لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۵۶

سنای آمریکا توقف حمایت نظامی از ائتلاف به رهبری عربستان در یمن را تصویب کرد


ین قطعنامه با ۵۴ رای موافق و ۴۶ رای مخالف در سنای آمریکا به تصویب رسید.
ین قطعنامه با ۵۴ رای موافق و ۴۶ رای مخالف در سنای آمریکا به تصویب رسید.

نمایندگان مجلس سنای آمریکا چهارشنبه ۲۲ اسفند به قطعنامه قطع حمایت نظامی ایالات متحده از ائتلاف به رهبری عربستان در جنگ یمن رای مثبت دادند.

به گزارش رویترز، این قطعنامه با ۵۴ رای موافق در مقابل۴۶ رای مخالف به تصویب رسید. این قطعنامه برای تصویب به ۵۱ رای موافق احتیاج داشت. جمهوریخواهان در سنا اکثریت را در اختیار دارند، اما هفت نفر از آنها به این طرح مطرح شده توسط دموکرات‌ها رای مثبت دادند.

طبق این گزارش این قطعنامه در صدد است که به هرگونه دخالت آمریکا در جنگ یمن بدون مجوز کنگره پایان دهد.

رویترز می‌گوید،حامیان این قطعنامه معتقدند دخالت آمریکا در جنگ یمن نقض قانون اساسی این کشور است، چرا که طبق این قانون کنگره اختیار اعلام جنگ را دارد.

سناتور جمهوریخواه مایک لی، از حامیان این قطعنامه گفته است: ما در حال کمک به یک قدرت خارجی هستیم که دشمنانش را در آنچه مسلما و بدون شک یک جنگ است، بمباران می‌کند.

قطعنامه مصوب سنای می‌بایست توسط مجلس نمایندگان نیز تصویب شود تا آنگاه برای امضای رئیس جمهوری به کاخ سفید فرستاده شود.

این در حالی است که کاخ سفید روز چهارشنبه اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مصوبه کنگره در خصوص قطع حمایت از ائتلاف به رهبری عربستان را «وتو» خواهد کرد.

جنگ چهار ساله ائتلاف کشورهای عرب به رهبری عربستان علیه شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران در یمن «ده ها هزار» کشته برجای گذاشته و میلیون نفر را در معرض قحطی قرار داده است و سازمان ملل نسبت به بروز فاجعه انسانی در این کشور ابراز هشدار داده است.

ائتلاف به رهبری ریاض از عربستان سعودی و هشت کشور عربی دیگر تشکیل شده‌است. این ائتلاف پس از آن شکل گرفت که حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی، قدرت را در صنعا از دولت یمن، به ریاست‌ عبد ربه منصور هادی گرفتند. هادی سپس به عدن و از آن‌جا به عربستان رفت.

آمریکا و متحدانش بارها ایران را به دخالت در اوضاع یمن، حمایت مالی و نظامی از شبه‌نظامیان حوثی متهم کرده‌اند. واشینگتن «شواهدی» از این کمک‌ها، از جمله موشک‌هایی که به گفته آمریکا در اختیار حوثی‌ها قرار گرفته تا به عربستان و متحدانش حمله کنند را، به نمایش گذاشته‌است.

مقام‌های جمهوری اسلامی هرگز حمایت لفظی خود از حوثی‌ها را پنهان نکرده‌اند، اما می‌گویند دخالتی در رخدادهای آن کشور ندارند و سلاح به آن نمی‌فرستند.

با استفاده از گزارش‌های رویترز و رادیو فردا؛ خ
XS
SM
MD
LG