لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۳۴

وخامت حال صائب عریقات در پی ابتلا به کرونا


بیمارستان اسرائیلی از خانواده آقای عریقات خواسته بود برای «وداع» با او به بیمارستان بروند
بیمارستان اسرائیلی از خانواده آقای عریقات خواسته بود برای «وداع» با او به بیمارستان بروند

نعمه عریقات، همسر صائب عریقات، دبیر کل سازمان آزادی‌بخش فلسطین، شامگاه دوشنبه ۲۸ مهر در بیت‌المقدس/ اورشلیم خبر داد حال همسرش که در پی ابتلا به کرونا، در یک بیمارستان اسرائیلی در این شهر بستری است، بسیار وخیم است.

به گزارش خبرگزاری رسمی فلسطینی وفا و رسانه‌های اسرائیل، خانم عریقات گفت که سطح اکسیژن خون صائب عریقات به میزان بسیار کمی بهبود یافته اما روند وخامت حالش کماکان نگران‌کننده است.

دلال عریقات، دختر صائب عریقات، گزارش‌های تایید نشده متعدد در این روز در خصوص فوت پدرش را رد کرد و از افکار عمومی خواست که تنها به اخبار خبرگزاری رسمی وفا اعتماد کنند.

با وجود این، به‌نظر می‌رسد که خانواده عریقات و مقامات حکومت خودگردان و سازمان آزادی‌بخش فلسطین برای خبر احتمالی درگذشت وی آماده شده‌اند.

بیمارستان اسرائیلی از خانواده آقای عریقات خواسته بود برای «وداع» با او به بیمارستان بروند؛ نظر به ممنوعیت خروج فلسطینیان از کرانه باختری، دولت اسرائیل با حضور شماری از نزدیک‌ترین بستگان صائب عریقات بر بالین وی موافقت کرده بود.

آزمایش کرونای دکتر عریقات که سه سال پیش در آمریکا عمل ریه را پشت سر گذاشته بود، روز ۱۷ مهر مثبت شد. او ظاهرا در شهر محل زندگی‌اش، اریحا در کرانه باختری، به کرونا مبتلا شد.

در پی وخامت شدید حال آقای عریقات اسرائیل در روز یکشنبه ۲۷ مهر موافقت کرد که او به بیمارستانی در اورشلیم انتقال یابد.

پزشکان اسرائیلی خبر دادند که وضعیت جسمانی بیمار از بامداد دوشنبه به سرعت رو به وخامت گذاشت و او با وجود وصل شدن به ونتیلاتور، به اغما رفت.

به گزارش خبرگزاری وفا، خانواده دکتر عریقات از پزشکان در نهادهای بین‌المللی خواسته‌اند تا بر وضعیت او در بیمارستان اسرائیل نظارت کنند.

درخواست برای نظارت پزشکان بین‌المللی بر بستری بودن آقای عریقات، ظاهرا این شائبه را القا می‌کند که خانواده او و احتمالا تشکیلات خودگردان از رسیدگی کامل در اسرائیل به این بیمار فلسطینی اطمینان کامل ندارند.

پروفسور زئو روتشتین، مدیر بیمارستان هداسا، که صائب عریقات در آن بستری است، در بیانیه‌ای تاکید کرده که بیمارستان «تمامی تلاش خود را برای درمان صائب عریقات خواهد کرد و موثرترین اقدامات درمانی برای بیماران کرونا را با توجه به بیماری زمینه‌ای او به کار خواهد گرفت».

روزنامه جروزالم پست گزارش داده بود که بیمارستان هداسا در روز دوشنبه با پزشکان آمریکایی که در درمان دونالد ترامپ در ابتلای او به کرونا سهیم بودند، «مشورت کرده است».

در این میان، گروه‌هایی از خانواده‌های اسرائیلی‌ها که بستگانشان در عملیات مسلحانه فلسطینیان کشته شده‌اند، با تظاهرات در بیمارستان محل بستری صائب عریقات، از بستری شدن او در اسرائیل ابراز خشم کرده‌اند.

اسرائیل خود در مبارزه با موج دوم ویروس کرونا با چالش‌های زیادی روبرو شده و تنها کشور در میان ممالک توسعه یافته است که به تازگی دومین قرنطینه سراسری را برقرار کرد. در دو هفته بیش از ۶۷۰ مورد مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در اسرائیل گزارش شده و آمار قربانیان این ویروس به ۲۲۶۰ نفر رسیده است.

فلسطینیان می‌گویند با وجود کرونا و کمبود شدید امکانات، کرانه باختری و نوار غزه همچنان در محاصره است و بیمارستان‌ها و مراکز درمانی فلسطینی توانایی رسیدگی به بیماران سخت کرونایی در کرانه باختری و غزه را ندارند.

مرگ حدود ۳۵۰ فلسطینی در ماه‌های اخیر بر اثر کرونا تایید شده اما به نظر می‌رسد، تلفات واقعی بسیار بیشتر است.

صائب محمد صالح عریقات، ۶۵ ساله، در شهرک ابودیس، در نزدیکی بیت‌المقدس/ اورشلیم در کرانه باختری زاده شد.

وی هم‌زمان با تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا، عضو جنبش فتح بود و در کنار حمایت از یاسر عرفات، رهبر وقت فتح و سازمان آزادی‌بخش فلسطین، در نگارش پیمان صلح اسلو در سال ۱۹۹۳ میان اسرائیل و سازمان آزادی‌بخش فلسطین نقش مهمی داشت.

صائب عریقات از آغاز برپایی تشکیلات خودگردانی در این حکومت فعال و در مناصب مهم بوده است.

او در طول سال‌ها ریاست تیم مذاکرات فلسطینی در برابر اسرائیل را بر عهده داشته و در صحنه سیاسی فلسطینیان در برابر جامعه جهانی، نقش برجسته ایفا کرده و در حال حاضر، بعد از محمود عباس، رهبر فتح و ساف و محمد الاشتیه، نخست وزیر فلسطینی، سومین مقام برجسته فلسطینی محسوب می‌شود.

صائب عریقات یکی از شناخته‌شده‌ترین سخنگویان فلسطینی در رسانه‌های غرب بوده است.

او در دو سال اخیر از طرح آمریکایی موسوم به «معامله قرن» به شدت انتقاد کرده است.

صائب عریقات در آخرین اظهارنظرهای سیاسی پیش از وخامت حالش، تصمیم امارات متحده عربی و بحرین در عادی‌سازی رابطه با اسرائیل را «خیانت» نامید و بر لزوم پایان «اشغالگری» اسرائیل بر اراضی فلسطینی و تحقق راهکار دو کشوری به عنوان تنها راه برقراری صلح و ثبات پایدار در منطقه تاکید داشت.

XS
SM
MD
LG