در آستانه رایگیری درباره پیش نویس آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز جمعه ۲۴ مرداد خواستار برگزاری یک نشست مجازی با حضور پنج عضو دائم شورای امنیت و همچنین آلمان و ایران شده است.
کاخ کرملین در بیانیهای میگوید، ولادیمیر پوتین با اشاره به ایراد اتهامات «بی اساس» علیه ایران در شورای امنیت تاکید کرده است که روسیه همچنان به طور کامل به توافق هستهای با ایران پایبند است.
رئیس جمهوری روسیه اظهار داشت، هدف از نشست اعضای شورای امنیت تلاش برای جلوگیری از رویارویی و وخیمتر شدن وضعیت در این شورا است.
ولادیمیر پوتین تاکید کرده است٬ به طور مضاعفی تنش در مذاکرات و بحث بر سر مساله ایران در حال بالا گرفتن است.
امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز در واکنش به پیشنهاد ولادیمیر پوتین گفته است که مشکلی با چنین نشستی ندارد و آماده است در آن شرکت کند.
کاخ الیزه در بیانیهای گفته است: ما قبلا نیز ابتکارعملهایی با همین رویکرد انجام دادهایم.
میخائیل اولیانوف، سفیر روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، هم در توییتی نوشته است٬ این اقدام در راستای جلوگیری از رویارویی غیرضروری در شورای امنیت و حمایت از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است.
خبرگزاری رویترز در خصوص قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تحریم تسلیحاتی نامحدود ایران میگوید، انتظار میرود این تلاش ایالات متحده به دلیل مقاومت کشورهای اروپایی و مخالفت شدید چین و روسیه، دو عضو دارای حق وتو، به شکست بیانجامد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد روند رای گیری را به دلیل محدودیتهای ناشی از شیوع کرونا از روز پنجشنبه با ایمیل آغاز کرد و قرار است نتیجه نهایی رای گیری غروب جمعه به وقت نیویورک اعلام شود.
شورای امنیت سازمان ملل از ۱۳ سال پیش در چندین قطعنامه تحریمهایی تسلیحاتی علیه ایران وضع کرد؛ با این حال پس از تصویب برجام، شورای امنیت در قطعنامه ۲۲۳۱ اعلام کرد که این تحریمها در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰، [۲۷ مهر امسال] پایان یابد.
آمریکا بشدت با برداشته شدن این تحریم مخالفت کرده و پیشنویس قطعنامهای را در اختیار اعضای شورای امنیت قرار داده است که خواستار تمدید تحریم میشود.
مقامهای آمریکا تهدید کردهاند که در صورت عدم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت، از مکانیسم ماشه که در توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با ایران، موسوم به برجام، درج شده استفاده خواهند کرد.
این مکانیسم مربوط به بازگشت سریع تمامی تحریمهای سازمان ملل علیه ایران است.
ایالات متحده میگوید حتی با وجود این که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، از برجام خارج شده این کشور میتواند از مکانیسم ماشه استفاده کند.