عبدالناصر همتی در بخش دوم مناظرهها گفت فقط کسانی مثل سعید جلیلی و کره شمالی مخالف تصویب لوایح پولشویی هستند و دویست کشور جهان این لوایح را تصویب و اجرایی کردهاند.
او گفت عدم تصویب این لوایح، باعث شده که تاجران ایرانی در جهان به تروریسم و پولشویی متهم شوند.
اشاره آقای همتی به عدم تصویب دو لوایح مرتبط با پولشویی در مجمع تشخیص مصحلت نظام است که بیش از یک سال است به یک چالش سیاسی بین دولت روحانی و منتقدان دولت تبدیل شده است.
آقای همتی همچنین در بخش دیگری از سخنانش خطاب به ابراهیم رئيسی گفت ایران کره شمالی نیست و او را متهم کرد به دنبال بستن شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام است.
او گفت آقای رئيسی حرفهای خاصی درباره زنان میزند ولی باید بگوید که نظرش درباره گشت ارشاد چیست و موضعش را درباره حرفهای آقای علمالهدی پیرامون زنان روشن کند.
احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد، پدر همسر ابراهیم رئيسی است که مواضع جنجالی متعددی درباره زنان داشته و در آخرین موضع خود از اینکه «زن وشوهر در منزل همدیگر را با اسم کوچک صدا میزنند» انتقاد کرده بود.
در سومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری از میان ۵ کاندیدای اصولگرا، تنها سعید جلیلی به مخالفت صریح و جدی خود با برجام ادامه داد و از رویکرد دولت روحانی در این زمینه انتقاد کرد.
محسن رضایی برجام را یک تعهد بینالمللی دانست و گفت باید پیگیری شود که همه طرفهای برجام به تعهدات خود عمل کنند.
ابراهیم رئيسی از سوی عبدالناصر همتی به مخالفت با برجام و رفع تحریمها متهم شد ولی در سخنان خود گفت که از اجرایی شدن برجام حمایت میکند ولی خطاب به همتی گفت: «برجام را شما نمیتوانید اجرا کنید، برجام را یک دولت مقتدر میتواند اجرا کند».
در میانه مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، نیروهای امنیتی چندین فعال حقوق بشر و دادخواه را بازداشت کردند. این چهرهها به منظور دیدار با خانواده نوید افکاری به شیراز رفته بودند.
ابراهیم رئيسی با اشاره به لیست بدهکاران بانکی که عبدالناصر همتی به او داد، از این رفتار انتقاد کرد و گفت اگر باید این لیست به قوه قضاییه داده میشد، چرا تاکنون داده نشده و در مناظره تحویل داده میشود.
در بخش اول مناظره، آقای همتی لیست شامل اسامی ۱۱ نفر از بدهکاران بانکی به ابراهیم رئيسی داد و گفت این بدهیها مربوط به ده سال پیش است و آقای رئيسی اگر لازم میداند اسامی را به مردم بگوید.
رقبای آقای همتی بارها او را متهم کردهاند که در برخورد با بدهکاران بانکی مماشات کرده است.
او فروردین امسال به این لیست اشاره کرده بود و گفته بود این ۱۱ نفر در مجموع ۹۰ هزار میلیارد تومان به نظام بانکی بدهکار بودهاند که تاکنون ۳۰ هزار میلیارد تومان آن پس گرفته شده است.
سعید جلیلی، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، با انتقاد از سخنان عبدالناصر همتی درباره تحریمها، گفت رویکرد دولت روحانی و بانک مرکزی در زمینه تعاملات بینالمللی غلط بوده و برجام یک «چک بلامحل» بود که جواب نداد.
او گفت مذاکرات دولت روحانی با این کشورها باعث شد که در نهایت تحریمها از ۸۰۰ مورد به ۱۵۰۰ مورد افزایش یافت.
افزایش تحریمهای مورد اشاره آقای جلیلی به پس از خروج دولت ترامپ از برجام و اعمال تحریمهای تازه علیه ایران باز میگردد. رفع این تحریمها، محور کنونی مذاکرات احیای برجام در وین است و اختلاف بین ایران و آمریکا درباره چگونگی برداشته شدن این تحریمها، روند مذاکرات را کند کرده است.
عبدالناصر همتی در واکنش به سخنان سعید جلیلی گفت او اطلاعی از مسائل بینالمللی ندارد و سالهاست که با بیانیه خواندن، کشور را معطل کرده است.
او خطاب به سعید جلیلی گفت در حال حاضر چین و عراق بهترین دوستان ما هستند و پول ما را نمیدهند و میگویند تا مذاکرات به نتیجه نرسد، پول را نمیدهیم.
عبدالناصر همتی همچنین با اشاره به حمایت جلیلی از دور زدن تحریمها، گفت «بیکاری و معیشت مردم نتیجه کارهای شماست».
علیرضا زاکانی، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، با انتقاد تند از عبدالناصر همتی، او را متهم به دروغگویی و خیانت به کشور کرد و گفت آقای همتی سال ۹۸ از موافقان افزایش قیمت بنزین بوده است.
آقای زاکانی گفت دولت روحانی در ماجرای گران شدن بنزین، «بیکفایتی» کرده است و عبدالناصر همتی در نامهای خواسته بود که قیمت بنزین به ۵ هزار تومان برسد تا کسری بودجه جبران شود.
در ماجرای گران شدن بنزین در آبان ۹۸ که با تصمیم سران قوا و حمایت رهبر جمهوری اسلامی صورت گرفت، اعتراضهای مردم که ابتدا متوجه گرانی بنزین بود و سپس به مخالفت با سیاستهای کلان جمهوری اسلامی تسری یافت، با سرکوب گسترده حکومت مواجه شد و بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز ۱۵۰۰ نفر در این اعتراضها کشته شدند.
محسن مهرعلیزاده، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ایران، با انتقاد از تجمع انتخاباتی حامیان ابراهیم رئيسی در اهواز گفت روزانه بیش از ۱۰۰ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا میمیرند ولی آقای رئیسی تجمع انتخاباتی با حضور چند هزار نفر برگزار کرده است.
او با کنایه به ابراهیم رئيسی گفت که او میخواست «سید محرومان» باشد ولی با این وضع موجود ممکن است «سید مرحومان» بشود.
تجمع انتخاباتی ابراهیم رئيسی روز ۱۹ خرداد در ورزشگاه تختی شهر اهواز برگزار شد. یک روز پس از این تجمع، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، خواستار برخورد «قاطع» و «جدی» با آن دسته از نامزدهای انتخابات شد که پروتکلهای بهداشتی مربوط به کرونا در برنامههای تبلیغاتی آنها رعایت نمیشود.
عبدالناصر همتی در مناظره سوم گفت مهمترین مشکل کنونی مردم، تحریم است و با اشاره به ابراهیم رئيسی گفت اگر تندروها سر کار بیایند، تحریمها بیشتر میشود.
او ابراهیم رئيسی و اعضای ستادش را مخالف رفع تحریمها خواند و گفت مخالفت این گروه با تصویب لوایح مربوط به پولشویی، مانند زدن گل به خودی و بازی کردن در زمین ترامپ بود.
آقای همتی همچنین گفت اگر تحریمها رفع شود، کاسبان تحریم سالی ۳۵۰ هزار میلیارد تومان ضرر میکنند و به همین جهت با رفع تحریمها مخالف هستند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت اکنون به خاطر تحریمها، «یک کشتی با پرچم ایران روی دریا نمیتوانیم بفرستیم» و تیمهای پرسپولیس و استقلال اگر در مسابقات بینالمللی برنده شوند، پولشان را نمیتوانند بگیرند و تحریمها باعث تحمیل سالانه ۱۶ میلیارد دلار هزینه اضافه بر اقتصاد ایران شده است.
ابراهیم رئیسی و علیرضا زاکانی، دو کاندیدای اصولگرای انتخابات ریاست جمهوری وعده دادند که اگر رئيسجمهور شوند، در طول چهار سال آینده به ۴ میلیون و ۶ میلیون شغل ایجاد میکنند.
این دو کاندیدا توضیح ندادند که برنامه عملیاتیشان در این زمینه چیست. در این مناظره، ابراهیم رئيسی تعداد بیکاران و کسانی که از یافتن کار نومید شدهاند را ۵ میلیون نفر اعلام کرد.
این وعدهها در حالی مطرح میشود که بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، در سال ۹۹ بیش از یک میلیون نفر در ایران شغل خود را از دست دادهاند و بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، نرخ واقعی بیکاری در ایران به ۲۴ درصد رسیده است.