لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۲۲

فرماندار تهران: نامگذاری خیابانی به اسم شجریان قانونی نبود


تغییر تابلوی خیابان شجریان به فخری‌زاده توسط پدر مصطفی احمدی روشن که جمهوری اسلامی از او به عنوان دانشمند هسته‌ای یاد می‌کند
تغییر تابلوی خیابان شجریان به فخری‌زاده توسط پدر مصطفی احمدی روشن که جمهوری اسلامی از او به عنوان دانشمند هسته‌ای یاد می‌کند

یک روز پس از تغییر نام «خیابان شجریان» در تهران به «شهید فخری‌زاده» توسط گروهی با عنوان «خانواده شهدا» با هدایت پدر مصطفی احمدی روشن، فرماندار تهران گفته که «نامگذاری هیچ خیابانی به نام شجریان قانونی نیست».

عیسی فرهادی که از چهره‌های نزدیک به جبهه پایداری است تیرماه پارسال نیز با این نامگذاری‌ مخالفت کرده بود.

او روز چهارشنبه سوم دی به خبرگزاری ایلنا گفت: شورا هیچ مصوبه‌ای برای این‌که خیابانی به اسم شجریان باشد، برای ما ارسال نکرده است.

فرماندار تهران افزود: «بنابراین تا مصوبه‌ای نیاید و ما آن را تایید و اعلام نکنیم، اقدام در این زمینه قانونی نیست. شهرداری خلاف قانون تابلو را نصب کرده و نامگذاری هیچ خیابانی به نام شجریان قانونی نیست».

آقای فرهادی در عین حال گفته است: «اگر تابلویی نصب شده باشد و کسی آن را تغییر دهد، باز هم اقدامی خلاف قانون انجام شده است. خلاف اول را شهرداری انجام داده است و خلاف دوم را کسی که آن را کنده است، مرتکب شده است».

خبرگزاری‌های ایران روز ۳۰ آذر خبر دادند که خیابان فلامک در منطقه دو تهران به نام «محمدرضا شجریان»، استاد درگذشته موسیقی سنتی ایران، تغییر یافته است.

ولی روز سه‌شنبه گروهی با هدایت پدر مصطفی احمدی روشن، کارشناس ترور شده هسته‌ای، با حضور در خیابان فلامک، تابلویی را که به نام شجریان نصب شده بود پایین کشیدند و تابلوی دیگری با نام خیابان «شهید هسته‌ای؛ محسن فخری‌زاده» نصب کردند.

این اقدام که بازتاب منفی گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت واکنش محمدجواد حق‌شناس، عضو شورای شهر تهران، را به‌دنبال آورد و او در توئیتی از معترضان خواست تا رواداری پیشه کنند.

او گفت: «بیش از ٤٥ درصد نامگذاری‌هاى این دوره شورای شهر تهران به نام شهیدان بوده است و بنابراین انتظار «روادارى به نمادهاى جامعه» خواسته زیادى نیست».

خانواده محسن فخری‌زاده نیز در بیانیه‌ای که خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران آن را منتشر کرده است، اقدام به تغییر نام خیابان شجریان را «وحدت‌شکن و تفرقه‌انگیز» دانسته و گفته‌ است: «با عنایت به علاقمندی و احترام شهید فخری‎زاده به هنر و موسیقی اصیل ایرانی، هرگونه تغییر در نام‌ها و نمادهای این عرصه دور از اندیشه و سیره شهید است».

نامگذاری خیابانی به نام محمدرضا شجریان دو سال پس از آن رخ داد که شورای شهر تهران تصویب کرد تعدادی از خیابان‌های تهران به نام شماری از چهره‌های علمی و فرهنگی کشور از جمله شجریان، سیمین بهبهانی، فروغ فرخزاد و هوشنگ ابتهاج تغییر یابد.

طرح این موضوع از همان ابتدا با واکنش چهره‌های اصولگرا مواجه شد.

به ‌دنبال این مخالفت‌ها، محسن هاشمی رئیس شورای تهران در نامه‌ای به شهرداری تهران خواستار تعویق این نامگذاری‌ها شد.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایلنا، فارس، توئیتر و سایت رادیو فردا/ ک.ر
XS
SM
MD
LG