ایرنا: مهرعلیزاده انصراف داد
خبرگزاری دولتی ایرنا چهارشنبه گزارش داده است که محسن مهرعلیزاده از حضور در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کنارهگیری کرد.
ایرنا میگوید، محسن مهرعلیزاده در نامهای به وزیر کشور انصراف خود را از ادامه حضور در رقابتهای انتخاباتی اعلام کرده است.
احزاب و گروههای اصلاحطلب در ایران در بیانیهای که سهشنبه شب منتشر شد از نامزدی عبدالناصر همتی برای مقام ریاست جمهوری اعلام حمایت کردند.
در این بیانیه که با عنوان «ائتلاف جمهور» و سه روز پیش از برگزاری انتخابات در روز جمعه منتشر شد، ۱۵ حزب اصلاحطلب در ایران نوشتهاند که «نه برای تایید عملکرد شورای نگهبان، که در اعتراض به این «صحنهآرایی خطرناک» در انتخابات میمانیم» و به آقای همتی رای خواهند داد.
جبهه اصلاحات پیشتر اعلام کرده بود که در این دوره نامزدی نخواهد داشت.
روز چهارشنبه، ۲۶ خرداد، ۱۱۰ نفر از فعالان سیاسی و مدنی ایران با انتشار بیانیهای در مورد مسئله شرکت در انتخابات ۱۴۰ نوشتند که «ما نیز همصدا با مردمِ به تنگ آمده از استبداد، ارتجاع، بیعدالتی، فساد و دروغ 'نه' بزرگ را فریاد میزنیم».
ابوالفضل قدیانی، پروانه سلحشوری، عبدالفتاح سلطانی، بهاره هدایت، رضا آقاخانی، حسین نوریزاده، مصطفی نیلی، سعید مدنی، هاشم آقاجری، قربان بهزادیاننژاد، طاهره طالقانی، عبدالله مومنی، حسن اسدی زیدآبادی، حسین جزایری، مسعود پدرام، محترم رحمانی، بهمن رضاخانی، معصومه دهقان، و احمد هادوی از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.
صادرکنندگان این بیانیه خواستار آن شدهاند که فعالان بهجای «ورود به عرصههای نمایشی و فرمایشی بر پایهٔ منطق معیوب انتخاب مدام میان 'بد و بدتر' یا درغلتیدن به مشی سرنگونی و اسقاط از راه قهر و خشونت و استقبال از جنگطلبی داخلی و مداخلهگری خارجی»، به «مقاومت مدنی و خشونتپرهیز» روی بیاورند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور روز چهارشنبه اعلام کرد که نتیجه سیزدهمین دور از انتخابات ریاست جمهوری ایران «تا پیش از ظهر شنبه»، ۲۳ خرداد، اعلام میشود.
خبرگزاری مهر به نقل از اسماعیل موسوی نوشت: «در این دوره از شعب اخذ رای همزمان به وزارت کشور و شورای نگهبان نتایج شمارش آرا اعلام میشود، این امر باعث میشود سریعتر نتایج جمعبندی شده و نتایج نهایی را اعلام کنیم. پیشبینی ما این است که روز شنبه تا پیش از ظهر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اعلام میشود.»
ساعاتی پس از کنارهگیری محسن مهرعلیزاده از انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین و رهبر اصلاحات، از این اقدام او تقدیر کرد.
آقای خاتمی در نامهای که به این نامزد سابق نوشته کنارهگیری محسن مهرعلیزاده را باعث جلوگیری از شکسته شدن رای به نفع اصولگرایان توصیف کرده است.
این اشارهای تلویحی است به نامزدی عبدالناصر همتی که هفتههاست در تلاش است آرای اصلاحطلبان را به سوی حود جلب کند.
محمد خاتمی اقدام نامزد سابق را به نفع کسانی دانسته است که «میخواهند رای بدهند و در عین حال تسلیم عرصهای نشوند که یک جریان اقلیت خواست خود را به هر قیمت بر جامعه تحمیل کند».
روز چهارشنبه، ۲۶ خرداد، علیرضا زاکانی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، انصراف خود را از ادامه حضور در رقابتها اعلام کرد.
به گزارش رادیو و تلویزیون دولتی ایران، علیرضا زاکانی که در امامزاده علیاکبر چیذر تهران حضور یافته بود، گفت: «با توجه به اقبال فراوانی که از آیتالله رئیسی شده است من ایشان را اصلح میدانم و خودم هم به ایشان رای میدهم و امیدوارم با انتخاب ایشان اصلاحات اساسی در کشور انجام شود.»
سعید جلیلی به نفع ابراهیم رئیسی کنارهگیری کرد
سعید جلیلی، از نامزدهای اصولگرای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰، به نفع ابراهیم رئیسی کنارهگیری کرد.
خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران عصر چهارشنبه نوشت که آقای جلیلی به منظور «تقویت جبهه انقلاب» از ادامه رقابتها کنارهگیری کرده است.
روز سهشنبه نیز علیرضا زاکانی دیگر نامزد اصولگرایان در این انتخابات به نفع رئیسی کنارهگیری کرده بود.
روز چهارشنبه هم محسن مهرعلیزاده از نامزدهای نزدیک به اصلاحطلبان حکومتی از ادامه رقابتها انصراف داد.
در صورتی که کنارهگیری این سه نفر از سوی وزارت کشور تایید شود، انتخابات روز جمعه ۲۸ خرداد با حضور ابراهیم رئیسی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی، محسن رضایی و عبدالناصر همتی برگزار خواهد شد، گرچه احتمال دارد نامزد دیگری از جبهه اصولگرایان نیز از رقابتها انصراف دهد.
عبدالناصر همتی که مورد حمایت گروهی از اصلاحطلبان است در مناظرههای تلویزیونی از نامزدهای اصولگرایان، به عنوان نامزد «پوششی» و «سوپر پوششی» ابراهیم رئیسی نام برده بود.
رحمانی فضلی: فقط انصراف مهرعلیزاده و جلیلی دست وزارت کشور رسیده است
وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران میگوید تاکنون فقط انصراف محسن مهرعلیزاده و سعید جلیلی، نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری، به وزارت کشور رسیده است.
عبدالرضا رحمانی فضلی چهارشنبه شب در یک گفتوگوی تلویزیونی تصریح کرد: «انصرافها وقتی قانونی و رسمی است که به وزارت کشور اعلام شود».
در دو روز گذشته علاوه بر این دو نفر، علیرضا زاکانی نیز اعلام کرد که از نامزدی در انتخابات انصراف داده است. هنوز مشخص نیست که وی هنوز در انتخابات خواهد بود یا نه.
آقای جلیلی و زاکانی به نفع ابراهیم رئیسی کنار رفتهاند که بخت اصلی پیروزی در انتخابات روز ۲۸ خرداد به شمار میرود.
ایسپا: رئیسی در انتخابات پیشتاز است
ایسپا وابسته به خبرگزاری ایسنا در تازهترین نظرسنجی خود برای ۲۶ خرداد دو روز قبل از انتخابات ریاست جمهوری میگوید که ابراهیم رئیسی ۶۱.۷ درصد آرا را به خود اختصاص خواهد داد.
براساس این نظرسنجی که در ۲۶ خرداد انجام شده آرای ابراهیم رئیسی نسبت به ۲۴ خرداد تقریبا یک درصد افزایش داشته است.
طبق این نظرسنجی محسن رضایی با هشت درصد نفر دوم است که آرا او نسبت به ۲۴ خرداد کاهش کمی داشته است.
ایسپا میگوید آرای عبدالناصر همتی در ۲۶ خرداد ۳.۶ درصد است .
ایسپا به طور کلی نوشته است که «جامعه آماری افراد بالای ۱۸ سال کشور» بوده است و تعداد افراد حاضر در این نظرسنجی ۶۵۸۲ نفر بوده است.
برآورد پیشین ایسپا وابسته به خبرگزاری ایسنا از میزان مشارکت در انتخابات ۲۸ خرداد، «حدود ۳۴.۱ درصد» بود. با آن که نظرسنجیهای داخل ایران، بهطور عمده، قابل اتکا نیستند، اما این رقم از زمان روی کار آمدن نظام جمهوری اسلامی ایران در بهمن ۱۳۵۷ پایینترین میزان مشارکت محسوب میشود.
بهزاد نبوی: موافقت ظریف با حضور در دولت همتی
بهزاد نبوی، نماینده سابق مجلس و رئیس نهاد اجماعساز اصلاحطلبان (ناسا) در گفت وگویی در «کلاب هاوس» اظهار داشت، محمد جواد ظریف برای وزارت خارجه یا معاونت اموربین الملل ریاست جمهوری دولت اقای همتی اعلام موافقت کرده است؛ این خبر خوبی است.
وی همچنین درباره علت رد صلاحیت گسترده نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان گفته است که هدف جلوگیری از مشارکت در انتخابات بوده است.
بهزاد نبوی در پاسخ به پرسش فرخ نگهدار، از رهبران فعالان سیاسی خارج از کشور، در خصوص هدف اقدام شورای نگهبان گفت که جبهه اصلاحطلبان پس از رد صلاحیتها در بیانیهای اعلام کرد که هدف این استصواب جدید رد صلاحیت اصلاح طلبان یا اصولگرایان میانه رو نبوده بلکه هدف حذف مردم بوده است و می خواهند کاری کنند که دیگر کسی پای صندوق نیاید.
رئیس نهاد اجماعساز اصلاحطلبان در پاسخ به پرسشی در خصوص برنامه اصلاح طلبان در صورت شکست در انتخابات روز جمعه گفت که اصلاح طلبان هیچ برنامه مشخصی برای چنین اتفاقی ندارند و بسته به اقدامات تصمیم گرفته خواهد شد.