لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۲۷

آلمان یک مشاور در ارتش را به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت کرد


دادستانی فدرال آلمان اعلام کرد که یک مشاور زبانی و فرهنگی شاغل در ارتش این کشور را به ظن جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت کرده است.

بر اساس بیانیه دادستانی آلمان، فرد مظنون ۵۰ ساله بوده و روز سه‌شنبه ۲۵ دی ماه در غرب این کشور دستگیر شده است.

نام فرد بازداشتی که آلمانی افغان‌تبار است «عبدالحمید. س» اعلام شده است.

دادستانی فدرال آلمان می‌گوید فرد مظنون «کارشناس زبان و مشاور امور فرهنگی در نیروهای مسلح آلمان بوده است. احتمال می‌رود که وی اطلاعاتی را به یک سرویس اطلاعاتی ایران داده باشد».

به نوشته سایت اشپیگل، ظن آن می‌رود که مشاور یاد شده سال‌ها برای سرویس امنیتی جمهوری اسلامی کار می‌کرده است.

این گزارش می‌افزاید که وی در زمان خدمت خود در ارتش آلمان به اطلاعات فوق‌العاده حساس از جمله درباره اعزام سربازان این کشور به افغانستان دسترسی داشته است.

ارتش آلمان معمولا همراه گشتی‌های خود در ماموریت افغانستان، مترجمان بومی می‌فرستد.

مقام‌های اطلاعاتی آلمان و اتحادیه اروپا اخیرا از افزایش فعالیت‌های جاسوسی ایران از جمله حملات سایبری ابراز نگرانی کرده‌اند.

اعلام این خبر همزمان شده است با درگیر بودن ایران در یک پرونده دیگر در آلمان و بازداشت دیپلمات خود به نام اسدالله اسدی.

آقای اسدی اول ژوئیه امسال (۱۰ تیرماه) در پیوند با تحقیقات مشترک در آلمان، بلژیک و فرانسه درباره پرونده توطئه برای «بمب‌گذاری» در نشست سازمان مجاهدین خلق در پاریس، در ایالت بایرن آلمان بازداشت شد.

ایران دست داشتن دیپلماتش در این توطئه را رد کرده و خواستار استرداد آقای اسدی شد ولی برلین نه تنها با این تقاضا مخالفت کرد بلکه وی را به بلژیک تحویل داد تا در آنجا محاکمه شود.

اتحادیه اروپا با نشانه رفتن انگشت اتهام به سوی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و متهم کردن آن به تلاش برای ترور مخالفان تهران در دانمارک و هلند، تحریم‌هایی علیه ایران وضع کرده است.

موارد قبلی جاسوسی یک سرویس امنیتی خارجی در آلمان، باعث بهت و خشم مردم این کشور شده بود.

در سال ۲۰۱۶، مارکوس ریخل که مامور سابق اطلاعاتی آلمان بود، به خاطر جاسوسی دو جانبه برای سی‌آی‌ای و سرویس مخفی روسیه محکوم شد.

او به تحویل «شماری مدرک و اطلاعات داخلی» به سی‌آی‌ای، از جمله اسنادی درباره جزئیات راهبردهای ضد جاسوسی آلمان، متهم شده بود.

ریخل همچنین سه سری اسناد طبقه بندی شده به روس‌ها تحویل داده بود.

آلمان همچنین در سال ۲۰۱۱ یک زوج را به خاطر جاسوسی برای سرویس مخفی روسیه به بیست سال زندان محکوم کرد.

این دو نفر که تنها با اسم‌های مستعار آندرئاس و هایدرون آنشلاگ معرفی شده‌اند، از سال ۱۹۸۸ به عنوان ماموران جاسوسی کا‌گاب در دوران اتحاد جماهیر شوروی و سپس جایگزین آن، اس وی آر، در آلمان غربی کار می‌کردند.

زوج یاد شده با به دست آوردن اسرار نظامی و سیاسی ناتو و اتحادیه اروپا، عمدتا روی روابط ناتو و اتحادیه اروپا با اروپای شرقی و کشورهای آسیای مرکزی تمرکز کرده بودند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه و سایت رادیو فردا/ ک.ر / پ.پ
XS
SM
MD
LG