رئيس دیوان محاسبات میگوید، حسن روحانی گزارش این نهاد درباره وارد نشدن کالا در ازای ۴.۸ میلیارد دلار ارز دولتی را پیش از انتشار دیده و «هیچ گونه خدشهای» به آن وارد نکرده بود.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، عادل آذر روز شنبه ۳۰ فروردین گفت که این گزارش پیش از قرائت در صحن علنی مجلس برای حسن روحانی ارسال شده و او «هیچگونه خدشه یا تردیدی به صحت و دقت محتوا یا ارقام این گزارش وارد نکرده» بود.
به گفته آقای آذر، رئیس جمهوری ایران همچنین به بانک مرکزی دستور بررسی این گزارش را داده بود.
رئيس دیوان محاسبات روز سهشنبه ۲۶ فروردین در گزارشی در صحن علنی مجلس اعلام کرده بود که در جریان توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی، ۴.۸ میلیارد دلار از سوی دولت پرداخت شده ولی «مابهازای واردات کالا نداشته است».
یک روز بعد اما حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، این گزارش را «صد درصد غلط» خواند.
روز شنبه همچنین دادستانی تهران در واکنش به گزارش دیوان محاسبات اعلام کرد که در سال ۹۷ به مدت پنج ماه «هیچ گونه تفکیکی بین کالاهای اساسی و غیراساسی نبوده» و برای واردات همه کالاها ارز دولتی اختصاص یافته است.
بر اساس اطلاعیه دادستانی تهران، از ۲۲ فروردین ۹۷ تا ۱۶ مرداد این سال برای واردات همه کالاها ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص یافته است.
در سال ۹۷ در پی چند روز بحران ارزی در ایران، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران، در روز بیستم فروردین اعلام کرد با تصویب ستاد اقتصادی دولت، دلار به نرخ ۴۲۰۰ تومان عرضه میشود و دیگر نرخها قاچاق محسوب میشود.
دادستانی تهران همچنین اعلام کرد که برای افرادی که ارز دولتی دریافت کرده اما کالا وارد نکردهاند، پرونده تشکیل شده و برخی از متهمان به زندان محکوم شدهاند.
در این اطلاعیه از قربانعلی فرخ زاده، محمد خرمی پور، تیمور عامری برکی، علیرضا عامری برکی، مرتضی فلاح اشتری، حمیدرضا مرادی، علی زرنانی و یوسف جنت مکان به عنوان برخی از افرادی نام برده شده که به زندان محکوم شدهاند.
پس از تخصیص ارز دولتی برای واردات کالا گزارشهای مختلفی در زمینه سوءاستفاده برخی واردکنندگان از ارز دریافتی مخابره شد و برخی واردکنندگان متهم شدند که واردات انجام شده با ارز دولتی را با نرخ آزاد به بازار عرضه کردهاند.