رئیس هیئت نظارت بر شوراهای شهر و روستای تهران از خرید و فروش رأی در در برخی شهرستانهای استان تهران خبر داد.
به گزارش رسانههای داخل ایران، احمد نادری در جمع خبرنگاران گفت که در برخی شهرستانهای استان تهران خرید و فروش رأی گزارش شده است.
او افزود در صورتی که این مسئله اثبات شود، در همان شوراها و همان صندوقها که خرید و فروش رأی انجام گرفته، آرای کاندیداها توسط هیئت نظارت باطل خواهد شد.
غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی، در صفحه توییتر خود تصاویری از رأی دادن مهدی کروبی، از رهبران جنبش سبز، را منتشر کرد.
آقای کروبی که بیش از ده سال است در حصر خانگی بهسرمیبرد، پیشتر حمایت خود را از عبدالناصر همتی اعلام کرده بود.
مهدی کروبی در پیام انتخاباتی خود با اشاره به اقدام شورای نگهبان ردصلاحیتهای گسترده داوطلبان نامزدی در انتخابات گفته بود آنها در این «صحنهآرایی» به دنبال «مشارکت حداقلی مردم» در انتخابات هستند تا جشن «نابودی جمهوریت» را در ۲۹ خرداد برپا کنند.
مقامات استان کردستان از وقوع حادثه برای خودروی حامل صندوق سیار در این استان خبر دادهاند که بر اثر آن یک سرباز وظیفه جان باخته است.
جمال ارشدی، فرماندار استان کردستان، گفت صبح روز رایگیری یک دستگاه مینیبوس که برای جمعآوری آرای روستاییان دیواندره عازم منطقه شده بود، واژگون شد و بر اثر آن سربازی که به عنوان مسئول برقراری نظم و امنیت در خودرو حضور داشت، در دم جان باخت.
این مقام دولت ایران علت وقوع سانحه را «سهلانگاری راننده» دانسته و عنوان کرده که شش نفر نیز در این رخداد مجروح شدند.
موسسه نظرسنجی گمان که در هلند فعالیت میکند، پیشبینی کرده است که ۲۲ درصد از واجدان شرایط رای دادن در ایران به طور قطعی در انتخابات شرکت میکنند و ۶ درصد هنوز تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات نگرفتهاند.
بر اساس نتایج این نظرسنجی که به صورت آنلاین انجام شده است، از میان افرادی که قصد دارند در انتخابات شرکت کنند، ۶۱ درصد آنها به ابراهیم رئیسی، ۱۳ درصد به عبدالناصر همتی، ۶ درصد به محسن رضایی و ۳ درصد به امیرحسین قاضی زاده هاشمی رای خواهند داد.
در انتخابات ریاست جمهوری ایران ۵۹ میلیون واجد شرایط هستند و موسسات نظرسنجی در داخل و خارج ایران اعداد متنوعی که بین حداکثر ۲۸ درصد تا حداقل ۴۷ درصد نوسان دارد را برای مشارکت مردم برآورد کردهاند.
محمود احمدینژاد، رئيس جمهور پیشین ایران، با انتشار ویدئویی، دوباره تاکید کرده است که در انتخابات شرکت نمیکند و از هیچ کاندیدایی نیز حمایت نمیکند.
او گفته است شیوه کنونی انتخابات و «روی کار آوردن یک دولت ضعیف» را «خلاف منافع ملی» میداند و در این «گناه شریک نمیشود».
آقای احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری امسال کاندیدا شده بود ولی صلاحیت او توسط شورای نگهبان رد شد. او سال ۹۶ هم قصد کاندیداتوری داشت ولی صلاحیت او تایید نشد.
محمود احمدینژاد در حال حاضر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
محمدعلی جعفری، فرمانده سابق سپاه پاسداران، گفته است مردم «دچار سرخوردگی» شدهاند ولی چون در ۸ سال گذشته به «فرد دقیقی» رای ندادند، بخشی از این سرخوردگی تقصیر خودشان است.
به گفته او، به خاطر سختیهایی که مردم در این ۸ سال تحمل کردند، خداوند به آنها پاداش میدهد و پیشبینی کرده که «دولت جدید و از سال ١۴٠٠ دوره آسانی مردم و کشور شروع میشود».
آقای جعفری که از منتقدان جدی حسن روحانی است، از سال ۸۶ تا اردیبهشت ۹۸ فرماندهی سپاه را بر عهده داشت و پس از برکناری به عنوان فرمانده قرارگاه جنگ نرم سپاه منصوب شد.
برکناری آقای جعفری از فرماندهی سپاه، همزمان با انتشار گزارشهای متعدد درباره فساد کلان در بنیاد تعاون سپاه رخ داد و اعضای خانواده او نیز متهم به فساد اقتصادی شدند.
در ماههای گذشته گزارشهایی درباره حمایت محمدعلی جعفری از نامزدی سعید محمد، فرمانده سابق قرارگاه خاتمالانبیا منتشر شده بود. سعید محمد پس از انصراف اعلام کرد که از ابراهیم رئيسی حمایت میکند.
ویدئوهایی از وضعیت حوزههای رایگیری در ایران به دست رادیوفردا رسیده است.
تعدادی از این ویدئوها حکایت از خلوت بودن حوزهها در چند شهر دارد.
کاهش بیاعتمادی به صندوق رای و حکومت جمهوری اسلامی، گسترش فقر و نارضایتی گسترده مردم از وضعیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، تداوم برخوردهای امنیتی، سرکوب گسترده و خونین اعتراضات مردمی به ویژه در آبان ۹۸، پنهانکاری درباره سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی به دست سپاه، سوءمدیریت همهگیری کرونا و رد صلاحیت گسترده نامزدها از جمله دلایلی است که برای کاهش اقبال مردم و دفاع از تحریم انتخابات مطرح شده است.
تعدادی از مقامهای رسمی جمهوری اسلامی هم پیش از برگزاری انتخابات پیشبینی کرده بودند که میزان مشارکت در این انتخابات کمتر از دیگران باشد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره رعایت پروتکلها در حوزههای رایگیری گفت: «در حال حاضر خوشبختانه وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی بسیار خوب است. تاکنون طبق گزارشاتی که به ما رسیده است، به جز یکی دو تا از شهرها که به صورت موقت مقداری تجمع ایجاد شده بود، اکنون وضعیت خوب است.»
با این حال غالب عکسها از حوزههای رایگیری حاکی از آن است که گرچه مردم اکثرا ماسک بر صورت دارند، از رعایت فاصلهگذاری اجتماعی خبری نیست.
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد کرونا، پیشتر گفته بود که با توجه به ادامه همهگیری کرونا در ایران تمهیداتی در نظر گرفته شده تا بهویژه در حوزههای سرپوشیده فاصلهگذاری رعایت شود.
اما در عکسهایی که خبرگزاریهای داخل ایران از حوزهها و صف رای دادن منتشر کردهاند اثری از رعایت فاصلهگذاری اجتماعی نیست.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت ایران در روز پنجشنبه، ۲۷ خرداد، در شبانهروز گذشته ۱۳۹ نفر دیگر بر اثر کرونا جان باختند و بیش از ده هزار بیمار جدید شناسایی شد.
بر این اساس تعداد کل جانباختگان کرونا در کشور به ۸۲ هزار و ۶۱۹ نفر و مجموع مبتلایان به سه میلیون و ۷۰ هزار و ۴۲۶ نفر رسید.
آمارهای روزانه که توسط وزارت بهداشت ایران منتشر میشود مورد تردید جدی منابع مستقل است و کارشناسان آمارهای واقعی را چند برابر آمارهای رسمی ارزیابی میکنند.
گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، کارگر وبلاگنویس که در بازداشتگاه پلیس فتا در سال ۹۱ کشته شد، با دفاع از تحریم انتخابات، از مردم خواسته است که «در خون به ناحق ریخته جوانان شریک نشوند».
او رای در این انتخابات را رای به «به ویرانی بیشتر ایران» و «کشتار مردم بی دفاع» دانسته است.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران با موج گسترده تحریم از سوی جریانهای سیاسی و مردمی داخل و خارج کشور مواجه است.
کاهش بیاعتمادی به صندوقهای رای و حکومت جمهوری اسلامی، گسترش فقر و نارضایتی گسترده مردم از وضعیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، تداوم برخوردهای امنیتی، سرکوب گسترده و خونین اعتراضات مردمی به ویژه در آبان ۹۸، پنهانکاری درباره سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی به دست سپاه، سوءمدیریت همهگیری کرونا و رد صلاحیت گسترده نامزدها از جمله دلایلی است که برای کاهش اقبال مردم و دفاع از تحریم انتخابات مطرح شده است.
با وجود تحریم انتخابات توسط برخی اصلاحطلبان و میرحسین موسوی، رهبر جنبش سبز، محمد خاتمی، رئیسجمهور پیشین ایران، صبح امروز به حسینیه جماران رفت و رای داد.
او در روزهای گذشته به صراحت از عبدالناصر همتی حمایت نکرده بود ولی در نامههایش اشاراتی به حمایت از این کاندیدا کرده بود.
پیش از این گفته میشد که آقای خاتمی در رسانههای داخل ایران ممنوع التصویر شده است ولی امروز خبرگزاریهای فارس و تسنیم، وابسته به سپاه، با انتشار عکسهایی خبر رای دادن او را منتشر کردهاند.