عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران، با اشاره به فعالیت ۷۰ هزار شعبه رای در انتخابات امروز گفته است رایگیری در هیچ شعبهای متوقف نشده است.
او گفت که ممکن است مشکلاتی شبیه قطع برق رخ دهد، ولی گزارشی از توقف رایگیری به دست وزارت کشور نرسیده است.
صبح امروز، صولت مرتضوی، نماینده ستاد انتخاباتی رئيسی در وزارت کشور، گفته بود در برخی از حوزههای جنوب شهر تهران «اختلال در فرایند رایگیری» وجود دارد.
علاوه بر آن، ستاد مرکزی ابراهیم رئيسی نیز نامهای به کمیسیون تبلیغات انتخابات نوشته و از اخلال در فرایند رایگیری در چند شهر خبر داده است.
ابراهیم رئیسی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری که در نظرسنجیها پیشتاز است، صبح جمعه با حضور در مسجد ارشاد رأی خود را به صندوق انداخت.
عبدالناصر همتی، رقیب اصلی آقای رئیسی از جناح مقابل، با همسرش برای رای دادن در حوزه رایگیری حاضر شد.
خبرگزاری ایسنا به نقل از جانشین فرمانده پلیس استان گیلان از بازداشت ۲۷ نفر در رابطه با انتخابات ۱۴۰۰ خبر داد.
این مقام پلیس اتهام افراد بازداشتی را «خدشهدار کردن سلامت انتخابات» عنوان کرده، اما توضیح نداده است که این افراد دقیقا مرتکب چه عملی شدهاند.
حسین حسنپور گفت: «این شهروندان قصد خدشهدار کردن سلامت و برهم زدن امنیت انتخابات را داشتند که توسط مامورین نیروی انتظامی بازداشت شدند.»
حسن روحانی، رئیس جمهور، روز جمعه برای انداختن رای خود به صندوق به ستاد انتخابات کشور رفت.
او در این ستاد همچنین بر «حفظ آرای مردم توسط مجریان انتخابات» تاکید کرد: «خدای ناکرده یک رای جابهجا نشود، البته همیشه رعایت میشده این بار هم رعایت شود.»
محسن کدیور، دینپژوه منتقد جمهوری اسلامی و استاد مطالعات اسلامی در آمریکا، در یکرشته توییت توضیح میدهد که چرا در انتخابات جاری شرکت نمیکند.
آقای کدیور در پیام توییتری خود نظام جمهوری اسلامی را «اصلاحناپذیر» توصیف کرده و نوشته است: «شرکت در چنین انتخاباتی رأی به مشروعیت نظام ولایی و حکومت اسلامی است.»
به گزارش خبرگزاری تسنیم رایگیری انتخابات در مناطقی از تهران مانند شهران، حکیمیه، منطقه ۱۲، میدان فردوسی، سعادت آباد، میدان انقلاب، اتوبان محلاتی، غرب تهران و بعضی نقاط دیگر با تاخیر انجام شده است.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در اولین دقایق آغاز رأیگیری با حضور در محل صندوق سیار ۱۱۰ رای خود را به صندوق انداخت.
او در سخنانی این انتخابات را «یک آزمون ملی» خواند و خواستار مشارکت مردم در این انتخابات شد.
علی خامنهای گفت: «هر کاری که ملت ایران از امروز تا شب انجام بدهند، این سازنده آینده آنهاست.»
وی همچنین اضافه کرده است: «البته با حضور مردم، کشور و نظام جمهوری اسلامی امتیازات بزرگی را در عرصه بینالمللی به دست میآورد،لیکن آنکه اول منتفع میشود خود مردم هستند.»
در حالی رهبر جمهوری اسلامی خواستار حضور گسترده در پای صندوق رای شده است که دعوت به تحریم «فعال و هدفمند» انتخابات در این دوره از انتخابات به شکلی بیسابقه در داخل ایران گسترش یافته است. در هفتههای گذشته، برخی از نهادها و چهرههای مخالف و منتقد جمهوری اسلامی در داخل و خارج ایران در بیانیههای مختلف بر تحریم انتخابات تاکید کردهاند.
رایگیری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران آغاز شد
رایگیری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران ساعت هفت بامداد روز جمعه ۲۸ خرداد در سراسر ایران آغاز شد.
محسن رضایی میرقائد، ابراهیم رئیسی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی و عبدالناصر همتی چهار نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران هستند.
به گفته وزیر کشور ایران در این انتخابات ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجدین شرایط رای در انتخابات هستند.
رای گیری از ساعت ۷ صبح آغاز و تا ۱۲ شب ادامه خواهد یافت.
فائزه هاشمی: شورای نگهبان نیازمند خانهتکانی اساسی است
فائزه هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام از شورای نگهبان بهدلیل رد صلاحیت پدرش در سال ۹۲ تحت تاثیر اظهارات حیدر مصلحی، وزیر وقت اطلاعات، انتقاد کرد و این نهاد را نیازمند «یک خانهتکانی اساسی» دانست.
حیدر مصلحی اخیرا درباره انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۹۲ گفته بود که گزارش او به شورای نگهبان درباره امکان بالای پیروزی هاشمی در آن زمان، عامل ردصلاحیت او بوده است.
خانم هاشمی در واکنش به این اظهارات به وبسایت خبرآنلاین گفته که «همان زمان» ردصلاحیت هاشمی، «این اظهارات مطرح شد و بابا همان موقع این مسئله را مطرح کرد اما طبق معمول در آن زمان تکذیب شد هر چند الان خوشبختانه مطرح شد ولی باز هم شورای نگهبان تکذیب میکند».
او از اینکه «شورای نگهبان باز هم تکذیب میکند و دروغگویی یک مسئله عادی شده» است انتقاد کرده و به صراحت گفته که این نهاد نیازمند «یک خانهتکانی اساسی» است.
فائزه هاشمی با بیان اینکه وضعیت ردصلاحیتها در جمهوری اسلامی «بدتر» از سال ۹۲ شده است، به طعنه خطاب به حسن روحانی، رئیسجمهوری فعلی ایران، گفته حالا که «نطق ایشان باز شده...حداقل نشان دهد که میتواند این انتخابات را سالم برگزار کند، از آمارهای نادرست و دروغ جلوگیری کند و آمار واقعی آرایی که به صندوق ریخته شده اعلام شود و این تلاش مردم را ناکام نگذارد».
سخنگوی شورای نگهبان از افزایش ۷ درصدی در شعب رایگیری در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری در مقایسه با دوره پیشین خبر داد.
عباسعلی کدخدایی با اشاره به وجود ۶۷ هزار شعبه رایگیری در این دوره گفت که افزایش تعداد شعب به دلیل «شرایط ویژه این دوره» صورت گرفته است.
منظور آقای کدخدایی از شرایط ویژه، وضعیت کشور به دلیل شیوع کرونا است.
به گفته سخنگوی شورای نگهبان، تعداد شعب در این دوره انتخابات در مقایسه با آخرین دوره انتخابات مجلس هم ۲۲ درصد افزایش یافته است.
انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۹۸ برگزار شد. دو روز پیش از برگزاری این انتخابات دولت ایران به طور رسمی خبر شیوع کرونا در کشور را تایید کرد.