لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۵۶

تشدید درگیری‌ها میان اسرائیل و فلسطینی‌ها در غزه


نیروهای اسرائیلی در مرز غزه؛ عکس آرشیوی‌ست
نیروهای اسرائیلی در مرز غزه؛ عکس آرشیوی‌ست

سه روز مانده به موعدی که نخست وزیر اسرائیل برای آغاز روند الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری تعیین کرده، تنش نظامی میان اسرائیل و غزه تشدید شده است.

از یکسو شامگاه جمعه ششم تیر شبه نظامیان فلسطینی از باریکه غزه به جنوب اسرائیل حمله کردند و از سوی دیگر، جنگنده‌های اسرائیل غزه را هدف قرار دادند.

اصابت راکت‌های شیلک شده از غزه آسیب جانی به اسرائیلی‌ها وارد نکرد اما نیروی هوایی اسرائیل «اهداف حماس» در غزه را بمباران کرد.

حمله به مقرهای حماس در حالی است که اسرائیل ارزیابی کرده راکت‌ها را نیروهای جهاد اسلامی فلسطین شلیک کرده‌اند، اما چون حماس حاکم بر غزه است، این جنبش را مسئول اصلی تعرض به اسرائیل می‌داند.

سخنگوهای حماس بامداد شنبه ۷ تیر اعلام کردند که بمباران اسرائیلی آسیبی به نیروهای آنها وارد نکرده اما «اراده برای مقاومت فعالانه در برابر الحاق اراضی فلسطینی را تقویت کرده است».

سران حماس روز جمعه در تجمعی در منطقه خان یونس در جنوب باریکه غزه به اسرائیل «هشدار» دادند که الحاق اراضی فلسطینی به منزله «اعلان جنگ» خواهد بود و به دور تازه‌ای از درگیری‌ها منجر خواهد شد.

اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس، در روزهای گذشته در نامه‌هایی به سران حدود ۱۲۰ کشور از آنها خواست از نفوذ خود برای فشار بر اسرائیل با هدف جلوگیری از انضمام کرانه باختری استفاده کنند.

محمود عباس، رییس سازمان آزادیبخش فلسطین و جنبش فتح، نیز در روزهای اخیر گفته است که عملی شدن الحاق، ممکن است این بار سرانجام به انحلال تشکیلات خودگردان فلسطینی منجر شود.

آقای عباس چهارشنبه در سخنرانی آنلاین برای نشست پارلمان‌های عربی تاکید کرد که طرح صلح آمریکایی «معامله قرن» که اسرائیل بر اساس آن در صدد عملی کردن الحاق کرانه باختری است، هرگز از سوی فلسطینیان و اعراب پذیرفته نخواهد شد.

در این حال آوی برکوویتز، دیپلمات آمریکایی که به تازگی به عنوان نماینده ویژه دولت ترامپ در خاورمیانه تعیین شده، جمعه وارد اسرائیل شد تا در روزهایی که دولت بنیامین نتانیاهو درصدد اعلام آغاز روند الحاق کرانه باختری است، حضور داشته باشد.

دیوید فریدمن، سفیر آمریکا در اسرائیل، نیز که برای حضور در سه دور نشست‌های مشورتی کاخ سفید جهت بررسی اقدام اسرائیل به واشینگتن رفته بود، به اورشلیم/بیت‌المقدس بازگشته است.

در حالی که نشست‌های کاخ سفید بدون نتیجه مشخصی پایان یافته، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، تاکید کرده که الحاق «یک موضوع اسرائیلی است».

کلی‌آن کانوی، مشاور ارشد دونالد ترامپ، گفته است که رییس جمهوری به زودی «بیانیه مهمی» در این خصوص صادر می‌کند که برای صلح اسرائیلی- فلسطینی «اهمیت دارد» اما جزییاتی در باره آن ارائه نکرد.

بنیامین نتانیاهو هنوز در خصوص گام‌های مشخصی که ۱۱ تیر در خصوص کرانه باختری اعلام خواهد کرد، توضیحاتی نداده است.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، اختلاف نظر میان بنی گانتس، وزیر دفاع و رهبر حزب هم‌پیمان با بنیامین نتانیاهو افزایش یافته است.

آقای گانتس گفته است فلسطینیان ساکن مناطقی که اسرائیل آنها را به خاک خود منضم می‌کند، باید از بیمه‌های درمانی، بیکاری و غیره برخوردار شوند اما بنیامین نتانیاهو این امر را رد کرده است.

در زمینه نگرانی اسرائیل از واکنش اردن پس از آغاز روند الحاق، بنیامین نتانیاهو در روزهای گذشته یوسی کوهن، رییس موساد، را برای دیدار با ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، به امان فرستاد.


به گزارش رسانه‌های اسرائیل، رییس موساد غیر از اردن به مصر و احتمالا شماری دیگر از کشورهای عرب رفته و از آنها خواسته از ابراز واکنش‌هایی که به بحران در منطقه منجر شود، خودداری کنند.

احمد ابوالغیط، دبیر کل اتحادیه عرب، هفته گذشته هشدار داد که الحاق کرانه باختری ممکن است شعله یک «جنگ مذهبی» در منطقه را روشن کند.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، گسترش خاک اسرائیل از طریق الحاق بخش‌های بیشتری از اراضی فلسطینی را «جدی‌ترین نقض قوانین بین‌الملل» نامیده و اسرائیل را به کنار گذاشتن این طرح فرا خوانده است.

XS
SM
MD
LG