لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۴۰

پوشش همزمان انتخابات ۱۴۰۰؛ سانسور اعدام‌های ۶۷ در گزارش رسانه‌های داخلی از زندگی‌نامه رئیسی

انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ایران روز جمعه، ۲۸ خرداد همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستا برگزار شد.

  • انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ایران روز جمعه، ۲۸ خرداد، همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز برگزار شد. همچنین بعضی حوزه‌های انتخاباتی شاهد برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری بودند.
  • محسن رضایی میرقائد، ابراهیم رئیسی، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و عبدالناصر همتی چهار نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران بودند که از این میان آقای رئیسی با ۱۷ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۳۴۵ رأی به پیروزی رسید.
  • به گفته وزیر کشور ایران در این انتخابات ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار واجد شرایط رای دادن بودند که از این تعداد یک میلیون و ۳۹۲ هزار نفر رای اولی محسوب می‌شدند.
  • در حالی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران برگزار شد که گروه‌های سیاسی در داخل و خارج از ایران خواستار تحریم «فعال و هدفمند» این انتخابات شده بودند.
۱۶:۲۹ ۲۲.۳.۱۴۰۰

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، کاندیدای اصولگرا که از جمله منتقدان دولت روحانی است، در سخنان خود رویکردهای دولت روحانی در مدیریت بحران کرونا را ناکارآمد خواند و از رئيس جمهور ایران خواست که با کاندیداها مناظره کند.

او همچنین تلویحا گفت باید مسئولان دولت در جریان گران شدن بنزین استعفا می‌کردند.

در ماجرای گران شدن بنزین در آبان ۹۸، اعتراض‌های مردم که ابتدا متوجه گرانی بنزین بود و بعد به مخالفت با سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی تسری یافت، با سرکوب گسترده حکومت مواجه شد و بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز ۱۵۰۰ نفر در این اعتراض‌ها کشته شدند.

۱۶:۱۵ ۲۲.۳.۱۴۰۰

سومین مناظره نامزدهای انتخابات با موضوع کلی «دغدغه‌های مردم» برگزار می‌شود.

هر نامزد هفت دقیقه وقت دارد تا «رویکردها و اولویت‌های» دولت احتمالی‌اش را با این موضوع شرح دهد.

۱۳:۱۱ ۲۲.۳.۱۴۰۰

میرحسین موسوی، از رهبران جنبش سبز ایران، در بیانیه‌ای که روز شنبه منتشر شد، اعلام کرد که «در کنار کسانی خواهم ایستاد که از انتخابات‌های تحقیرآمیز و مهندسی‌شده به جان آمده‌اند».

آقای موسوی که در کنار همسرش، زهرا رهنورد، در یازدهمین سال از حصر خانگی به سر می‌برد در این بیانیه که روز شنبه،‌ ۲۲ خردادماه، در وب‌سایت کلمه منتشر شد هشدار داد: «در صورت تداوم بدعت نظارت استصوابی عنوان جمهوری اسلامی ایران در زمانی نه چندان دور بی‌معنا خواهد شد.»

این نکته‌ای است که دو روز پیش زهرا رهنورد در بیانیه‌ای جداگانه به آن اشاره کرده بود. او گفته بود که جمهوریت در جمهوری اسلامی در حال «سلاخی» و «حذف کامل» است.

۱۲:۲۳ ۲۲.۳.۱۴۰۰

علی لاریجانی، از رد صلاحیت‌شدگان انتخابات ۱۴۰۰، روز شنبه در بیانیه‌ای رسما از شورای نگهبان خواست که دلایل رد صلاحیت او را «بدون هر گونه پرده‌پوشی به صورت رسمی و عمومی اعلام فرمایند».

آقای لاریجانی،‌ مشاور رهبر جمهوری اسلامی و رئیس پیشین مجلس، از چهره های شاخصی است که در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری به دست شورای نگهبان رد صلاحیت شدند.

او روز ششم خردادماه گفت که شورای نگهبان دلایل رد صلاحیت وی را «جور کرده»، این دلایل را هنوز به وی ارائه نکرده و «مشکل‌شان چیز دیگری» است.

علی لاریجانی روز شنبه، ۲۲ خردادماه، در توییتی خبر داد که قرار است بیانیه‌ای منتشر کند و در این توییت از هشتگ «جبران» استفاده کرد.

اشاره این هشتگ به اظهار نظر رهبر جمهوری اسلامی است که روز ۱۴ خردادماه رهبر جمهوری اسلامی، با اشاره به رد صلاحیت بعضی نامزدها گفت «در جریان عدم احراز صلاحیت به برخی کسانی که احراز صلاحیت نشدند جفا و ظلم شد» و از «دستگاه‌های مسئول» خواست که «جبران» و «اعاده حیثیت» کنند.

۱۲:۲۲ ۲۲.۳.۱۴۰۰

جمعی از کنشگران مدنی و سیاسی داخل و خارج از ایران در بیانیه‌ای ضمن تحریم انتخابات ۱۴۰۰، بر اهمیت تغییر اساسی در «ساختار قدرت» و تغییر «قانون اساسی» برای دستیابی به «تحول بنیادی» تاکید کردند.

در میان امضاکنندگان این بیانیه که روز شنبه منتشر شد نام چهره‌هایی همچون فائزه هاشمی، مهدی نوربخش، یاسر میردامادی‎، ئالان توفيقی، مریم سطوت، بهروز خليق، محسن يلفانی و مريم سطوت به چشم می‌خورد.

امضاکنندگان این بیانیه هشدار داده‌اند که وضعیت کنونی از «مهندسی انتخابات» فراتر رفته و جامعه شاهد بازگشت حکومت «مطلقه» به وضعیت دهه ۶۰ و انتخابات «تک‌قطبی» آن دوران است.

دعوت به تحریم «فعال و هدفمند» انتخابات در این دوره به شکل بی‌سابقه‌ای گسترش یافته است.

۰۹:۵۴ ۲۲.۳.۱۴۰۰

عبدالناصر همتی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران، روز جمعه گفت که پول کثیف در ستاد نامزدهای دیگر «در حال گردش است و منشاء حجم عظیم بنر و پوستر و سفر میلیاردی با اجاره هواپیمای اختصاصی همین پول‌هاست».

او در یک توییت به این نکته اشاره کرده، اما توضیحی درباره این پول‌های کثیف نداده است.

روزنامه دولتی ایران هم اسفند ۹۳ اظهارات اکبر ترکان درباره ورود «پول‌های کثیف» به انتخابات را بازتاب داده و از قول مشاور حسن روحانی نوشته بود که «در برابر پول‌های کثیف سکوت نمی‌کنیم» و «نمی‌گذاریم عده‌ای با پول‌های کثیف در سال ۹۴ به پیروزی برسند.»

۰۹:۵۲ ۲۲.۳.۱۴۰۰

خبرگزاری مهر جمعه شب خبر داد که کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری برای عبدالناصر همتی، نامزد انتخابات، برای پاسخ‌گویی «به برخی اظهارات در مناظره‌ها» شش دقیقه وقت در نظر گرفته است.

این زمان شش دقیقه‌ای در مناظره سوم در اختیار آقای همتی قرار خواهد گرفت.

در این خبر اشاره نشده است که عبدالناصر همتی به کدام اظهار نظر رقبای خود قرار است پاسخ دهد.

۱۵:۱۷ ۲۱.۳.۱۴۰۰

احسان قاضی زاده هاشمی، عضو کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ایران گفته است در روزهای آینده دولت روحانی در قالب یک برنامه ۸ دقیقه‌ای به برخی انتقادات مطرح شده در مناظره‌های انتخاباتی پاسخ می‌دهد.

او توضیح نداده است که این برنامه چه زمانی پخش خواهد شد و چه کسی از طرف دولت در این برنامه حضور دارد.

در روزهای گذشته حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، به شدت از برخی مسائل مطرح شده توسط کاندیداها انتقاد کرد و آن را ظلم خواند.

آقای قاضی‌زاده همچنین گفته است مناظره‌های انتخاباتی ۴۰ درصد مخاطب داشته و احتمالا در مناظره سوم تغییراتی در ساختار مناظره‌ها صورت می‌گیرد.

در دومین دوره مناظره‌های انتخاباتی سعید جلیلی، کاندیدای اصولگرای حاضر در این رقابت‌ها از وضعیت مناظره‌ها و پرسش‌های مطرح شده انتقاد کرد.

۱۳:۲۵ ۲۱.۳.۱۴۰۰

سخنگوی ستاد انتخابات ایران روز جمعه از عدم همکاری دولت کانادا برای مشارکت ایرانیان ساکن این کشور در انتخابات ریاست جمهوری خبر داده است.

خبرگزاری ایرنا به نقل از اسماعیل موسوی گزارش داد که اخذ رای از شهروندان ایرانی مقیمِ کانادا در یکی از شهرهای مرزی آمریکا نزدیک به مرز کانادا انجام خواهد شد.

روابط دیپلماتیک ایران و کانادا از شهریور ۱۳۹۱ قطع است.

۱۲:۵۵ ۲۱.۳.۱۴۰۰

خبرگزاری ایسنا روز جمعه، ۲۱ خرداد، آخرین برآورد مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، ایسپا، از مشارکت شهروندان در انتخابات ریاست جمهوری بعد از برگزاری دومین مناظره را منتشر کرد.

بر این اساس، تنها ۳۷ درصد از پاسخگویان، مناظره دوم را تماشا کرده و ۶۳ درصد گفته‌اند که مناظره را تماشا نکرده‌اند.

آخرین برآورد ایسپا مشارکت شهروندان در انتخابات ریاست جمهوری بعد از برگزاری دومین مناظره را ۴۱ درصد عنوان می‌کند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG