اتحادیه اروپا روز سهشنبه ۱۰ تیر اعلام کرد که مرزهایش را به روی مسافران اهل ۱۴ کشور میگشاید. ولی این تصمیم به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا در ایالات متحده حداقل برای دو هفته دیگر مسافران آمریکایی را شامل نمیشود.
طبق اين تصميم مسافران چند کشور بزرگ دیگر از جمله روسیه، برزیل و هند نیز در حال حاضر اجازه ورود به اتحادیه اروپا را ندارند.
همزمان با تلاش اتحادیه اروپا برای کاستن از پیامدهای اقتصادی بحران کرونا کشورهای جنوب این اتحادیه مثل یونان، ایتالیا و اسپانیا میکوشند که صنعت گردشگری خود را که به شدت لطمه خورده است، احیا کنند.
آمارهای سالهای گذشته نشان میدهند که هر سال حدود ۱۵ میلیون آمریکایی به اروپا سفر میکنند و در مقابل حدود ۱۰ میلیون نفر از کشورهای اروپایی برای گردشگری به آمریکا میروند.
بر اساس تصمیم اتحادیه اروپا، مسافران ۱۴ کشور از روز اول ژوئیه میتوانند به ۲۷ کشور عضو این اتحادیه و چهار کشور دیگر عضو حوزه شینگن که رفتوآمد بین آنها نیازی به روادید ندارد، سفر کنند.
این ۱۴ کشور عبارتند از: الجزایر، استرالیا، کانادا، گرجستان، ژاپن، مونتهنگرو، مراکش، نیوزیلند، رواندا، صربستان، کره جنوبی، تونس، تایلند و اروگوئه.
اتحادیه اروپا گفت: سفر مسافران چینی به اقدام متقابل دولت آن کشور بستگی خواهد داشت. این به آن معناست که قبل از لغو ممنوعیت ورود اتباع چین، دولت آن کشور باید تمامی محدودیتها در مورد سفر اتباع اروپایی به چین را لغو کند.
در عین حال قرار است ۱۴ کشوری که از نظر اتحادیه اروپا امن تلقی میشوند به زودی محدودیت سفر اتباع اروپایی به آن کشورها را لغو کنند.
فهرست کشورهای امن قرار است هر دو هفته یک بار به روز شود و در نتیجه در بازبینیهای بعدی بر اساس ميزان کنترل شیوع ویروس کرونا، ممکن است کشورهای دیگری به این فهرست افزوده شده و یا برخی از کشورها حذف شوند.
با توجه به اینکه احتمال افزایش مجدد شیوع ویروس کرونا در هیچ کشوری قابل پیشبینی نیست و هر مورد جدیدی از شیوع ویروس ممکن است روی پروازها و رزرو هتل تاثیر بگذارد هنوز بسیاری از مردم به سفرهای خارجی رغبت چندانی ندارند.
پس از شیوع گسترده ویروس کرونا در کشورهای اروپایی در ماه مارس هزاران نفر از مسافران به دلیل لغو پروازها، اجرای مقررات قرنطینه و بسته شدن مرزها سرگردان شدند.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا طی هفته اخیر دوباره در حال افزایش است. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، در ماه مارس ورود مسافران اروپایی به آمریکا را ممنوع کرد.
طی هفتههای اخیر، برخلاف آمریکا، شیوع ویروس کرونا در اکثر کشورهای اروپایی تحت کنترل درآمده است.
اتحادیه اروپا در اواخر ماه فوریه پس از شیوع گسترده ویروس در ایتالیا مرزهای خارجی خود را بست. در اواسط ماه مارس نیز تمامی مرزهای داخلی بین کشورهای عضو این اتحادیه به استثناء انتقال کالا و سفرهای بسیاری ضروری بسته شد.
ممنوعیت سفر اتباع خارجی به اتحادیه اروپا شامل بریتانیا نمیشود که ماه ژانویه از این اتحادیه خارج شد.
در حال حاضر تمامی مسافرانی که وارد بریتانیا میشوند باید یک دوره قرنطینه ۱۴ روزه را طی کنند ولی قرار است این مقررات طی هفتههای آینده مورد بازبینی قرار بگیرد و به احتمال فراوان این سختگیری کاهش خواهد یافت.