لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۵۹

حمله به کشتی‌باری در اقیانوس هند؛ «کشتی ارتباطی با شرکت اسرائیلی ندارد»


کشتی‌باری «تین‌دال» در نزدیکی بندری در یونان (عکس از یوتیوب)
کشتی‌باری «تین‌دال» در نزدیکی بندری در یونان (عکس از یوتیوب)

شبکه المیادین، وابسته به حزب‌الله لبنان، از هدف قرار گرفتن یک کشتی اسرائیلی در اقیانوس هند خبر داده است، اما رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند این کشتی تا چند ماه پیش تحت مدیریت یک شرکت اسرائیلی بوده است، ولی حالا فروخته شده است.

المیادین روز شنبه ۱۲ تیرماه گزارش داده بود که «یک کشتی‌باری اسرائیلی» که از جده راهی جبل علی در امارات بود، در اقیانوس هند هدف حمله قرار گرفته است.

یک منبع ناشناس به المیادین گفته بود کشتی باری «تین‌دال» در این حمله دچار آتش سوزی شده است.

تایمز اسرائیل هم می‌گوید در این حمله کسی صدمه ندیده است و تنها آسیب جزیی به این کشتی وارد شد و این کشتی‌باری بدون مشکل به مسیر خود ادامه داد.

ابتدا رسانه‌ها گزارش دادند که این کشتی باری متعلق به ایال اوفر، تاجر اسرائیلی و شرکت او یعنی شرکت «دریانوردی زودیاک» است. ولی بعدا اعلام شد که شرکت دریانوردی زودیاک این کشتی را فروخته است.

شرکت دریانوردی زودیاک هم در بیانیه‌ای اعلام کرد که صاحب کشتی‌بار «تین‌دال» نیست و این کشتی را مدیریت نمی‌کند.

یک فرد مطلع هم نیویورک تایمز گفته است، یک شرکت دیگر به تازگی این کشتی را در اختیار گرفته است و این کشتی هیچ رابطه ای با اسرائیل ندارد.

روزنامه اسرائیلی معاریو هم نوشته است شرکت زودیاک دو ماه پیش کشتی‌باری «تین‌دال» را فروخته است.

یک مقام امنیتی اسرائیل هم که خواست نامش فاش نشود به نیویورک تایمز گفته است، این کشتی احتمالا توسط پهپاد یا کماندوهای ایرانی مورد حمله قرار گرفته است.

در این میان روزنامه هاآرتص خسارات وارده به کشتی را جزئی دانسته است. برخی تصاویر منتشر شده از این کشتی نشان می‌دهد که دود از آن بلند می‌شود.

منابع امنیتی اسرائیل به این روزنامه گفته‌اند که معتقدند ایران پشت این حمله بوده است.

هنوز هیچ گروه یا کشوری مسئولیت حمله به این کشتی را برعهده نگرفته است، اما پیش از این گزارش‌های زیادی از حملات به مراکز هسته‌ای ایران، کشتی‌ها و نفتکش‌های ایرانی و پایگاه‌های ایران در سوریه منتشر شده است.

در ماه‌های اخیر اسرائیل و ایران یکدیگر را به حمله به کشتی‌ها خود متهم کرده‌اند. در این حملات، کشتی‌ها متحمل خسارات جزیی شده‌اند و کسی نیز در این حملات آسیب ندیده است.

یک کشتی باربری اسرائیلی هم در هشتم اسنفدماه سال گذشته در نزدیکی دریای عمان هدف قرار گرفت. این کشتی با نام «ام‌وی هلیوس رِی» که زیر پرچم باهاما حرکت می‌کرد، در پی انفجاری مرموز از چهار نقطه آسیب دید که به ایجاد چهار حفره در بدنه‌اش منجر شد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر وقت اسرائیل جمهوری اسلامی ایران را مسبب آن حمله دانست. حکومت ایران اما این اتهام را «قاطعانه» رد کرد.

در فروردین سال جاری نیز یک کشتی شرکت کشتیرانی «ایکس‌تی منیجمنت» مستقر در بندر حیفا در دریای عرب مورد حمله قرار گرفت.

این کشتی که از تانزانیا به مقصد هند در حال حرکت بود، پس از حمله موشکی منتسب به ایران به سفر خود ادامه داد.

نشریه «وال استریت جورنال» نیز روز ۲۱ اسفند گزارشی منتشر کرد مبنی‌بر این‌که از اواخر سال ۲۰۱۹ تا ماه مارس سال ۲۰۲۱، اسرائیل دست‌کم ۱۲ کشتی حامل نفت ایران به مقصد سوریه را هدف قرار داده است.

با استفاده از گزارش‌های المیادین، هاآرتص، تایمز اسرائیل ، نیویورک تایمز و رادیو فردا؛

XS
SM
MD
LG