وزیر خارجه دولت خودگردان فلسطینی روز سهشنبه اول مهر ضمن محکوم کردن برقراری مناسبات بین کشورهای عربی و اسرائیل به عنوان اقدامی «شرمآور» اعلام کرد که از ریاست دورهای جلسات اتحادیه عرب کنارهگیری میکند.
از نظر فلسطینیان توافقی که هفته گذشته بین امارات متحده عربی و بحرین با اسرائیل امضا شد خیانت به آرمان فلسطین و ضربه سختی به مبارزات آنها برای تشکیل یک حکومت مستقل فلسطینی در اراضی اشغالی بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دو هفته پیش اتحادیه عرب درخواست دولت خودگردان فلسطینی برای محکوم کردن این توافقها را رد کرد.
طبق زمانبندی و برنامهریزیهای اتحادیه عرب قرار بود ریاست نشستهای وزیران خارجه این اتحادیه طی شش ماه آینده بر عهده هیئت نمایندگی فلسطینیها باشد. ولی ریاض المالکی، وزیر خارجه دولت خودگردان فلسطینی، روز سهشنبه اول مهر در یک نشست خبری در شهر رام الله از تصدی این سمت انصراف داد.
او گفت: «فلسطین تصمیم گرفته که از حق خود برای ریاست شورای وزاری خارجه اتحادیه عرب در اجلاس فعلی صرفنظر کند. ریاست بر شورایی که شاهد تعجیل اعراب برای عادیسازی مناسبات با اسرائیل است هیچ افتخار و احترامی ندارد».
آقای مالکی سپس بخشی از نامه خود به احمد ابوالغیط، دبیر کل اتحادیه عرب، را قرائت کرد که در آن از تصمیم امارات متحده عربی و بحرین برای عادی سازی مناسبات با اسرائیل به شدت انتقاد شده است.
در بخشی از این نامه گفته میشود: «معامله امارات متحده عربی با اسرائیل یک بحران عمیق در اتحادیه عرب به وجود آورده و پادشاهی بحرین نیز همین مسیر سقوط را در پیش گرفته است».
همزمان در ادامه اقداماتی که با هدف کاهش اختلاف بین جناحهای فلسطینی صورت میگيرد نمایندگان سازمان فتح به رهبری محمود عباس قرار است روز سهشنبه با هیأت نمایندگی جنبش حماس در ترکیه دیدار و گفتوگو کنند.
جنبش حماس در سال ۲۰۰۷ و در یک درگیری مسلحانه کوتاه با سازمان فتح کنترل نوار غزه را به دست گرفت. اختلافات دو طرف در زمینه شراکت قدرت در مناطق فلسینی اجرای توافقها در مورد همکاری و وحدت این دو جناح را به تأخیر انداخته است.