یک روز پس از چندین انفجار مرگبار در سریلانکا، پلیس این کشور از کشف ۸۵ چاشنی بمب انفجاری طی روز دوشنبه در ایستگاه اصلی اتوبوسهای پایتخت این کشور خبر داده و گزارشها حاکی است که یک بمب حین عملیات خنثیسازی توسط پلیس، منفجر شدهاست.
یکشنبه عید پاک، هشت حمله انفجاری به چندین کلیسا و هتل در کلمبو، پایتخت سریلانکا و اطراف آن باعث کشته شدن حداقل ۲۹۰ تن شد. در این حادثه همچنین دستکم ۴۵۰ نفر زخمی شدهاند.
سایت رسمی آژانس اطلاعرسانی دولت سریلانکا اعلام کردهاست که در سطح شهر مقرارت منع رفت و آمد برقرار شده و دسترسی به برخی شبکههای اجتماعی «برای جلوگیری از انتشار شایعات» محدود شدهاست.
در این میان خبرگزاری فرانسه دوشنبه ۲ اردیبهشت ماه از قول اداره پلیس سریلانکا گزارش دادهاست که ۸۵ چاشنی انفجاری در نزدیکی ترمینال اتوبوس در کلمبو کشف شدهاست.
خبرگزاری رویترز همچنین از قول یک شاهد گزارش دادهاست دوشنبه بمبی در یک کامیون، حین عملیات خنثیسازی منفجر شد. این گزارش بهشمار تلفات احتمالی این بمب اشاره نکرده است.
دولت سریلانکا روز سهشنبه سوم اردیبهشت را عزای عمومی اعلام کردهاست.
سخنگوی دولت سریلانکا اعلام کرد دولت این کشور اعتقاد دارد یک گروه تندروی اسلامی سریلانکایی به نام «جماعت ملی توحید» مسئول حملات انتحاری در سریلانکا بودهاست.
دولت این کشور میگوید معتقد است «شبکهای بینالمللی» در این حوادث دست داشته و بدون حمایت آن، امکان انجام چنین حملاتی وجود ندارد. سریلانکا نامی از این شبکه احتمالی نبردهاست.
گزارشهای رسمی دولتی حاکی است که دولت سریلانکا در نظر دارد از کمکهای بینالمللی برای ردگیری «شبکه» یادشده استفاده کند.
بنا بر آخرین گزارش دولتی، تاکنون ۲۴ نفر به ظن دست داشتن در ترورهای اخیر بازداشت شدهاند.
آنتونیو گوتِرِش دبیرکل سازمان ملل ترورهای اخیر در سریلانکا را به شدت محکوم و اظهار امیدواری کرد که عاملان این حوادث به دست قانون سپرده شوند. بسیاری از مقامات دیگر کشورها، از جمله آمریکا، ترکیه، هند، ژاپن، برخی کشورهای اروپایی نیز پیشتر حملات تروریستی سریلانکا را محکوم کردهاند.
بیش از ۷۰ درصد جمعیت ۲۲ میلیون نفری سریلانکا بودایی، نزدیک به ۱۰ درصد آن مسلمان و ۷٫۵ درصد مسیحی هستند. وزارت خارجه سریلانکا گفتهاست که دستکم ۳۷ تن از قربانیان، اتباع خارجی بودهاند.
در میان قربانیان ترورهای اخیر، ۵ شهروند بریتانیا، یک پرتغالی، شش هندی، دو شهروند ترکیه، دو چینی، دو استرالیای، یک ژاپنی و یک تبعه هلندی وجود داشتهاند.
پلیس سریلانکا همچنین انتشار شایعاتی دربارهٔ مسموم کردن آب شرب چندین منطقه کشور توسط «تروریستها» را رد کرد و گفت که چنین چیزی اتفاق نیفتاده است.
این حوادث از زمان اتمام جنگ داخلی در سال ۲۰۰۹ بیسابقه بودهاست. دولت سریلانکا ۲۶ سال با گروهی بنام «ببرهای تامیل» در جنگ بود و بنا بر گزارشها حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر در این مناقشات کشته شدند. هر دو طرف مناقشه به «جرائم جنگی» متهم هستند.
فروردین پارسال نیز دولت بهخاطر حمله گروهی از راهبهای بودایی این کشور به مساجد مسلمانان اعلام وضعیت فوقالعاده کرد.