لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۳۵

پومپئو خواستار بستن حریم هوایی کشورها به روی پروازهای ماهان ایر به ونزوئلا شد


آمریکا از سال ۱۳۹۰ شرکت ماهان‌ایر را در فهرست تحریم‌های خود قرار داده‌ است.
آمریکا از سال ۱۳۹۰ شرکت ماهان‌ایر را در فهرست تحریم‌های خود قرار داده‌ است.

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت از کشورهای جهان خواست حریم هوایی خود را به روی پروازهای شرکت هواپیمایی ماهان ایر ببندند.

مایک پومپئو گفته است، هواپیمایی ماهان محموله‌های «نامعلومی» را برای حمایت از حکومت ونزوئلا به این کشور منتقل کرده است.

رویترز می‌گوید، آمریکا برای مقابله با گسترش نفوذ ایران در خاورمیانه تحریم‌هایی علیه تهران اعمال کرده و همزمان برای برکنار کردن نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا از قدرت نیز این کشور را مورد تحریم قرار داده است.

مایک پومپئو که در یک کنفرانس خبری در وزارت امور خارجه آمریکا صحبت می‌کرد، اظهار داشت، ماهان ایر در روزهای اخیر محموله‌های نامعلومی را به ونزوئلا منتقل کرده است.

وزیر امور خارجه آمریکا گفت: در چند روز اخیر چند هواپیمای متعلق به ماهان ایر محموله‌هایی نامعلومی را برای حمایت از حکومت مادورو منتقل کرده‌اند. این همان شرکت هواپیمایی تروریستی است که ایران از آن برای جابه جایی نیرو و سلاح استفاده می‌کند.

مایک پومپئو تصریح کرده است: این پروازها با متوقف شوند و کشورها نباید به هواپیماهای ماهان اجازه عبور از حریم هوایی خود را بدهند ، همانطور که بسیاری از کشورها اجازه فرود به این شرکت هواپیمایی را لغو کرده‌اند.

دولت دونالد ترامپ طی یک سال اخیر حکومت نیکلاس مادورو را «تحت فشار حداکثری» قرار داده تا به نفع خوآن گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، از قدرت کناره‌گیری کند.

آمریکا و کشورهای اروپایی می‌گویند، نیکلاس مادورو در سال ۲۰۱۸ در حالی در قدرت ماند که مانع مشارکت مخالفان خود در پروسه انتخاباتی شده بود. خوان گوآیدو از سوی ایالات متحده و بیش از ۵۰ کشور دیگر به عنوان رئیس‌ جمهور قانونی ونزوئلا شناخته شده است.

در همین حال، خبرگزاری آسوشیتدپرس هفته گذشته گزارش داده بود که با افزایش فشار آمریکا بر حکومت نیکلاس مادورو او برای تولید بنزین از ایران کمک خواسته و تهران نیز به این کشور مواد پالایشگاهی ارسال کرده است.

این خبرگزاری به نقل از منابع خود نوشت که آقای مادورو برای جلوگیری از کمبود بنزین در این کشور آمریکای جنوبی دارای ذخایر نفتی، رو به ایران آورده است.

بر اساس این گزارش، روز پنج‌شنبه، چهارم اردیبهشت، دومین هواپیمای شرکت هواپیمایی ماهان، مواد شیمیایی مورد نیاز برای تولید بنزین را وارد ونزوئلا کرد.

این خبر پس از آن منتشر می‌شود که رانندگان خودروها در ونزوئلا برای دریافت بنزین، مقابل پمپ بنزین‌ها صف‌های طولانی تشکیل دادند.

این در حالی است که در ونزوئلا نیز به‌ دلیل شیوع کرونا، محدودیت‌های تردد وضع شده است.

هواپیمایی ماهان در سال ۱۳۷۱ در کرمان تاسیس شد و نخستین شرکت هواپیمایی خصوصی در ایران معرفی می‌شود. آمریکا از سال ۱۳۹۰ شرکت ماهان‌ایر را به دلیل «ارتباط با نیروی قدس سپاه پاسداران» و «جابه‌جایی نیرو و سلاح» در فهرست تحریم‌های خود قرار داده‌ است.

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران قبلا اتهام انتقال سلاح برای حکومت سوریه و حزب‌الله لبنان با هواپیماهای مسافربری را رد کرده‌اند.

منابع: رویترز، آسوشیتدپرس و رادیو فردا
XS
SM
MD
LG