لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۴۸

مجلس نمایندگان آمریکا مصوبه‌ای علیه وضعیت اضطراری برای ساخت دیوار مرزی تصویب کرد


رئیس‌جمهوری در حال بازدید از طرح‌های پیش‌ساخته حصار و دیوار برای مرز جنوبی آمریکا
رئیس‌جمهوری در حال بازدید از طرح‌های پیش‌ساخته حصار و دیوار برای مرز جنوبی آمریکا

مجلس نمایندگان آمریکا به مصوبه‌ای رای داده‌ که هدف آن لغو فرمان وضعیت اضطراری توسط رئیس‌جمهوری برای ساخت دیوار در مرز ایالات متحده و مکزیک است.

این مصوبه اکنون به سنا می‌رود تا در آن‌جا به رای گذاشته شود؛ دمکرات‌ها در مجلس نمایندگان اکثریت دارند، اما در سنا اکثریت با جمهوری‌خواهان، هم‌حزبی‌های دونالد ترامپ، است.

در مجلس نمایندگان ۲۴۵ نماینده به مصوبه رای «آری» و ۱۸۲ نماینده رای «نه» دادند؛ ۱۳ نماینده جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان با دمکرات‌ها هم‌رای شده‌اند.

هدف از این مصوبه آن است که جلوی وضعیت اضطراری در مرز را بگیرد. آقای ترامپ اواخر بهمن ماه گفته بود برای ساخت دیوار در مرز مکزیک و تامین هزینه آن، وضعیت اضطراری اعلام خواهد کرد.

رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گوید ساخت دیوار در مرز برای ایجاد امنیت، جلوگیری از قاچاق انسان و جرایم دیگر ضروری‌ست. مخالفان این طرح اما چنین عقیده‌ای ندارند و خواستار هزینه‌های کم‌تر و پی‌گیری گزینه‌های دیگری برای تامین امنیت و حفاظت از مرز جنوبی هستند.

در عین حال شماری از کارشناسان مسائل قانونی آمریکا می‌گویند اعلام وضعیت اضطراری برای ساخت دیوار می‌تواند اقدامی در مقابل وظایف ذاتی کنگره برای تامین هزینه‌های دولت، و نیز اقدامی بی‌سابقه باشد.

شماری از اعضای پیشین دولت از حزب جمهوری‌خواه و برخی مقام‌های امنیتی پیشین، در میان امضاکنندگان نامه‌ای سرگشاده بودند که اخیرا منتشر شده و در آن اعلام وضعیت اضطراری برای ساخت دیوار «بدون پایه‌هایی مبتنی بر حقیقت امر» توصیف شده‌است. ۵۸ تن از مقام‌های پیشین آمریکا این نامه را امضا کرده‌اند.

ترامپ از سوی دیگر در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته است «بدون مرزهای قوی (از نظر حفاظتی)، ما کشوری نخواهیم داشت، و رای‌دهندگان با ما هم‌عقیده هستند. قوی و باهوش باشید و اسیر "تله" دمکرات‌ها برای مرزهای باز و جرم نشوید!».

در هر صورت اگر مصوبه کنگره در هر دو مجلس نمایندگان و سنا به تصویب برسد، باز هم آقای ترامپ قادر است آن را وتو کند و هشدار داده که این کار را خواهد کرد. در آن صورت کنگره به دو سوم کل آرا برای گذشتن از وتو نیاز خواهد داشت.

اسوشیتدپرس، رویترز، توئیتر، اروپای آزاد، رادیو فردا|ت
XS
SM
MD
LG