لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۰۲

ترامپ: اطمینان دارم کیم جونگ‌اون به قول‌هایی که به من داده پایبند خواهد ماند


ترامپ و کیم در زمستان گذشته در هانوی دیدار و گفت‌وگو کردند، اما به یک توافق و سندی مکتوب دست نیافتند
ترامپ و کیم در زمستان گذشته در هانوی دیدار و گفت‌وگو کردند، اما به یک توافق و سندی مکتوب دست نیافتند

رئیس‌جمهوری آمریکا با کم‌اهمیت توصیف کردن آزمایش‌های تسلیحاتی اخیر کره شمالی می‌گوید به این‌که کیم جونگ‌اون سر وعده‌هایش خواهد ماند، اطمینان دارد.

دونالد ترامپ پنجم خرداد ماه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته‌است «کره شمالی چند جنگ‌افزار کوچک پرتاب کرد، که باعث پریشانی برخی از آدم‌های من، و دیگران شد، اما نه من».

جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ، به‌تازگی کره شمالی را به نقض قطعنامه‌های سازمان ملل در زمینه آزمایش‌های موشکی متهم کرده بود.

ترامپ افزوده است «اطمینان دارم دبیرکل [حزب حاکم کره شمالی] کیم، به قول‌هایی که من داده پایبند خواهد ماند».

رئیس‌جمهوری ایالات متحده توئیت تازه خود را در جریان سفر تازه‌اش به ژاپن منتشر کرده‌است؛ جایی‌که انتظار می‌رود موضوع کره شمالی و مذاکرات با پیونگ‌یانگ در جریان دیدارها و گفت‌وگوها مطرح شود.

ترامپ در ادامه پست خود نوشته حرف‌هایی که رهبر کره شمالی در مورد جو بایدن، نامزد رقابت‌های درونی حزب دمکرات برای انتخابات پیش‌روی ریاست‌جمهوری، زده باعث شده لبخند بزند: «احتمالا همین (حرف‌ها) دربرگیرنده پیامی برای من است».

هفته پیش، بعد از انتقاد جو بایدن از رهبر کره شمالی و رئیس‌جمهوری روسیه و «دیکتاتور» خطاب کردن آن‌ها، خبرگزاری رسمی کره شمالی در متنی نسبتا مفصل، شدیدا به بایدن حمله کرد و او را «ابلهی با ضریب هوشی پایین» توصیف کرد.

این خبرگزاری نوشته بود کره شمالی «هرگز کسی که سخنان تحریک‌آمیز علیه رهبر عالی‌قدر» آن بیان کند را نخواهد بخشید و آن‌ها را «مجبور خواهد کرد بهای آن را بپردازند».

از زمانی که کیم جونگ‌اون رهبری کره شمالی را پس از پدر و پدربزرگش در دست گرفته، پیونگ‌یانگ دست به انجام بیشترین و قوی‌ترین آزمایش‌های موشکی و هسته‌ای خود زده‌است. اما آزمایش‌های اتمی و موشک‌های بالیستیک دوربرد و قاره‌پیما از آغاز سال ۲۰۱۸ به این سو، یعنی از زمانی که کیم جونگ‌اون پیشنهاد مذاکرات را مطرح کرد و سپس گفت‌وگوهایی بین آمریکا و کره شمالی شکل گرفت، متوقف شده‌است.

در حالی‌که کیم و ترامپ، رهبران دو کشور، در بازه‌ای از زمان دیگری را تهدید به «حمله پیشگیرانه اتمی» و یا «روبه‌رو شدن با آتش‌ و خشم» می‌کردند، اما پس از شکل‌گیری مذاکرات این تهدیدهای لفظی متوقف شد و در مواردی ستایش و تحسین جای آن‌ها را گرفت.

کره شمالی طی هفته‌های اخیر دست به انجام برخی آزمایش‌های مربوط به موشک‌های کوتاه‌برد و موشک‌ندازهای چندگانه زده‌است. دولت آمریکا نیز روز ۱۹ اردیبهشت از ضبط یک کشتی باری کره شمالی به دلیل نقض تحریم‌های سازمان ملل، خبر داد.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، روز چهارم خرداد ماه کره شمالی را متهم کرد با آزمایش‌های تازه اقدام به نقض قطعنامه‌های سازمان ملل کرده‌است. کره شمالی یک روز پیش از اظهارات بولتون، گفته بود مواضع «خودسرانه و نادرست» آمریکا باعث شکست آخرین دور مذاکرات میان رهبران دو کشور شده‌است.

در اردیبهشت ماه و پس از شکست دور دوم مذاکرات ترامپ و کیم در ویتنام نیز مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری آمریکا گفته بود «به نظر من کره شمالی باید یک نشانه واقعی بروز دهد که ثابت کند تصمیم راهبردی گرفته تا سلاح‌های اتمی خود را از میان بردارد». در واکنش به آن سخنان نیز یک مقام ارشد کره شمالی گفته بود «ما هرگز توقع نداشتیم که بولتون اظهار نظر معنی‌داری بکند، اما حداقل بهتر است زمینه‌ها برای گفت‌وگوها بین مقام‌های ارشد در ارتباط با سومین دور از مذاکرات، را از بین نبرد».

توئیتر، رویترز، رادیو فردا|ت
XS
SM
MD
LG