لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۲۵

کارنامه بهمن ماه ۹۹

تازه‌ترین رویدادهای صنفی و کارگری ایران در بهمن ماه ۹۹ را هر روز در اینجا دنبال کنید.

۲۲:۲۰ ۶.۱۱.۱۳۹۹

برای دسترسی به اخبار و رویدادهای صنفی و کارگری در دی‌ماه ۹۹، کارنامه دی‌ماه ۹۹ را دنبال کنید.

۲۲:۵۸ ۶.۱۱.۱۳۹۹

«حدود ۷۰ درصد از مستمری‌بگیران تامین اجتماعی، زیر خط فقر هستند»

رئیس اتحادیه جامعه پیشکسوتان خانه کارگر روز دوشنبه اعلام کرد که حدود ۷۰ درصد از مستمری‌بگیران تامین اجتماعی، زیر خط فقر هستند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، حسن صادقی که در تجمعی با شرکت سه هزار بازنشسته در تهران سخن می‌گفت،‌ با اشاره به آنچه آپارتاید و تبعیض مزدی در ایران نامید، گفت: تبعیض مزدی در دولت‌های روحانی و احمدی‌نژاد به اوج خود رسیده است.

به نوشته ایلنا، تجمع در مقابل سازمان برنامه و بودجه برگزار شد و تجمع کنندگان به ناچیز بودن مستمری خود اعتراض کردند.

آنها ضمن درخواست برای همسان‌سازی مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی و بازنشستگان کشوری و لشگری، از تسعیر نرخ ارز انتقاد کردند.

این گروه از بازنشستگان تامین اجتماعی گفتند که بررسی نرخ تسعیر ارز ۱۷ هزا رو ۵۰۰ تومانی که در دستور مجلس قرار دارد، آثار منفی فراوانی برای آنها و خانواده‌های کارگری به همراه دارد.

۲۲:۵۸ ۶.۱۱.۱۳۹۹

دهها تن از پرستاران بیمارستان مرکزی شیراز خواستار بهبود شرایط شغلی خود شدند

دهها تن از پرستاران بیمارستان مرکزی شیراز روز دوشنبه در تجمعی در محوطه داخلی این بیمارستان خصوصی، خواستار بهبود شرایط شغلی خود شدند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، این پرستاران ‌گفتند: مسئولان بیمارستان مرکزی شیراز باید مطالبات آنها را طبق قوانین و بخشنامه‌های موجود پرداخت کنند اما مدیریت بیمارستان به بخشنامه وزارت کار اهمیت نمی‌دهد.

یکی از این پرستاران با اشاره به سنگینی بار بیماری کرونا بر دوش کادر درمان، از جمله بر جامعه پرستاری گفت:‌ مزایای مزدی پرستاران کم است و اگر در این شرایط، حتی دو برابر معمول هم به پرستاران دستمزد بدهند، ناکافی خواهد بود.

بر اساس این گزارش، پرستاران بیمارستان مرکزی شیراز خواستار افزایش دستمزد و کارانه و همچنین بهبود شرایط شغلی خود هستند.

در ماه‌های اخیر، پرستاران شماری از بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی در ایران به شرایط بد معیشتی خود اعتراض کرده‌اند.

۲۳:۰۰ ۶.۱۱.۱۳۹۹

تجمع و راهپیمایی صدها تن از کشاورزان اصفهانی و خانواده‌های‌شان در خوراسگان

صدها تن از کشاورزان اصفهانی همراه با خانواده‌های خود روز دوشنبه در خوراسگان تجمع و راهپیمایی کردند.

بر اساس گزارش‌ها، کشاورزان شرق اصفهان دوشنبه‌های هر هفته تجمع‌های اعتراضی برگزار می‌کنند.

آنها با اشاره به مصوبات قبلی شورای عالی آب می‌گویند تا زمانی که کمبود آب ناشی از برداشت‌ها و بارگذاری‌های بی‌رویه زاینده‌رود جبران نشود، بارگذاری جدید در این حوضه ممنوع است و دولت حق اجرای این طرح‌ها را ندارد.

کشاورزان شرق اصفهان در سالیان قبل هم در اعتراض به محروم ماندن از حق آبه خود و انتقال زاینده رود به مناطق دیگر تجمع های اعتراضی برگزار کرده اند.

۱۸:۳۳ ۷.۱۱.۱۳۹۹

تجمع بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی در ۱۳ شهر ایران

بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی روز سه‌شنبه در تهران و چندین شهر ایران تجمع کردند و به شرایط معیشتی و تحقق نیافتن خواسته‌های صنفی خود اعتراض کردند.

تجمع تهران، در مقابل وزارت تعاون، ‌کار و رفاه‌اجتماعی، و در سایر شهرها در مقابل اداره‌های کار برگزار شدند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، همزمان با تجمع تهران، تجمع‌هایی در مشهد، کرمانشاه، اصفهان، رشت، اراک، ایلام، خرم‌آباد، ساری، قزوین، کرج و تبریز برگزار شد.

تجمع‌کنندگان شعارهایی سر دادند؛ از جمله «گرانی تورم - بلای جان مردم»، «فریاد فریاد - از این همه بیداد» ، «وعده وعید کافیه - سفره هامون خالیه» ، «وسط خیابون به دست میاد حق‌مون» و «تا حق خود نگیریم - از پا نمی‌نشینیم».

اتحادیه آزاد کارگران ایران نوشت که بازنشستگان تامین اجتماعی، مستمری‌های چندین برابر زیر خط فقر دریافت می‌کنند و خواستار آن هستند که دستمزد و حقوق‌شان، تأمین‌کننده سبد معیشت خانوار باشد.

در حال حاضر، سبد معیشت ماهانه خانوارهای کارگری، ۱۰ میلیون تومان است.

در سالیان اخیر، بازنشستگان تجمع‌هایی اعتراضی برگزار کرده‌اند.

۱۵:۱۵ ۱۸.۱۱.۱۳۹۹

«همه قوا به نفع کارفرمای اختلاس‌گر هفت‌تپه عمل کرده اند»

شماری از کارگران نیشکر هفت‌تپه در اطلاعیه‌ای با اشاره به اعتراض‌های سالیان اخیر هزاران کارگر این شرکت نوشتند که کارگران خواستار لغو خصوصی‌سازی و واگذاری شرکت به کارگران و یا بازگشت شرکت به بخش عمومی - دولتی با نظارت کامل شورای مستقل کارگری هستند.

آنها درباره وعده‌های نمایندگان مجلس، رئیس قوه قضائیه و بسیاری از مسئولان برای ضایع نشدن حق کارگران هفت‌تپه افزودند: همه قوا با همکاری حسن روحانی، معاون اول او و وزرایش، تاکنون فقط و فقط به نفع کارفرمای اختلاس‌گر هفت‌تپه عمل کرده اند.

به نوشته کانال مستقل کارگری هفت‌تپه، در اطلاعیه به پرونده سوء‌استفاده ۱.۵ میلیارد دلاری امید اسدبیگی اشاره شد که میزان آن برابر دستمزد سه نسل هزاران کارگر است اما زندانی نشده و آزاد است.

امضاکنندگان اطلاعیه اضافه کردند که در عوض، برای ده‌ها کارگر هفت‌تپه، در چند هفته اخیر،‌ پرونده امنیتی درست شده است.

آنها دادستان کل کشور و معاون رئیس قوه قضائیه را به همکاری با امید اسدبیگی متهم کردند و در عین حال نوشتند: فرزندان دادستان کل کشور و برادر معاون اول رئیس جمهور، از شرکای اختلاس‌های کارفرمای خصوصی نیشکر هفت‌تپه هستند.

پیش از این، دادستان کل کشور و معاون اول رئیس جمهور اتهام پشتیبانی از امید اسدبیگی را رد کرده‌اند.

در این اطلاعیه، رئیس و اعضای هیئت رئیسه مجلس به حمایت از وزیر اقتصاد و ایجاد مانع بر سر استیضاح او متهم شدند.

این گروه از کارگران نیشکر هفت تپه با اعلام اینکه شاید کمتر جایی در ایران باشد که مثل هفت‌تپه، هر روز و هر هفته، یک مسئول درباره‌اش سخنرانی نکرده باشد، نوشتند: همیشه در حال حق‌خواهی و اعتراض بوده‌ایم و دیده‌ایم که هیچ‌کدام از مسئولان و جناح‌ها، چه اصلاح‌طلب و چه اصول‌گرا یا میانه، با کارگران و مردم همراه نیستند.

۱۵:۱۷ ۱۸.۱۱.۱۳۹۹

«شرکت مپنا، دستمزد نیروهای کار فاز ۱۹ پارس‌جنوبی را کاهش داده است»

جمعی از کارگران پیمانکار فاز ۱۹ پارس‌جنوبی در نامه ای از عملکرد شرکت بهره‌برداری و تعمیراتی مپنا که در اواسط سال گذشته، برنده مناقصه در مناقصه تعمیر و نگهداشت پالایشگاه دهم شد، انتقاد کردند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، آنها نوشتند این شرکت برای راضی نگه داشتن پرسنل، معتهد شد که موارد رفاهی قبلی را ادامه دهد و قول داد دستمزد هیچکس کاهش نیابد. اما بعدا پرسنل را با تهدید به اخراج،‌ مجبور به امضای قراردادی کردند که مواد رفاهی در آن ذکر نشده بود.

به نوشته این نامه، شرکت بهره‌برداری و تعمیراتی مپنا از پرداخت حق مسکن، بن کارت، هزینه لباس، مسافرت، اعیاد و مناسبت‌های مذهبی دیگر خودداری کرد و دستمزد نیروهای کار را بین۳۰ تا ۴۰ درصد، یک تا ۴ میلیون تومان، کاهش داد.

علاوه بر این، کسر پایه دستمزد و مزایا در دو ماه گذشته، شرایط پرسنل را بسیار دشوار کرده و حتی مبلغ اضافه کار از ساعتی ۲۶ هزارتومان در قرارداد قبلی، به ساعتی ۱۹ هزارتومان کاهش یافته است.

امضاکنندگان نامه خبر دادند که پیگیری‌های کارگران در اداره کار و خدمات منطقه ویژه و همچنین فرمانداری شهرستان کنگان، به جایی نرسیده است و شرکت بر کاهش دستمزدها تاکید دارد.

به نوشته ایسنا، شرکت پیمانکار، مپنا، وعده داده است که با ایجاد شفافیت و بهبود ساختار جبران خدمات، متناسب‌سازی سطوح درآمدی پرسنل انجام شود و اعلام کرده است که با این اقدام، عوامل حقوقی پرسنل در رده‌های مشابه، یکسان‌سازی می شود و تعادل و عدالت برقرار خواهد شد.

اما این شرکت پیمانکاری به زمان مشخصی در این مورد اشاره نکرد.

در گذشته نیز کارگران فازهای مختلف پارس جنوبی با تجمع و اعتصاب، به پرداخت نشدن دستمزدشان اعتراض کرده اند.

۱۵:۱۹ ۱۸.۱۱.۱۳۹۹

پیگیری مشکلات کارگران شزکت اتوبوس‌رانی تهران از سوی سندیکا

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه خبر داد که جمعی از اعضای این تشکل کارگری، با مراجعه به دفتر مدیر عامل این شرکت، واریز نشدن حق بیمه تامین اجتماعی و حق بیمه تکمیلی و همچنین بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل را پیگیری کردند.

در این دیدار، به آنان گفته شد که بخشی از بدهی به تامین اجتماعی پرداخت شده و یک ملک از شهرداری تهران نیز به عنوان بخشی از بدهی شرکت واحد به تامین اجتماعی واگذار شده است.

بر اساس این گزارش، مدیر عامل شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه وعده داد که مشکلات تامین اعتبار دفترچه بیمه کارگران برطرف می‌شود و تلاش شده که مشکل تعهدات بیمه تکمیلی به کارگران برطرف شود.

به گفته این تشکل کارگری، او در مورد بازنگری در طرح طبقه‌بندی مشاغل هم گفت که این طرح در سال آینده، بازنگری خواهد شد. اما این سخنان و وعده ها، نمایندگان این سندیکا را قانع نکرد.

۱۵:۱۹ ۱۸.۱۱.۱۳۹۹

هزینه معیشت خانوار‌های کارگری به ۹ میلیون ‌و ۲۰۰ هزار تومان در ماه رسیده است

روزنامه همشهری خبر داد که محاسبات نمایندگان کارگری در کمیته مزد ۱۴۰۰، حاکی از رسیدن هزینه معیشت خانوار‌های کارگری به ۹ میلیون ‌و ۲۰۰ هزار تومان در ماه است.

این گروه کارگری در محاسبات خود درباره سناریو‌ها و مناطق مختلف ایران، پایین‌ترین و بالاترین رقم محاسبه شده برای حداقل هزینه معیشت خانوار را ۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان تا ۱۱ میلیون تومان دانسته است.

در حال حاضر، حداقل دستمزد ماهانه یک کارگر مجرد مشمول قانون کار، حدود دو میلیون تومان و برای یک کارگر متاهل مشمول قانون کار، حدود سه ملیون تومان است.

تشکل‌های مستقل کارگری، سال گذشته با اشاره به افزایش نرخ تورم و کوچکتر شدن سفر کارگران، خواستار تعیین ۱۰ میلیون تومان برای حداقل دستمزد ماهانه شده بودند.

۱۷:۳۴ ۲۳.۱۱.۱۳۹۹

حمایت ۳٤ نهاد در خارج از ایران از مطالبات مزدی کارگران و بازنشستگان و واکسیناسیون عمومی، فوری و رایگان

۳٤ نهاد در خارج از ایران در بیانیه ای، از مطالبات مزدی کارگران و بازنشستگان و واکسیناسیون عمومی، فوری و رایگان حمایت کردند.

به نوشته سایت اخبار روز، در این بیانیه آمده که جامعه کارگری و تهی‌دستان در ایران، زیر بار فشارهای اقتصادی و بیماری همه‌‌گیر کرونا و بی‌مسئولیتی مقام‌های جمهوری اسلامی به فغان آمده است.

نهادهای امضاکننده بیانیه با اشاره به حرکت‌های اعتراضی کارگران، گردهمایی‌های بازنشستگان و پرستاران و کادر درمان اضافه کردند که مقام‌های حکومتی تلاش می‌کنند تا خاک در چشم کارگران بپاشند و با افزایشی چند درصدی، مسئله حداقل دستمزد ماهانه را سر هم بیاورند.

امضاکنندگان بیانیه بر لزوم مبارزه جمعی و موثر برای افزایش دستمزدها از طریق همگرایی بزرگ همه تشکل‌های مستقل کارگران و زحمتکشان و اتحاد بزرگ طبقاتی همه هم‌‌سرنوشتان آنان، تاکید کردند.

آنها همچنین از آنچه بی‌توجهی به سرنوشت کارگران و زحمتکشان و رها کردن عموم مردم در کشتارگاه کرونا نامیدند، انتقاد کردند و نوشتند: مطالبه واکسیناسیون همگانی، رایگان و استاندارد به مطالبه‌ای فراگیر در میان همه مزدبگیران و زحمتکشان تبدیل کرده است.

اتحاد نیروهای دموکراتیک ایرانی در سوئیس، انجمن پناهندگان ایرانی در گوتنبرگ سوئد، انجمن دفاع از زندانیان سیاسی-عقیدتی در ایران در پاریس، شورای همبستگی پناهجویان و پناهندگان ایرانی در ترکیه، شورای همراهی با آلترناتیو کارگری در ایران، کانون پناهندگان سیاسی ایران در برلین، کانون همبستگی با مبارزات کارگران در ایران در فرانکفورت، کمیته همبستگی با جنبش کارگری ایران در استرالیا، کمیته همبستگی کارگران ایران و سوئد و همبستگی سوسیالیستی با کارگران ایران در پاریس این بیانیه را امضا کرده‌اند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG