بنا بر گزارش رسانههای آمریکایی وزیر دفاع آن کشور در گفتوگویی تلفنی با نخستوزیر عراق، خواستار کمک دولت در بغداد به جلوگیری از حملات شبهنظامیان متحد جمهوری اسلامی به پرسنل و نیروهای ایالات متحده شدهاست.
شبکه خبری سیانان بهنقل از شان رابرتسون، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده، میگوید وزیر دفاع، در تماس تلفنی با عادل عبدالمهدی، نخستوزیر، بر حمایت واشینگتن از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی عراق تاکید کرده است.
مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، «همچنین از متحدان عراقی خواسته تا به کمکهای خود برای جلوگیری از حملات به پرسنل و تاسیسات آمریکایی و ائتلاف به رهبری آن کشور در عراق ادامه دهند».
وبسایت آمریکایی «میلیتاری تایمز» نیز گزارش مشابهی را در مورد این مکالمه تلفنی در روز ۲۵ آذر منتشر کرده، و میگوید این تماس پس از آن انجام شده که دستکم ۱۰ راکت طی پنج هفته به نزدیک پایگاهها یا تاسیسات آمریکایی شلیک شدهاست.
موضوع حملات راکتی به منافع ایالات متحده در عراق البته در نشست اخیر وزیر دفاع و فرمانده ستاد مشترک ارتش آمریکا در کنگره آن کشور نیز بازتاب یافته بود.
۲۱ آذر ماه ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در نشست کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان، گفته بود «در پیوند با ایران در بازه زمانی قرار داریم که احتمال خطر رو به فزونی گذاشتهاست».
ژنرال میلی در عین حال با تاکید بر خویشتنداری در شرایط فعلی اما افزوده بود نحوه و گستره کنشی که جمهوری اسلامی ممکن است به آن دست بزند، نحوه و میزان واکنش آمریکا را مشخص خواهد کرد.
نگرانیها در مورد افزایش دوباره تنشها بین تهران و واشینگتن در زمین عراق، در اظهارات نخستوزیر همسایه ایران نیز منعکس شدهاست.
بنا بر بیانیهای که دفتر نخستوزیر عراق منتشر کرده، آقای اسپر در گفتوگو با آقای عبدالمهدی «ابراز نگرانی» کرده است.
در بخشی دیگر از این بیانیه آمده «تصمیم یکطرفه، ممکن است پیامدهایی منفی برجای بگذارد که کنترل شرایط را بهمراتب سختتر میکند و تهدیدی برای امنیت، استقلال و حاکمیت ملی عراق خواهد بود».
به گزارش خبرگزاری فرانسه عادل عبدالمهدی در این بیانیه هشدار داده است «اگر دولت عراق تضعیف شود، آشوب و تنشها افزایش خواهد یافت».
دولت عراق در حال حاضر با بدترین موج اعتراضات سیاسی در این کشور، از زمان سقوط صدام حسین، نیز روبهرو است. اعتراضاتی که به کشتهشدن صدها تن از معترضان انجامیدهاست. در جریان این اعتراضات مراکز دیپلماتیک جمهوری اسلامی در شهرهایی مانند نجف و کربلا نیز هدف حمله قرار گرفته یا به آتش کشیده شدهاست.
یک مقام ارشد دولت عراق به خبرگزاری فرانسه گفته نخستوزیر آن کشور نگران است که واکنش احتمالی آمریکا به حملات منتسب به متحدان جمهوری اسلامی «به درگیری در زمین عراق بیانجامد».
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، ۲۲ آذر در واکنش به حملات راکتی به پادگانی در نزدیکی فرودگاه بغداد، هشدار داده بود هرگونه آسیبی به نیروهای آمریکایی وارد شود، «واکنش قاطع» ایالات متحده را همراه خواهد آورد.
هرچند هیچ گروهی مسئولیت حملات راکتی را به عهده نگرفته بود، اما مقامهای آمریکایی گفته بودند بقایای راکتها و محل پرتاب آنها، نشان میدهد که کتائب حزبالله و عصائب اهل حق، شبه نظامیان شیعه مورد حمایت ایران، در این حملات دست داشتند.