیه ای اعلام کرده است، اسرائیل موضوع خروج سریع آمریکا از سوریه و تاثیر آن بر امنیت خود را بررسی می کند.

بنیامین نتانیاهو می‌گوید، طی دو روز اخیر با دونالد ترامپ و وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص خروج نیروهای آمریکایی از سوریه صحبت کرده است.

نخست وزیر اسرائیل گفته است: آنها خیلی واضح تصریح می‌کنند که راه‌های دیگر برای اعمال نفوذ در منطقه دارند.

در همین حال یک سخنگوی دولت بریتانیا نیز گفته است که چنین تحولی به مثابه پایان نبرد ائتلاف بین المللی علیه داعش نیست و دولت بریتانیا خود را متعهد می داند که از شکست کامل داعش اطمینان حاصل کند.

این سخنگو تصریح کرده است که بریتانیا به مذاکرات خود با آمریکا و دیگر اعضای ائتلاف بین المللی علیه داعش در خصوص وضعیت عملیاتی ادامه می دهد.

گزارش های اولیه حاکی است که روسیه از این اقدام رئیس جمهوری آمریکا در خصوص سوریه استقبال کرده است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، در یک برنامه تلویزیونی گفته است، این اقدام آمریکا می تواند راه را برای دستیابی به راه حل سیاسی واقعی باز کند.

با این حال تصمیم دونالد ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه واکنش قانونگذاران جمهوریخواه را به دنبال داشته است.

سناتور جمهوریخواه لیندسی گراهام با انتقاد از این تصمیم گفته است، خروج نیروهای آمریکا از سوریه از «منظر ایران و دیگر بازیگران بد» به مثابه ضعف آمریکا برای مقابله با گسترش نفوذ ایران ارزیابی می شود.

لیندسی گراهام تصریح کرده است: وقتی آمریکا از سوریه خارج می‌شود، ما خیلی ساده این کشور را به روسیه و ایران و به ویژه ایران تحویل می‌دهیم.

سناتور جمهوریخواه مارکو روبیو نیز خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را اشتباهی وحشتناک توصیف کرده است.

ایالات متحده هم‌اکنون حدود دو هزار نیرو در سوریه دارد که بیشتر آنها نیروهای عملیاتی ویژه هستند و با متحدان کرد و شبه‌نظامیان عرب موسوم به نیروهای دمکراتیک سوریه کار می‌کنند.

مایک تورنر، نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان و عضو کمیته نیروهای مسلح گفته است، زمان‌بندی خروج نیروهای آمریکایی از سوریه هنوز مشخص نیست.

این در حالی است که رویترز پیشتر به نقل برخی از منابع نوشته بود که این امر بین ۶۰ تا ۱۰۰ روز دیگر رخ خواهد داد.

ایران و روسیه از حامیان اصلی رژیم بشار اسد در سوریه هستند و از سال ۲۰۱۵ به این سو ورق را به نفع نیروهای سوری در جنگ با مخالفان دمشق برگردانده‌اند. حضور نیروهای ایرانی در سوریه همواره مورد انتقاد دولت آمریکا بوده و آن را دخالت در امور داخلی این کشور می‌داند.

اما تهران می‌گوید که به خواست دولت سوریه وارد این جنگ شده و کمک‌های مستشاری می‌کند.

با استفاده از گزارش های رویترز، پولیتکو و رادیو فردا؛ خ
XS
SM
MD
LG